Ο ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018

 

https://athens.indymedia.org/post/1581318/

 

από Επιτροπή Αγώνα γυναικείων -ανδρικών φυλακών > Κορυδαλλού (Α.Β.Γ.Δ.Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος

11/12/2017 12:12 μμ.

Τοπικά Νέα

Αναβολή ψήφισης του σωφρονιστικου κωδικα

Την πέμπτη 14 δεκεμβρη συνεδρίαζει ή ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικου συστήματος και λοιπων δομών εγκλεισμού κρατουμένων με θέμα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌ 2018-2020 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ.
Μάλιστα σε αυτή την συνεδρίαση θα υποβάλλουν αιτήμα να παρευρεθούν και να παρέμβουν και τα μέλη της επιτροπης δικηγόρων ώστε να παρουσιάσουν και να επισημάνουν τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα κρατουμένων(ανεξάρτητα από την θεματολογία της συνεδρίασης,ως μορφή παρέμβασης)
Ή συνεδρίαση αυτή δεν έχει καμία σχέση ουτε με την εισήγηση ούτε με την ψήφιση του νέου Σωφρονιστικου κωδικα ο οποίος έχει παγώσει για το 2018(όπως έχουμε αναφέρει σε ανακοίνωση μας) λόγω της πανελλαδικής κινητοποίησης μας στις φυλακές.
Φυσικά αυτό δεν μας εφησυχαζει κ ήδη επεξεργαζόμαστε την β φάση της κινητοποίησης με σκοπό να ικανοποιήθουν άμεσα τα αιτήματα μας κ παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι ήδη ετοιμάζεται το “τσεκούρι” του ποινικού κώδικα εναντίον του οποίου πρέπει να προετοιμαστουμε.
Ή ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ Κ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΤΈΤΟΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΘΕΙ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

πρωτοβουλία από επιτροπή αγώνα γυναικείων ανδρικών φυλακών κορυδαλλου

ΥΓ Ακολουθεί αυτούσια ή ανακοίνωση από τα θεσμικά όργανα του υπουργείου δικαιοσύνης
“Πέμπτη

Ώρα 13.00΄ –  Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)

Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό 2018 – 2020» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με το Σωφρονιστικό Σύστημα.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου, κ. Ευτύχιος Φυτράκης και η κυρία Μαρία Αναγνωστάκη, Εγκληματολόγος και Επιστημονική Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα. “

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *