ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 11/11 Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ-Π. ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

https://athens.indymedia.org/post/1581565/

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 11/11 Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ-Π. ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

από Utopia A.D.

16/12/2017 1:54 πμ.

 

Στις 11/11 οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας: 1. Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄. 2. Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο. 3. Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης. 4. Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.

Αλληλεγγύη  

Στις 11/11 οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας:

 

  1. Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
  2. Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.
  3. Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.
  4. Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.

 

Οι σύντροφοι λόγο της αδυναμίας συχνών επισκέψεων του παιδιού τους αιτήθηκαν και κέρδισαν, το επισκεπτήριο με το παιδί τους να διαρκεί τουλάχιστον τρεις ώρες, το επισκεπτήριο μεταξύ τους δυο ώρες και ανάλογες ρυθμίσεις να προβλέπονται και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι σύντροφοι του Επαναστατικού Αγώνα, παράλληλα με την απεργία πείνας δέχονται έναν βρώμικο πόλεμο από το υπουργείο. Βίαιες μεταφορές τους σε νοσοκομείο, εξευτελισμούς, βασανιστήρια αλλά και την εκδικητική μεταφορά του Ν. Μαζιώτη σε ειδικό κελί νεοεισερχομένων, στο διοικητήριο των γυναικείων φυλακών όπου κρατείται κάποιος μόνο για μία μέρα πριν εισαχθεί σε πτέρυγα της φυλακής. Ο συγκεκριμένος χώρος κράτησης δεν διαθέτει υποδομή, ούτε τουαλέτα, ούτε μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο. Η μεταφορά του Νίκου Μαζιώτη στον παραπάνω χώρο είναι ξεκάθαρα αντίποινα για την διάλυση του χώρου απομόνωσης όπου βρισκόταν από το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τον Μαζιώτη στην απομόνωση, παραβιάζοντας τον ίδιο τον σωφρονιστικό κώδικα. Καμία κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση στην Ελλάδα δεν μεταχειρίστηκε απεργούς πείνας τόσο εξευτελιστικά όπως σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε άλλη περίπτωση μια μεταφορά των μελών του Ε.Α. στο νοσοκομείο θα ήταν πρώτη είδηση στα κανάλια όπως βλέπαμε στο παρελθόν (π.χ μεταφορά του Μαζιωτη στο νοσοκομείο για επέμβαση στο διάφραγμα), αυτή την φορά εκτός από την αποσιώπηση της απεργίας πείνας των συντρόφων από όλα τα ΜΜΕ, έχουμε και την αισχρή λασπολογία, την απόδοση κατηγοριών για υποθέσεις με της οποίες δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και τα ελεεινά ψέματα από δημοσιογράφους. Ενδεικτικά η Άντα Ψαρρά από την αμεσοδημοκρατική αριστερή Εφημερίδα των Συντακτών. Η συγκεκριμένη όχι απλά ψεύδεται για την κατάσταση των συντρόφων και για το γεγονός της πεντάμηνης απομόνωσης του Μαζιώτη επικαλούμενη πηγές από “μέσα” ,αλλά αφήνει εντέχνως υπονοούμενα και για την ψυχολογική υγεία των απεργών πείνας, με λίγα λόγια προσπαθεί να τους βγάλει τρελούς.

Ότι συμβαίνει στους δύο συντρόφους του Επαναστατικού Αγώνα, σε συνδυασμό με των νέο σωφρονιστικό κώδικα, είναι ο προάγγελος για τα όσα θα συμβούν σε όλους, ειδικά σε όσους αντιστέκονται. Όσο τα παραπάνω περιστατικά περνάν ανώδυνα για την εκάστοτε κυβέρνηση, ανοίγουν τον δρόμο για την υλοποίηση τους σε ολόκληρη την κοινωνία, μιας και η φυλακή αποτελεί έναν βολικό χώρο κοινωνικών πειραμάτων.

 

 

Όταν οι αναρχικοί ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν…

 

Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα και την φυλάκιση της στον Κορυδαλλό άρχισαν να διαδίδονται ανώνυμες φήμες πως η συντρόφισσα είναι μισότρελη, αφορμή η καταγγελίας της ίδιας για περίεργες και επιθετικές συμπεριφορές από συγκρατούμενες (ποινικές) της, προς την ίδια αλλά και γενικότερα, με την περίεργη ανοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μετά το γνωστό περιστατικό του Μαζιώτη με τον Γουρνά στο δικαστήριο (30/7) και ότι ακολούθησε στην πτέρυγα του υπογείου των φυλακών Κορυδαλλού, όπου συγκρατούμενοι του πέταξαν και κατέστρεψαν τα προσωπικά πράγματα του Ν. Μαζιώτη άλλες φήμες βγήκαν για επιλογή του Μαζιώτη να βρεθεί στην απομόνωση. Στην ίδια δίκη ακούστηκε και η ελεεινή απειλή πως οι σύντροφοι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα θα σβηστούν από την ιστορία!!!

Στα παραπάνω ήλθε να συμπληρωθεί και η καθυστέρηση να συμπεριληφθεί η απεργίας πείνας στον συνολικότερο αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, αλλά και η μουδιασμένη αλληλεγγύη από τον αναρχικό χώρο. Καθυστέρηση για την οποία χάθηκε πολύτιμος χρόνος αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας, οι οποίοι είναι καταπονημένοι από προηγούμενες απεργίες πείνας, κυρίως ο Μαζιώτης.

Όσοι λένε πως γνωρίζουν πράματα, καλά θα κάνουν να προσέχουν τι λένε και τι επικαλούνται. Οι φήμες αυτές που στην πραγματικότητα αγγίζουν τα κουτσομπολιά μόνο κακό κάνουν. Το δεδομένο είναι πως δύο σύντροφοι οι οποίοι είναι κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της αναρχίας διεξάγουν μία εξαντλητική απεργία πείνας και δέχονται έναν ολομέτωπο υπόγειο πόλεμο. Πρέπει αυτές οι φήμες να μείνουν στην άκρη και οι σύντροφοι να στηριχθούν χωρίς επιρροές και δήθεν στοιχεία. Όποιος έχει να πει κάτι ας το πει επώνυμα και μετά τη λήξη της απεργία πείνας, αν θέλουν κάποιοι να μιλάν για αξιοπρέπεια ας σταματήσουν να είναι μαριονέτες “celebrity” αναρχικών.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως αρκετοί σύντροφοι στο παρελθόν βαφτίστηκαν τρελοί από τον “χώρο” που αργότερα αλλά και ως σήμερα ο ίδιος ο “χώρος” κάποιους από αυτούς τους έχει “αγιοποιήσει”, ενώ για άλλους αποφεύγονται ακόμα και απλές αναφορές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Χρ. Μαρίνος ο οποίος συνέχισε την πορεία του με βάσει τις ιδέες του, τη στιγμή που σύντροφοι του, σταμάτησαν μην αντέχοντας την καταστολή. Το πρόβλημα δεν είναι να σταματάει κάποιος όταν κρίνει πως ο ίδιος δεν αντέχει άλλο. Το πρόβλημα είναι όταν αυτοί που δεν αντέχουν, μαζί και με κομμάτια του χώρου πολεμούν τους αμετανόητους, βγάζοντας τους τρελούς…Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις το έχουν καταφέρει…

 

Πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί και γελασμένοι…

 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 11/11 Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ-Π. ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D. και σύντροφοι/συντρόφισσες

 

*το κείμενο γράφτηκε πριν την τελευταία ενημέρωση περί ικανοποίησης του τρίτου αιτήματος των απεργών πείνας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *