ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ-ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

https://athens.indymedia.org/post/1581539/

 

από ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΣΟΕΕ

15/12/2017 5:20 μμ.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Στις 11/11/2017 οι αναρχικοί κρατούμενοι και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα ξεκίνησαν απεργία πείνας με αιτήματα:

  • να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
  • Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.
  • Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.
  • Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.

 

Παράλληλα, εδώ και κάποιο διάστημα πραγματοποιείται κινητοποίηση σε διάφορες ελληνικές φυλακές ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος οξύνει τις συνθήκες κράτησης εντός των τειχών και ταυτόχρονα προσπαθεί να απομονώσει τους έγκλειστους από το κοινωνικοπολιτικό τους περιβάλλον.

Για αυτούς τους λόγους σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα εκτός των τειχών επιλέξαμε να καταλάβουμε το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Ανέκαθεν οι αναρχικοί χρησιμοποιούν τις καταλήψεις ως σημείο αναφοράς, όπου μέσω της πολιτικής ζύμωσης συλλογικοποιούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους κοινωνικοποιώντας ζητήματα, που αφορούν το σώμα, που συσπειρώνει η εκάστοτε κατάληψη με βάση τον αξιακό τους κώδικα.Η κάθε κατάληψη λόγω της πολυτασικότητας του α/α χώρου ποικίλει στις θεωρητικές προσεγγίσεις της και κατ’επέκταση στις δράσεις της. Για μας είναι δεδομένο, ότι η κάθε κατάληψη διατηρεί την πολιτική της αυτονομία. Οποιαδήποτε συλλογικοποίηση ξεπεράσει το όριο της πάντα θεμιτής πολιτικής κριτικής και σταθεί κατασταλτικά απέναντι σε κάποια κατάληψη ,παρά τις όποιες προβληματικές της, θεωρούμε, ότι ταυτίζεται πλήρως με την κρατική στρατηγική εξάλειψης των κατειλημμένων χώρων, και τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πολιτική μας ταυτότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τα μόνα αιτήματα, που έχουν ικανοποιήσει είναι αυτά που αφορούν το μεταξύ τους 2ωρο επισκεπτήριο καθώς και το 3ωρο επισκεπτήριο με το παιδί.

Οι εξοντωτικές μετακινήσεις των απεργών στόχο έχουν να κάμψουν αποτυχημένα το ηθικό τους .Ταυτόχρονα, οι απεργίες των σωφρονιστικών έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουν επανειλημμένα τα επισκεπτήρια οι κρατούμενοι.

 

Στις 4/12 τα ξημερώματα εισέβαλαν στους θαλάμους των απεργών υπάλληλοι και αρχιφύλακες και δήλωσαν πως υπάρχει εισαγγελική εντολή του Σαββαϊδη για ακούσια νοσηλεία την οποία αρνήθηκαν αλλά μεταφέρθηκαν με την βία στο νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή οι απεργοί πείνας βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και η κατάσταση της υγείας τους είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Αρνούνται κάθε ιατρική εξέταση ακυρώνοντας με τη στάση τους έμπρακτα την παράνομη εισαγγελική εντολή για ακούσια νοσηλεία. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για την ικανοποίηση του αιτήματος, ώστε ο Νίκος Μαζιώτης να βγει από την απομόνωση ούτε και για την απόσυρση συνολικά του άρθρου 11 για τις φυλακές τύπου Γ και του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Η απεργία πείνας συνεχίζεται δυναμικά.

Καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες στην ανοιχτή συνέλευση της κατειλημμένης ΑΣΟΕΕ για την δημιουργία κέντρο αγώνα στις 20:00 για συνδιαμόρφωση δράσεων με στόχο την όξυνση του αγώνα.

Οι συλλογικοποιήσεις, οι οποίες συσπειρώθηκαν για την καταστολή της κατάληψης του Πολυτεχνείου , η οποία ήταν αλληλέγγυα τόσο στους απεργούς πείνας (Π.Ρούπα και Ν.Μαζιώτη) όσο και στον αγώνα των κρατούμενων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, είναι ανεπιθύμητες και δεν έχουν θέση στην διαδικασία.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ Π.ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ SCRIPTA MAΝENT

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12/17

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ

 

ΚΑΤΕIΛHΜΜΕΝΗ ΑΣΟΕΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *