ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΣΟΕΕ

https://athens.indymedia.org/post/1581561/

 

 

από Ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένης ασοεε

16/12/2017 1:01 πμ.

 

*Καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες εκ νέου στην ανοιχτή συνέλευση της κατειλημμένης ΑΣΟΕΕ για την δημιουργία κέντρου αγώνα το Σάββατο 16/12 στις 20:00 για συνδιαμόρφωση δράσεων με στόχο την όξυνση του αγώνα.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Στις 11/11/2017, οι αναρχικοί κρατούμενοι και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα ξεκίνησαν απεργία πείνας με αιτήματα:

 • να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
 • Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.
 • Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.
 • Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.

 

Παράλληλα, εδώ και κάποιο διάστημα πραγματοποιείται κινητοποίηση σε διάφορες ελληνικές φυλακές ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος οξύνει τις συνθήκες κράτησης εντός των τειχών και ταυτόχρονα προσπαθεί να απομονώσει τους έγκλειστους από το κοινωνικοπολιτικό τους περιβάλλον.Συγκεκριμένα απαιτούν:

 1. Την απόσυρση της ηλεκτρονικής επιτήρησης ή του κατ’ οίκον περιορισμού που αντικαθιστά την τακτική άδεια και την υφ’ όρων απόλυση,
 2. Τη θεσμοθέτηση του 1/5 της ποινής για την κανονική άδεια (που σήμερα αποτελεί βίτσιο των διαθέσεων του εισαγγελικού λειτουργού),
 3. Την άμεση απόσυρση του άρθρου 11 που επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ,
 4. τον τερματισμό της ταπεινωτικής γύμνωσης του κρατουμένου με το πρόσχημα της έρευνας,
 5. την απόσυρση των περιορισμών που εισαγάγει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας στην εκπαίδευση των κρατουμένων (πάλι σύμφωνα με τις διαθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών),
 6. την κατάργηση του ηλεκτρονικού φακελώματος των προσώπων και των συγγενών που επικοινωνούν με τους κρατούμενους,
 7. την απόσυρση της παραγράφου 3, άρθρο 31, που επιτρέπει την υποχρεωτική σίτιση κρατουμένου απεργού πείνας, και τέλος
 8. την διαγραφή της τιμωρητικής διάταξης στο άρθρο 67, που δίνει το δικαίωμα στο συμβούλιο φυλακής να αφαιρέσει τον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής (ακύρωση μεροκαμάτων, που ο κρατούμενος έχει ήδη κάνει στη φυλακή).

 

Για αυτούς τους λόγους σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα εκτός των τειχών επιλέξαμε να καταλάβουμε το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.
Ανέκαθεν οι αναρχικοί χρησιμοποιούν τις καταλήψεις ως σημείο αναφοράς, όπου μέσω της πολιτικής ζύμωσης συλλογικοποιούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους κοινωνικοποιώντας ζητήματα, που αφορούν το σώμα, που συσπειρώνει η εκάστοτε κατάληψη με βάση τον αξιακό τους κώδικα.Η κάθε κατάληψη λόγω της πολυτασικότητας του α/α χώρου ποικίλει στις θεωρητικές προσεγγίσεις της και κατ’επέκταση στις δράσεις της. Για μας είναι δεδομένο, ότι η κάθε κατάληψη διατηρεί την πολιτική της αυτονομία. Οποιαδήποτε συλλογικοποίηση ξεπεράσει το όριο της πάντα θεμιτής πολιτικής κριτικής και σταθεί κατασταλτικά απέναντι σε κάποια κατάληψη ,παρά τις όποιες προβληματικές της, θεωρούμε, ότι ταυτίζεται πλήρως με την κρατική στρατηγική εξάλειψης των κατειλημμένων χώρων, και τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πολιτική μας ταυτότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τα μόνα αιτήματα, που έχουν ικανοποιήσει είναι αυτά που αφορούν το μεταξύ τους 2ωρο επισκεπτήριο καθώς και το 3ωρο επισκεπτήριο με το παιδί.

Οι εξοντωτικές μετακινήσεις των απεργών στόχο έχουν να κάμψουν αποτυχημένα το ηθικό τους .

 Στις 4/12 τα ξημερώματα εισέβαλαν στους θαλάμους των απεργών υπάλληλοι και αρχιφύλακες και δήλωσαν ,πως υπάρχει εισαγγελική εντολή του Σαββαϊδη για ακούσια νοσηλεία την οποία αρνήθηκαν αλλά μεταφέρθηκαν με την βία στο νοσοκομείο. Επίσης, είναι πρώτη φορα που ζητείται ψυχιατρική εκτίμηση απεργών πείνας σε μία προσπάθεια αποπολιτικοποίησης τους από το κράτος.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ:

Επειδή ο Μαζιώτης ήδη βρέθηκε σε επικίνδυνο στάδιο λόγω του προχωρημένου της απεργίας πείνας καθώς τελευταία δεν περπατούσε και μετακινούνταν με καροτσάκι και επειδή ούτως ή άλλως δεν θα μας έδιναν εξιτήριο από το νοσοκομείο αν δεν σταματούσαμε την απεργία, αποφασίσαμε πως η Πόλα Ρούπα θα συνεχίσει την απεργία πείνας, θα συνεχίσει να αρνείται τις εξετάσεις όπως κάναμε και οι δύο μέχρι τώρα. Και ο Μαζιώτης θα διακόψει την απεργία πείνας για 2 μέρες προκειμένου να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί στην Ε΄πτέρυγα και να δει ο ίδιος σε ποιο καθεστώς θα βρεθεί. Εάν υπάρξουν περιορισμοί και απομονώσεις στην Ε΄πτέρυγα θα ξαναρχίσει αμέσως την απεργία πείνας, ενώ η Ρούπα δεν θα έχει σταματήσει.

Μετά από 35 ημέρες απεργίας πείνας έχουμε ήδη κερδίσει τα 3 από τα 4 αιτήματά μας…

…Όμως η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η απεργία δεν έχει τελειώσει ακόμα, η Ρούπα συνεχίζει την απεργία πείνας και ο  Μαζιώτης διακόπτει μόνο για 2 ημέρες μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν θα είναι σε καθεστώς απομόνωσης στην Ε΄πτέρυγα. Το άρθρο 11 θα το ξαναβρούμε μπροστά μας και δεν θα μείνουμε αδρανείς.”

15/12/2017

Η απεργία πείνας συνεχίζεται δυναμικά.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ Π.ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ SCRIPTA MAΝENT ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12/17

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ

*Καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες εκ νέου στην ανοιχτή συνέλευση της κατειλημμένης ΑΣΟΕΕ για την δημιουργία κέντρου αγώνα στις 20:00 για συνδιαμόρφωση δράσεων με στόχο την όξυνση του αγώνα.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΕIΛHΜΜΕΝΗΣ ΑΣΟΕΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *