ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ‘‘ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ’’ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

 

https://athens.indymedia.org/post/1582150/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

02/01/2018 12:05 πμ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ‘‘ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ’’ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ.

1 Γενάρη 2018

Στην ανακοίνωση των ‘‘ραδιοφραγμάτων’’  διαβάζουμε για μια ‘‘σαφή και συλλογική θέση’’ γύρω από τα ‘‘γεγονότα’’ επί του τελευταίου ‘‘περιστατικού’’ στις φυλακές, το οποίο ‘‘περιστατικό’’ που ούτε καν οι ίδιοι κατονομάζουν αφορά στην επίθεση εναντίον του Νίκου Μαζιώτη στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Και ενώ αυτή η επίθεση έχει καταδικαστεί από πολλούς επωνύμως τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ όχι μόνο δεν την καταδικάσουν αλλά ούτε την αναφέρουν. Αφού ως μέσο αντιπληροφόρησης δεν ‘‘αναπαράγει ξερά γεγονότα αλλά στέκεται κριτικά και με άποψη απέναντι σε αυτά’’ και με βάση τα παραπάνω ‘‘επιλέγουν να μην αναπαράγουν ειδήσεις που από θέση αδυνατούν να επαληθεύσουν’’ δεν μιλούν καν για την ίδια την επίθεση ενώ ‘‘από την θέση που είναι δεν μπορούν να επαληθεύσουν’’. Η ίδια η επίθεση δεν ήταν κατά τους ίδιους ‘‘έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφορία’’, γιατί αλλιώς κάτι θα έλεγαν για αυτήν.

Οι παρακρατικοί που μεθόδευσαν και υποκίνησαν την επίθεση η οποία πριν πραγματοποιηθεί αποτελούσε ως απειλή τον μοχλό πίεσης της υπηρεσίας της φυλακής και της κυβέρνησης για να μην βγει ποτέ ο Μαζιώτης από την απομόνωση, ως απειλή που είχαμε πει δημόσια από ποιους εκπορευόταν ζητώντας να τοποθετηθούν δημόσια,πρωτοστατούσαν στον πόλεμο εναντίον της απεργίας πείνας που κάναμε μιλώντας για ‘‘οικειοθελή’’ απομόνωση του Μαζιώτη και για καθεστώς κράτησης που δεν ήταν απομόνωση.

Αφού λοιπόν τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ πρέπει να ‘‘επαληθεύουν τις πληροφορίες’’ και ενώ ένα εκ των αιτημάτων της απεργίας πείνας ήταν η άρση του καθεστώτος απομόνωσης του Μαζιώτη , αφού αυτό το καθεστώς αμφισβητείται από αυτούς που τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ εξυπηρετούν και υπερασπίζονται με το κείμενό τους, μήπως εν τέλει αμφισβητούν και τον λόγο της απεργίας πείνας και γι’ αυτό δεν αναφέρθηκαν καν σε αυτή;

Μήπως αντίστοιχο θέμα ‘‘επαληθεύσεων’’ είχαν όλοι όσοι σιώπησαν για την απεργία;

Μήπως τελικά έπρεπε να ‘‘επαληθεύσουν’’ τα ‘‘ραδιοφράγματα’’  για το αν όντως κάναμε ή όχι απεργία πείνας; Γιατί ούτε αυτό θα μπορούσαν  ‘‘από θέση’’ να επαληθεύσουν και να ‘‘διασταυρώσουν ’’!

Μιλούν στο κείμενό τους για ‘‘δημοσιεύματα που θέτουν κρατούμενους σε δυσμενέστερη θέση απ’ αυτήν που βρίσκονται αρχικά ως έγκλειστοι και δευτερευόντως ως συμμετέχοντες σ’ έναν αγώνα που τους αφορά ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα’’.

Επειδή δηλώνουν ότι έχουν κριτήριο για το ποιοι – και ιδίως ποιος – βρίσκεται εδώ και 6 μήνες σε δυσμενέστερη όλων των πολιτικών κρατουμένων θέση, είναι καθαρό ότι αυτός είναι ο Μαζιώτης, ο οποίος κρατήθηκε σε καθεστώς απομόνωσης από το καλοκαίρι, με την αρωγή που πρόσφερε στην υπηρεσία και την κυβέρνηση μερίδα κρατουμένων του χώρου.

Κάναμε μια πολυήμερη απεργία πείνας με ένα εκ των αιτημάτων να σπάσει αυτό το καθεστώς και όταν τα καταφέραμε τελικά, ήρθε η προαναγγελθείσα επίθεση από τους παρακρατικούς να ακυρώσει την επιτυχία της απεργίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το ότι η κυβέρνηση και το καθεστώς θέλει να μας έχει σε ιδιαίτερο καθεστώς εξαίρεσης δεν χρειάζεται επαλήθευση για να το δει κάποιος.

Το ότι το καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης του Μαζιώτη επιβλήθηκε με την συνδιαλλαγή κρατουμένων και υπηρεσίας, επίσης δεν χρειάζεται επαλήθευση. Το ότι οι αρχές της φυλακής και ο Σύριζα είχαν τις υπηρεσίες του παρακράτους εντός των γραμμών του αγώνα για να μας πιέζουν ως την τελευταία στιγμή και να αρνούνται να βγάλουν τον Μαζιώτη απ’ την απομόνωση, δεν χρειάζεται επαλήθευση.  

Την επαλήθευση την έκαναν αυτοί για τους οποίους μιλούσαμε δημόσια πριν την επίθεση και οι ίδιοι σιωπούσαν.

Το ότι η επίθεση από ποινικούς ήταν συνέχεια του ‘‘εκδιωγμού’’ του Μαζιώτη από την Α΄ θέση του υπογείου από πολιτικούς κρατούμενους  και η σαφής ομολογία ότι συνδέονται τα δύο αυτά γεγονότα, επαληθεύεται από τους 2 του παρακράτους στο κείμενό τους.

Τα παραπάνω τα καταλαβαίνει οποιοσδήποτε έχει κριτήριο. Όπως επίσης καταλαβαίνει οποιοσδήποτε έχει κριτήριο ότι το άρθρο 11 ‘‘ψηφίστηκε’’ με την επίθεση στον Μαζιώτη ενώ ήταν ήδη ενεργό πάνω του από το καλοκαίρι.

Τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ πώς έχουν ”επαληθεύσει” ότι  ‘‘κρατούμενοι θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση;’’ Και πώς είναι σίγουροι ότι δεν θα βρεθούν σε ευνοϊκότερη;

Επειδή τους το υπαγόρευσαν αυτοί τους οποίους εξυπηρετούν με το κείμενό τους. Τους ίδιους που έδρασαν ως παρακράτος εναντίον του Μαζιώτη. Γιατί η ‘‘επαλήθευση’’ και η ‘‘διασταύρωση’’ των γεγονότων δεν βασίζεται στα γεγονότα αυτά καθ’ εαυτά αλλά στο ποιος δίνει τη‘‘γραμμή’’ και στην προκειμένη περίπτωση η ‘‘γραμμή’’ είναι του παρακράτους.

Επειδή δηλώνουν πως ‘‘αρνούνται να συμμετέχουν στην πόλωση που ορισμένοι κρατούμενοι επιλέγουν ως μέσο για να διαχειριστούν καταστάσεις’’ ο καθένας με κριτήριο αντιλαμβάνεται πως αυτά που λένε είναι συμμετοχή και θέση.
Όμως δεν είναι μια πόλωση που δημιουργήσαμε εμείς. Αυτό που έχει δημιουργηθεί με ορισμένους να βάζουν το κράτος (τις αρχές της φυλακής εν προκειμένω) να επιλύει τις διαφορές τους, να επιβάλλει  καθεστώς απομόνωσης στον Μαζιώτη και με την παρακρατική επίθεση εναντίον του, δεν είναι πόλωση. Είναι άβυσσος.

Και όποιος θέλει να ισορροπεί πάνω από την άβυσσο στο τέλος θα τον ρουφήξει. Όχι σαν φυσική οντότητα. Δεν μιλάμε για την φυσική επιβίωση του καθένα από ’μας. Μιλάμε για την ‘‘επιβίωση’’ του καθένα μας ως αγωνιστή.

 

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης

Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα    

==============================================================

  •  ΕΔΩ

Η θέση του σταθμού αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στις φυλακές Κορυδαλλού

Η θέση του σταθμού αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στις φυλακές Κορυδαλλού

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ “ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ” ΕΠΙΣΗΣ….:

 

https://athens.indymedia.org/post/1582350/

Απάντηση στα μέλη του Ε.Α., Ν. Μαζιώτη – Π. Ρούπα.

από radiofragmata

09/01/2018 6:53 μμ.

Η «απλή και καθαρή αλήθεια» είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή. 
– Όσκαρ Ουάιλντ
[Απάντηση στα μέλη του Ε.Α., Ν. Μαζιώτη – Π. Ρούπα.]

Αρχικά, αντιλαμβανόμαστε πως το κείμενό μας δεν αναγνώστηκε ολοκληρωμένα. Παρατηρήσαμε ότι τα γραφόμενά μας διαστρεβλώθηκαν ή μεταφράστηκαν λανθασμένα. Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, πως είμαστε υπεύθυνοι/ες γι’ αυτά που λέμε/γράφουμε και όχι γι’ αυτά που θέλει να καταλαβαίνει ο/η εκάστοτε αναγνώστης/τρια.

Προς αποκατάσταση της απλής και καθαρής αλήθειας, λοιπόν, το γεγονός της επίθεσης εναντίον του Ν. Μαζιώτη και όσα ενημερωτικά ακολούθησαν σχετικά με την υγεία του, δεν τέθηκαν υπό αμφισβήτηση από εμάς και αναπαράχθηκαν ακριβώς, όπως δημοσιεύτηκαν. Τα κείμενα στοχοποίησης των πολιτικών κρατουμένων που ακολούθησαν εκ μέρους του Ε.Α. ωστόσο, πολύ συνειδητά επιλέξαμε να μην τα αναπαράγουμε, γιατί επαναλαμβάνουμε ότι οι εσωτερικές διενέξεις, υπό υποκειμενικό πρίσμα, δεν προσφέρουν σε πολιτικό επίπεδο το παραμικρό, ενώ εντείνουν την πόλωση και στοχοποιούν συντρόφους/ισσες εντός και εκτός των τειχών.

Εμείς, σε θολές καταγγελίες περί ενόχων, που φέρουν τέτοιο πολιτικό ειδικό βάρος, αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετέχουμε, παίρνοντας μέρος σε ανταλλαγή πυρών.

Επίσης, σε εκβιαστικές εγκλήσεις του τύπου «Να λάβουν όλοι/ες θέση, διαφορετικά υπηρετούν το κράτος και είναι συνένοχοι», απαντάμε ξανά πως η θέση ενός μέσου αντιληροφόρησης ΔΕΝ είναι να αναδημοσιεύει ό,τι δημοσιεύεται ή να ακολουθεί συνταγές υπέρ ή κατά των κρατουμένων. Περιεκτικά και ξεκάθαρα.

Έπειτα, το κείμενο δεν ετίθετο επί προσωπικού σε καμία περίπτωση. Εμείς, από την πλευρά μας, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε τις θέσεις μας σε σχέση με τα αντίστοιχα γεγονότα, διακατεχόμενοι/ες από κριτική σκέψη και προς χάριν της αντιπληροφόρησης και μόνο.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, λοιπόν, όχι μόνο δεν υπονομεύσαμε την απεργία του Ν. Μαζιώτη (όπως αναφέρεται στο κείμενο του ίδιου και της Π. Ρούπα) αλλά προωθήσαμε τις πληροφορίες των οποίων τα σημαινόμενα είχαν πράγματι σημασία, ενώ προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατό πιο υπεύθυνα την πληροφορία που παραγόταν (όπως προσπαθούμε να κάνουμε πάντα).

Σε αυτήν την περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, πως δε θα γινόμασταν υπαίτιοι/ες υπονόμευσης του αγώνα κατά του Νέου Σωφρονιστικού Κώδικα, ο οποίος στην παρούσα φάση είχε και έχει για εμάς τη μέγιστη πολιτική και ηθική αξία στον πόλεμο κατά του κράτους και των σωφρονιστικών του μηχανισμών. Παρακάτω (παράρτημα), παραθέτουμε με τη σειρά τα links ως απόδειξη των λεγομένων μας.

Όσον αφορά την πραγματικότητα υπό την δική μας οπτική:
Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι/ες για τα γεγονότα, τις λεπτομέρειες (που κάνουν τη διαφορά) ή για ό,τι συμβαίνει (και ας μην τραβηχτεί αυτή η φράση σε ακραία επίπεδα), καθώς είμαστε απόντες/απούσες. Από εκεί και πέρα, έχουμε τεθεί υπέρ της αναρχίας και της υπεράσπισής της με όλα τα μέσα. Έτσι, είμαστε κατά της εσωτερικής σύγκρουσης και της πόλωσης, όπως είμαστε ενάντια σε πολιτικαντισμούς και διπλωματικές διαδικασίες ή της παραγωγής λόγου χωρίς επιχειρήματα.

Δεν είμαστε, ούτε υποκρινόμαστε τις αυθεντίες. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική μας θέση ως αντίθετη σε ό,τι έπεται του αρχικού γεγονότος της επίθεσης.

Επίσης, δεν ξέρουμε αν έχει καν σημασία, να πούμε πως δεν είμαστε παρακρατικοί/ές ή «παραπαίδια» κανενός. Για εμάς δεν υπάρχουν πρόσωπα εντός ή εκτός φυλακής που τίθενται υπεράνω κριτικής, ούτε φυσικά εμείς.

Τέλος, είμαστε υπέρ της κριτικής, τη χρειαζόμαστε για να εξελισσόμαστε προσωπικά και συλλογικά, αν μη τι άλλο. Να είναι όμως, κριτική για εμάς. Κριτική με επιχειρήματα υπό διαδικασίες υγιούς αμφισβήτησης, σεβασμού και ανατροφοδότησης, όχι στείρας οπτικής ή κραξιματικών πρακτικών.

Δεν ανεχόμαστε να εγκαλούμαστε, ενώ δεν έχουμε γίνει (ακούσια ή εκούσια) κατανοητοί/ές ή να καλούμαστε να απαντήσουμε εν ονόματι τρίτων.

Δεν είμαστε εδώ έξω όλοι, λείπουν οι μισοί.
Αλληλεγγύη στον Αγώνα όλων των κρατουμένων ενάντιο στο Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα. 
Δύναμη στους έγκλειστους συντρόφους και συντρόφισσές μας.

Α/Α Ιντερνετικό Ραδιόφωνο Ραδιοφράγματα 
Ελεύθερες Φωνές, Γκρεμισμένες Φυλακές

Υ.Γ.: Είναι το πρώτο και μοναδικό κείμενο που δημοσιεύουμε σε σχέση με το γεγονός, καθώς δεν επιθυμούμε να μπούμε σ’ έναν κυκλώνα συγκρούσεων, ο οποίος δεν προσφέρει τίποτα στην αντιπληροφόρηση και τον πολιτικό λόγο του χώρου, γενικότερα. Σε μια εποχή σαν αυτήν που ζούμε εδώ και τώρα, εμείς επιλέγουμε την πλευρά της σύνεσης, της συνέπειας και του σεβασμού στα πιστεύω μας.

Παράρτημα:
Ανακοίνωση Ραδιοφραγμάτων σχετικά με τα γεγονότα στις φυλακές:https://radiofragmata.squat.gr/…/%CE%B7-%CE%B8%CE%AD%CF%83…/ [1]
Κείμενο Μαζιώτη – Ρούπα προς Ραδιοφράγματα:https://athens.indymedia.org/post/1582150/ [2] 
Οι αναρτήσεις στη σελίδα facebook – Ραδιοφράγματα τις ημέρες που τα γεγονότα συνέβησαν είναι διαθέσιμες προς προβολή. 
(Π.χ. https://athens.indymedia.org/post/1581828/ – το συγκεκριμένο ανέβηκε μια μέρα αργότερα από την ημέρα δημοσίευσης στο Indymedia)

Η Δ.Ο. του Athens Indymedia υπενθυμίζει ότι το Facebook βλάπτει σοβαρά την ανωνυμία. Για λόγους ασφαλείας, οι παρακάτω υπερσυνδέσεις απενεργοποιήθηκαν:

  • [1] https://l.facebook.com/l.php?u=https%3a%2f%2fradiofragmata.squat.gr%2f2017%2f12%2f23%2f%25ce%25b7-%25ce%25b8%25ce%25ad%25cf%2583%25ce%25b7-%25cf%2584%25ce%25bf%25cf%2585-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25b1%25ce%25b8%25ce%25bc%25ce%25bf%25cf%258d-%25ce%25b1%25ce%25bd%25ce%25b1%25cf%2586%25ce%25bf%25cf%2581%25ce%25b9%25ce%25ba%25ce%25ac-%25ce%25bc%25ce%25b5-%25cf%2584%25ce%25b1-%25cf%2584%25ce%25b5%25ce%25bb%25ce%25b5%2f&h=atp4dqgwbw6oiuquzbppa8xo-jhqfqt3hfu7rjtxp8m5c-uwbejd8oqnify1_tdzrw6jln3rrr6csbhvns2lssfmkla-atn3vtjulftfvtjlkzqekejhpxp8upoccit5eyarcunqcy-2lq4mezswp-gknucy30zkdinxomsm1it6om4zeqywa0w0mysllunllyxpsfhwkpaide7sdiklze1jb-0cvg8nwckrhdndnrclhwbmfh5ub67ebdauxyxcckw8txufzu207vcbta4-t_3jza6dg4kdyg
  • [2] https://l.facebook.com/l.php?u=https%3a%2f%2fathens.indymedia.org%2fpost%2f1582150%2f&h=atmvijftevscxwvncob5wujlgp_gcjaxh14lfzoogp1kgdrec09cuu7ivti660qmbwzafnchdqpbnv53pe-ufzso5vjprtlhq6bkpvbfjlias6qst8e_wveexwyf3hejcqn1_yytg4bkovx_bm8fb4rhbriczpyambp0t2claeytd9pkoxnyucutg0wsrgvjoluqbpt1m9tdimbzsr2orawn18g3grunipnuwbhr6ixm_y1hei_xdqju5gfkypmivayc-pbi18nns9hnwgdvsnimgu8mejgqaw

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *