Σε χωριστές φυλακές και απομονωμένοι οι 9 Τούρκοι αγωνιστές

 

https://athens.indymedia.org/post/1582341/

 

από @

09/01/2018 3:35 μμ.

 

Σε χωριστές φυλακές και απομονωμένοι οι 9 Τούρκοι αγωνιστές – Κατηγορίες με βάση τον αντιτομοκρατικό – ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Την ώρα που τα ΜΜΕ ασχολούνται με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και οι πάντες σκίζουν τα ιμάτιά τους για τα …ανθρώπινα δικαιώματά τους τρέχει παράλληλα και μια άλλη υπόθεση φυλακισμένων από την Τουρκία. Μια υπόθεση με την οποία τα ΜΜΕ δεν πολυασχολούνται αλλά και αν ασχοληθούν τότε ξεχνούν τα περί ανθρωπισμού και αρχίζουν τις συνήθεις συκοφαντίες περί τρομοκρατών, δολοφόνων κ.λπ.. Εδώ πια δεν πρόκειται για δικά τους παιδιά (γιατί τέτοια είναι οι στρατιωτικοί) αλλά για αντιπάλους του συστήματος απέναντι στους οποίους χρειάζεται απόλυτη αυστηρότητα και δε χωράνε ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι εννέα αγωνιστές από την Τουρκία που συνελήφθησαν λίγες μέρες πριν την έλευση του Ερντογάν στην Ελλάδα είναι διασκορπισμένοι και απομονωμένοι σε 9 διαφορετικές φυλακές ανά την χώρα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα βαριές. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε την περασμένη Τρίτη (3/1) σε σύσκεψη που συγκάλεσε η “Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν” θα δικαστούν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, με τον 187α. Εκτιμάται ότι θα έχουμε μπροστά μας μια μακρόχρονη δίκη, εάν και εφόσον γίνει και δεν τους στείλει η κυβέρνηση στη Τουρκία. Ήδη έχει υπάρξει αίτημα παράδοσης εκ μέρους του τούρκικου κράτους για τους δύο και η σχετική υπόθεση θα εκδικαστεί τέλος Γενάρη αρχές Φλεβάρη. Να σημειώσουμε εδώ κάτι σημαντικό και που δείχνει το πως θα αντιμετωπισθούν. Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση των συναγωνιστών της Επιτροπής ήδη οι φυλακισμένοι έχουν ενημερωθεί από τον Άρειο Πάγο ότι εντάσσονται στη διεθνή λίστα περί τρομοκρατίας, χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποια οργάνωση τους εντάσσουν. Με βάση αυτό σ’ έναν από τους φυλακισθέντες μετά από ερώτημά του τού απαντήθηκε ότι δε μπορεί να δέχεται επισκέψεις!

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Η περιγραφή της θυμίζει την υπόθεση της δίκης της ΑΤΙΚ στο Μόναχο της Γερμανίας. Συλλήψεις αγωνιστών είτε ανήκουν είτε όχι σε παράνομες -με βάση τη τρομοκρατική λίστα- οργανώσεις, είτε έχουν πάρει πολιτικό άσυλο είτε όχι, είτε είναι νόμιμοι στις χώρες που ζουν είτε όχι. Πλέον δεν έχει καμιά σημασία ούτε καν αυτή η αστική νομιμότητα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Συλλαμβάνονται, ξυλοκοπούνται, απομονώνονται και δικάζονται γιατί είναι κομμουνιστές, αντιιμπεριαλιστές, διεθνιστές, αγωνιστές για τη δημοκρατία και τη λευτεριά. Και στη χώρα μας ιδιαίτερα συλλαμβάνονται από ανθρώπους οι οποίοι μέχρι και πριν 3 – 4 χρόνια δηλώνανε αλληλέγγυοι και συμμετείχαν στις συσκέψεις της Επιτροπής!

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους αγωνιστές από την Τουρκία. Αφορά και αγγίζει όλους μας, είναι καμπανάκι για το που το πάει το σύστημα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι άσχετη με την εντεινόμενη επίθεση ενάντια σε κάθε εργατική και λαϊκή κατάκτηση -και στα ζητήματα των δημοκρατικών δικαιωμάτων- όπως και με τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Το θετικό είναι ότι αυτό δείχνει να γίνει κατανοητό από τη συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Φάνηκε στην προαναφερόμενη σύσκεψη όπου αποφασίστηκε εκδήλωση – συζήτηση στην Αθήνα σε αμφιθέατρο την Παρασκευή στις 19 Ιανουαρίου (ο ακριβής χώρος θα γίνει γνωστός αφού κλειστεί τις προσεχείς μέρες) και διαδήλωση την Πέμπτη στις 25 Ιανουαρίου με διαδρομή Προπύλαια – Βουλή – Τούρκικη Πρεσβεία. Παράλληλα θα προωθηθούν ψηφίσματα αλληλεγγύης σε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλόγους φοιτητών, συλλογικότητες γειτονιάς. Παράλληλα θα επιδιωχθεί, τουλάχιστον όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, να γίνει αντίστοιχη κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη και αν είναι δυνατόν και σε άλλες πόλεις την ίδια μέρα (25 Ιανουαρίου).

Το ψήφισμα που προτείνει η Επιτροπή -χωρίς προφανώς να αποκλείεται η έκδοση άλλου εφ όσον έτσι κρίνει όποια συλλογικότητα θέλει να εκφράσει την συμπαράστασή της- είναι το εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
– Άμεση απελευθέρωσή τους

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, τις παραμονές της επίσκεψης στην Ελλάδα του Τούρκου προέδρου Eρντογάν, ύστερα από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτια, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους ξυλοκοπήθηκαν με αγριότητα ώστε μερικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η σύλληψη των αριστερών πολιτικών προσφύγων συνοδεύτηκε από δήθεν ευρήματα της Aντιτρομοκρατικής που τροφοδότησαν φανταστικές ιστορίες στα ΜΜΕ για σύλληψη ομάδας που δήθεν σκόπευε να επιτεθεί στον Ερντογάν.

Η σκευωρία της Aντιτρομοκρατικής απαντήθηκε από τους φυλακισμένους και βασανισθέντες Τούρκους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες που δήλωσαν κατηγορηματικά:

“Είναι ψέμα ότι προετοιμαζόμασταν για δολοφονική επίθεση κατά του Erdoğan. Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αγωνιστές. Η ελληνική αστυνομία δημιούργησε αυτή τη σκευωρία, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της τουρκικής. Χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, επειδή δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη συνεργασία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας έδειξε το εχθρικό της πρόσωπο απέναντι στους λαούς.
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη.”

Οι εργαζόμενοι του ……………………. καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για αυτές τις μεθοδεύσεις κατά των Πολιτικών Προσφύγων από την Τουρκία.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συνεχιζόμενη πολιτική της μαύρης προπαγάνδας και την δικαστική συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην έκδοση των Τούρκων αγωνιστών στον Ερντογάν
Διαμαρτυρόμαστε για την συνεργασία με το αντιλαϊκό και αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 9 αγωνιστών
Απαιτούμε την κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας

Καλούμε τα σωματεία, κινήσεις και συλλογικότητες της εργατικής τάξης και κάθε αγωνιστή σε κινητοποίηση για την απελευθέρωση των Τούρκων φυλακισμένων αγωνιστών.
………………………………………………………………………..
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ή Γενική Συνέλευση ή οποιαδήποτε εργατική ή κινηματική συλλογικότητα υπογράφει το ψήφισμα)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *