ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ Αλληλεγγύη σε Μαζιώτη-Ρούπα

 

https://athens.indymedia.org/post/1582669/

 

από Utopia A.D.

17/01/2018 8:25 μμ.

 

Προφανώς η παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στην πτέρυγα Ε και γενικότερα η συνύπαρξη του με άλλους κρατούμενους ενοχλεί πολλούς για διαφορετικούς λόγους. Αυτό σημαίνει πως μια εκ νέου επίθεση στον σύντροφο είναι πολύ πιθανή, αν όχι σίγουρη, ειδικά όταν ο υπόγειος πόλεμος κάποιων κρυμμένων στην ανωνυμία συνεχίζεται.  

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ

 

Προφανώς η παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στην πτέρυγα Ε και γενικότερα η συνύπαρξη του με άλλους κρατούμενους ενοχλεί πολλούς για διαφορετικούς λόγους. Αυτό σημαίνει πως μια εκ νέου επίθεση στον σύντροφο είναι πολύ πιθανή, αν όχι σίγουρη, ειδικά όταν ο υπόγειος πόλεμος κάποιων κρυμμένων στην ανωνυμία συνεχίζεται.

Οι αναφορές για δύο περιόδους του Επαναστατικού Αγώνα, χωρίς ουσιαστικά να υπήρξε κάποιο στάδιο αδράνειας της οργάνωσης, οι κατηγορίες για λεκτική βία- ενώ βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά την απεργία πείνας και την επίθεση (όχι λεκτική) στον Μαζιώτη αλλά και οι συκοφαντίες πως οι σύντροφοί του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης είναι τρελοί- εκτός του ότι δεν συνιστούν πολιτικά επιχειρήματα, είναι στην ουσία μαχαιριά στην καρδιά της Αναρχίας. Το μόνο που επιτυγχάνεται, εν τέλει, είναι να γίνεται η δουλειά του κράτους. Είναι απαράδεκτο οι σύντροφοι του Επαναστατικού Αγώνα κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας, αλλά και μετά από αυτή, και παρ όλη την δυσκολία της κατάστασης, να βγάζουν κείμενα-απαντήσεις για κάθε “λασπολογία” και άλλοι να μιλάνε για ιστορία του “κινήματος”, ενώ παράλληλα το τελευταίο είναι ανύπαρκτο. Αν το “κίνημα” θέλει να λέγεται κίνημα, πρέπει να λύνει τα όποια προβλήματα που προκύπτουν με βάση τις αναρχικές ιδέες και ηθική, και όχι να υιοθετεί πρακτικές του εχθρού, όπως επιθέσεις και κατασταλτικές επιχειρήσεις με αφορμή επιχειρήματα της κυρίαρχης λογικής αφήνοντας εκτεθειμένους στο κράτος συντρόφους.

Στο σημείο αυτό θεωρούμε πως είναι θεμιτό να γίνει μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν. Όταν σύντροφος από Θεσσαλονίκη, ο οποίος έμεινε για 18 μήνες προφυλακιστέος με κατηγορίες για φυσική αυτουργία σε 3 βομβιστικές επιθέσεις ξαναβρέθηκε για άλλη υπόθεση φυλακισμένος, πολιτικοί κρατούμενοι (φίλοι μέχρι τότε) του υπογείου απαίτησαν την ακύρωση της μεταφοράς του συντρόφου στο υπόγειο. ( http://directnews.gr/greece/40777-epistolh-tou-g-tsakalou-ton-purhnon-gia-ton-k-sakka.html ) Όταν ο ίδιος σύντροφος έκανε απεργία πείνας για ενδοκινηματικές κόντρες του χώρου της Θεσσαλονίκης οι ίδιοι πολιτικοί κρατούμενοι σαμποτάρισαν την απεργία πείνας του με κάθε τρόπο, μιλώντας για ευτελισμό του μέσου, ενώ άτομο εκτός φυλακής πίεζε αλληλέγγυους με την πρόφαση πως θα εκτεθούν στηρίζοντας τον σύντροφο. Απ’ ότι φάνηκε το “πούλημα” του συντρόφου εξυπηρετούσε μια ενδεχόμενη στήριξη του υπόλοιπου χώρου της Θεσσαλονίκης.( Να σημειωθεί πως το μέσο της απεργίας πείνας ευτελίζεται όταν δεν διεξάγεται σωστά (χυμοί, βιταμίνες κ.α.) και όχι εξαιτίας της ύπαρξης συγκυρίων κατά την διάρκεια των οποίων επιλέγει το υποκείμενο να την τελέσει.) Εν τέλει, μετά την αποφυλάκιση του, μόλις 11 ημέρες μετά την λήξη της απεργίας πείνας του και κατά την διάρκεια περιόδου απομόνωσης του, δέχθηκε επίθεση ξυλοδαρμού από 6 Θεσσαλονικείς (πρώην συντρόφους). Αργότερα, επεχειρήθει ξανά το ίδιο, από 2 εκ των παραπάνω, μη επιτυχώς αυτή τη φορά, λόγω παρουσίας συντρόφων μας. ( https://athens.indymedia.org/post/1545463/ ) (Παρόμοια τακτική χρησιμοποιήθηκε και στην απεργία πείνας του Κ. Σακκά στον οποίο τελικά ζήτησαν συγγνώμη αυτοί που αρχικά των συκοφαντούσαν πιστεύοντας μάλλον σε μια μεγαλύτερη ενδεχομένως στήριξη του αναρχικού χώρου.)

Όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, που συνελήφθη λίγο πριν το σχέδιο “Γοργοπόταμος”, κατηγορήθηκε ως ρουφιάνος και απομονώθηκε. Αποτέλεσμα, ο ξυλοδαρμός αλλά και τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη από τον αρχιφύλακα Κ. Βαρσάμη στις φυλακές Διαβατών, όπου τώρα ο πρώτος διεξάγει απεργία πείνας.

Όταν η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε την απόδραση με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων, τότε συντρόφων, η απόδραση απέτυχε και άρχισαν οι λασπολογίες. Την κατάσταση όξυνε το περιστατικό της επίθεσης του Κώστα Γουρνά στον Ν. Μαζιώτη, κατά την διάρκεια της δίκης τους στις 30/6, ενώ το “fun club” ή αλλιώς ¨κίνημα¨ και ¨κόσμος του αγώνα¨ εξαπέλυαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς και σεξιστικά σχόλια κατά της Π. Ρούπα (πουτάνα κ.α.) και απειλές κατά των συντρόφων του Ε.Α. πως θα τους σβήσουν από την ιστορία. Παράλληλα ο Κ. Γουρνάς φώναζε πως ο Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος σε κάθε πτέρυγα (μάλλον θα έκανε κάποιου είδους γκάλοπ, γιατί δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε κάτι άλλο) και σε συνδυασμό με όσα ακολούθησαν στο υπόγειο, δόθηκε βήμα στην υπηρεσία να βάλει τον Μαζιώτη στην απομόνωση.

Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Μαζιώτης ήταν αυτός που στήριξε την απεργία της ΣΠΦ για τους συγγενείς τους, όταν το “κίνημα” την θεωρούσε διασπαστική. Διασπαστική, παρόλα αυτά, χαρακτηρίστηκε και η απεργία πείνας των Ρούπα-Μαζιώτη, ενώ έγινε προσπάθεια για σαμποτάζ της και επικείμενη απομόνωση των συντρόφων από τους υπολοίπους πολίτικους κρατούμενους . Η απεργία πείνας επέδρασε επιτυχώς και έληξε, 5 μέρες αργότερα, όμως, ένα συνονθύλευμα ποινικών κρατούμενων αποτελούμενο από βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών, εκτελεστές συμβολαίων θανάτου και στυγνούς δολοφόνους χτύπησε τον σύντροφο Ν. Μαζιώτη. (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=927775 )

Τα παραπάνω αναφέρονται για να τονιστούν τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις που ακολουθούν πολιτικούς κρατούμενους που απομονώνονται εσκεμμένα, είτε λόγω κάποιου πρόσκαιρου συμφέροντος, είτε εξαιτίας της αδράνειας της Αναρχίας. Κάθε φορά που κάποιος σύντροφος δέχεται επιθέσεις από άσχετα με τον χώρο και εχθρικά με τον τελευταίο άτομα (παρακινουμενα από κράτος, μαφίες, φασίστες, μπάτσους κτλ) και εφόσον οι επιθέσεις αυτές μένουν αναπάντητες, συνιστάται άλλο ένα χτύπημα στην καρδιά της Αναρχίας και του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου.

Καλούμε λοιπόν τους πολιτικούς κρατούμενους και τον αλληλέγγυο κόσμο εκτός των τειχών να προστατεύσουν τον Ν. Μαζιώτη και να απαντηθεί αυτή η επίθεση με κάθε μέσο. Να μην αφήσουμε να μείνει καμία τέτοιου είδους παρακαταθήκη ανοιχτός δρόμος για παρόμοια περιστατικά, τα οποία ρίχνουν το σύνολο της αναρχίας πιο βαθιά στον βούρκο.

Τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξει η Αναρχία ότι δεν αποτελείται από άτομα που ακολουθούν τον κυρίαρχο τρόπο σκέψης και πράξης, αλλά από ελεύθερα και αυτόβουλα άτομα με αξιοπρέπεια και δικό τους τρόπο οργάνωσης, επίλυσης προβλημάτων και στήριξης συντρόφων.

 

ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΑΠΕΙΛΗ.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η ύπαρξη σχέσεων από πλευράς πολιτικών κρατούμενων με ποινικούς διαφέρει σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τις πράξεις και τον αξιακό κώδικα των δεύτερων.

 

Υ.Γ. 1: Αν κάποια παραπομπή περιέχει ψευδή ή συκοφαντικά γεγονότα κατά την κρίση κάποιου μπορεί να καταθέσει δημοσιά την άποψη του ή να επικοινωνήσει μαζί μας και θα αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες κατόπιν συζήτησης.

 

Υ.Γ.2: Σε περίπτωση που οι σύντροφοι του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτης δεχθούν εκ νέου επίθεση, ευθύνη φέρουν, -πέρα από το κράτος το υπουργείο και η υπηρεσία των φυλακών- το σύνολο των πολίτικων κρατουμένων.

 

utopia_ad@riseup.net

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *