Ενημέρωση για το εφετείο των Μιχαλάκογλου και Τζιώτζη.

 

https://athens.indymedia.org/post/1583001/

 

από Αλληλέγγυες/οι

25/01/2018 12:48 πμ.

 

Ολοκλήρωση εφετείου για Μιχαλάκογλου και Τζιώτζη.

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το εφετείο για την υπόθεση των συλλήψεων σε Κολωνάκι (2014) και σε Θεσσαλονίκη  (2015) των συντρόφων Π.Μιχαλακογλου και Φ.Τζιώτζη αντιστοιχα. Οι ποινες τους μειωθηκαν σε πεντε χρονια καθειρξης για τον Μιχαλακογλου και επτα για τον Τζιώτζη.

Πρώτος μάρτυρας ηταν μελος της αντιτρομοκρατικης που αναφέρθηκε σε ανώνυμα τηλεφωνηματα που δέχθηκε σχετικά με την στοχοποίηση και τον κατανομασμο των δύο συντρόφων, επαναλαμβανοντας την μυθοπλασία του πρωτοδικου δικαστηρίου. Γεμάτος ζήλο αναφέρθηκε στην αμυντικού τύπου χειροβομβίδα των συντρόφων, τονίζοντας  το είδος της με την εισαγγελέα να μην γνωρίζει την διαφορά μεταξύ των ειδών .

Ο αναρχικός Π.Μιχαλάκογλου δήλωσε πως κινήθηκε στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης στον φίλο και σύντροφο Φ.Τζιωτζη, μια επιλογή για την οποία δεν μετανιώνει και για την οποία έχει υποστεί τις κατασταλτικές και εκδικητικές συνέπειες του κράτους. Ο σύντροφος στην ερώτηση της προέδρου για την συνέχεια της συμμετοχής του στον αναρχικό χώρο δήλωσε ξεκάθαρα πως για άλλο λόγο βρίσκεται εκεί.
Ό αναρχικός Φ.Τζιωτζης ανέλαβε την ευθύνη των όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι όπου συνελήφθη ο Μιχαλακογλου και δεν απάντησε σε καμία άλλη ερώτηση.

Αλληλεγγυοι/ες

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *