Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Τρίτη 30 Γενάρη 18.00 Μοναστηράκι

https://athens.indymedia.org/post/1583146/

 

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

27/01/2018 3:39 μμ.

 

Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι

Λευτεριά σε όλους τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, Τρίτη 30 Γενάρη, ώρα 6μμ.

Η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη στις 19 Δεκέμβρη σε μαζική επιδρομή που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Οχθη, προκειμένου να απαγάγει και να φυλακίσει παλαιστίνιους νεολαίους, που συμμετέχουν ενεργά στις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις εναντίον της ισραηλινής κατοχής, μετά την αναγνώριση του συνόλου της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ στις 6 Δεκέμβρη. Εκτοτε η Ταμίμι βρίσκεται σε στρατιωτική κράτηση. Την Τετάρτη 31 Γενάρη πραγματοποιείται η δίκη της σε σιωνιστικό στρατοδικείο.

Αφορμή για τη σύλληψή της ήταν το ότι εμπόδισε και γρονθοκόπησε ισραηλινούς στρατιώτες όταν αυτοί χτυπούσαν και επιχειρούσαν να συλλάβουν διαδηλωτές στο χωριό Νάμπι Σάλεχ της Δυτικής Οχθης. Λίγο πριν τη σύλληψή της, ισραηλινοί στρατιώτες είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι, σχεδόν εξ’ επαφής, με πλαστική σφαίρα τον δεκαπεντάχρονο ξάδερφό της, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα. Λίγο μετά τη σύλληψη της Άχεντ, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε την ξαδέρφη της και τη μητέρα της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άχεντ τα βάζει με την κατοχή. Από τα δώδεκά της έχει πολλές φορές επιτεθεί φραστικά εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, ενώ συμμετέχει στη διοργάνωση των διαδηλώσεων ενάντια στη σιωνιστική κατοχή που γίνονται σχεδόν καθημερινά στο χωριό της. Η ίδια προέρχεται από οικογένεια αγωνιστών, με τον πατέρα της να έχει συλληφθεί και φυλακιστεί από τους σιωνιστές εννιά φορές στο παρελθόν. Η δράση της αλλά και το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα την έχουν βάλει στο στόχαστρο των σιωνιστών.

Τη Δευτέρα 1 Γενάρη, ισραηλινό στρατοδικείο της απήγγειλε δώδεκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν επίθεση εναντίον ισραηλινού στρατιώτη και παρεμπόδιση του έργου του, καθώς και πετροπόλεμο. Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, ο πετροπόλεμος εναντίον στρατιωτών και εβραίων εποίκων επισείει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνων, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η ποινή που επιβάλλεται δεν είναι μικρότερη της εννιάμηνης φυλάκισης.

Η όξυνση της σιωνιστικής τρομοκρατίας απέναντι στους νεαρούς παλαιστίνιους, η διαιώνιση των εγκλημάτων της σιωνιστικής κατοχής έχουν άμεση σχέση με την πολιτική κάλυψη που δέχεται το Ισραήλ από τις κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών αλλά και τις κυβερνήσεις των χωρών της εγγύτερης περιοχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντί να θέσουν στη διεθνή απομόνωση το Ισραήλ για τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου και κατοχής στην Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, έσπευσαν να το υποστηρίξουν με διμερείς επαφές, υποδοχή του μακελάρη πρωθυπουργού Νετανιάχου, σύσφιξη οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων.

Η Άχεντ Ταμίμι εκφράζει την νέα γενιά των παλαιστίνιων αγωνιστών, που μεγάλωσαν στη Δυτική Οχθη σε συνθήκες κατοχής, περικύκλωσης από τους σιωνιστές εποίκους και τον στρατό τους. Αυτοί οι νέοι αγωνιστές, αψηφούν τις φυλακίσεις και τους ξυλοδαρμούς από τους ισραηλινούς στρατιώτες, υπερασπίζονται θαρραλέα την υπόθεσή τους μπροστά στον κατακτητή, περιφρονώντας επιδεικτικά τους διώκτες τους. Παίρνουν επάξια τη σκυτάλη από τους χιλιάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους του παρελθόντος που πέρασαν σημαντικό τμήμα της ζωής τους στα σιωνιστικά μπουντρούμια, κρατώντας πάντα ψηλά την σημαία για τη λευτεριά.

Ανταποκρινόμενοι στη Διεθνή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Άχεντ Ταμίμι καλούμε σε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, Τρίτη 30 Γενάρη, ώρα 6μμ.

  • Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι!
  • Λευτεριά στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
  • Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο διαρκές έγκλημα της ισραηλινής κατοχής.
  • Τερματισμός όλων των σχέσεων της χώρας μας με τους σιωνιστές μακελάρηδες!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *