ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τους 9 αγωνιστές από την Τουρκία για τις επιιεσείς που δεχθηκαν

 

https://athens.indymedia.org/post/1583156/

 

από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

27/01/2018 6:49 μμ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τους 9 αγωνιστές από την Τουρκία που κρατούνται στις Ελληνικές φυλακές. 
Ζήτησαν από τους 9 κρατούμενους αγωνιστές δείγμα DNA, αυτοί αρνήθηκαν. Σε κάθε φυλακή, μετά από μία εβδομάδα, πήγε μια ομάδα αστυνομικών και βιαίως πήραν από τον καθένα δείγμα DNA. Ακολουθεί ενημέρωση απ’ τους ίδιους.
Προς τον Ελληνικό λαό
Εμείς, οι αγωνιστές απ’ την Τουρκία, προφυλακισμένοι κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας της ντόπιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την φασιστική εξουσία της Τουρκίας, προφυλακισθήκαμε εξ αιτίας της αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής ταυτότητάς μας. 
Την ώρα των συλλήψεών μας από την αντιτρομοκρατική υπεστήκαμε βασανιστήρια τα οποία συνεχίστηκαν και στην ΓΑΔΑ. Τα ονόματα και οι φωτογραφίες μας δημοσιεύθηκαν και γίναμε στόχος του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, εμείς και οι οικογένειες μας στην Τουρκία.
Τώρα, στις διαφορετικές φυλακές που είμαστε με το ζόρι, βασανίζοντάς μας, μας πήραν δείγμα DNA. Ο κάθε σύντροφος δέχθηκε επίθεση από 6 – 7 αστυνομικούς. Στην επίθεση κατά της συντρόφισσας, που βρίσκεται στη φυλακή ανήλικων Θήβας, συμμετείχε και η διευθύντρια των φυλακών.
Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι δεν μας βασανίζουν, αλλά βίαια παίρνουν δείγμα DNA, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 6-7 άτομα επιτέθηκαν σε κάθε κρατούμενο κλωτσώντας τον, κρατώντας τον απ’ το λαιμό και τραβώντας του τα μαλλιά. Αυτά τα βασανιστήρια είναι αδικήματα στο όνομα της ανθρωπιάς. 
Εμείς, σύμφωνα με τη συνείδηση των λαών δεν είμαστε ένοχοι. Είμαστε λαοί, είμαστε μαζί με τους λαούς, είμαστε τα παιδιά τους. 
Αυτοί που μας βασανίζουν ή αυτοί που δίνουν τις εντολές, κι αυτοί που συνεργάζονται με το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, ποιους υπερασπίζονται και για ποιων τα συμφέρονται ενεργούν; 
Κανένας νόμος δεν επιτρέπει τις επιθέσεις και τα βασανιστήρια κατά των κρατουμένων.
Η ιστορία του ελληνικού λαού είναι μια ιστορία αγώνων κατά του φασισμού. Είναι προδοσία της ιστορίας οι επιθέσεις και τα βασανιστήρια κατά των αγωνιστών και οι σκευωρίες εις βάρος τους. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους επίθεση. Ούτε τα βασανιστήρια, ούτε οι φυλακές, ούτε οι πειθαρχικές ποινές δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας κατά του ιμπεριαλισμού – φασισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *