ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

https://athens.indymedia.org/post/1583607/

 

από Κρατούμενοι από όλες τις φυλακές της ελλαδας

06/02/2018 5:45 μμ.

 

Οι κρατούμενοι δεν είμαστε τρόπαια , ούτε των αστυνομικών δυνάμεων , ούτε……του θανάτου.  Είμαστε άνθρωποι και αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε άνθρωποι σε πείσμα των καιρών και …..των υπευθύνων.

 

Ξημερώματα Σαββάτου πραγματοποιείτε ένοπλη εισβολή των ΕΚΑΜ, δυνάμεων των ΟΠΚΕ και αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών  εντός των φυλακών Κορυδαλλού. 

Στόχος τους ένας συγκρατούμενος μας, ο οποίος κοιμόταν κλειδωμένος στο κελί.

Για ποιο λόγο χρειαζόταν να γίνει εισβολή ενόπλων κομάντο της αστυνομίας για να ελεγχθεί ένας κρατούμενος που ήταν ηδη κλειδωμένος , είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως επίσης θα πρέπει να απαντήσει και το υπουργείο δικαιοσύνης για το αν ήταν ενημερωμένο για αυτού του στρατιωτικού τύπου επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε εντός των φυλακών και να πάρει θέση για αυτήν. 

Σε αντίθεση με τα ψέματα των καναλιών και των δημοσιογράφων που παρουσιάζουν τις φυλακές ως ξέφραγο αμπέλι,  υπάρχουν όλα εκείνα τα πειθαρχικά μέτρα με τα οποία μπορούν να ελεγχθούν και ελέγχονται καθημερινά οι κρατούμενοι. 

Μήπως όλη αυτή η χολιγουντιανικου τύπου αστυνομική επιχείρηση είναι μια εικόνα από το μέλλον που σχεδιάζεται μέσα από τον νέο σωφρονιστικό κώδικα; 

Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε εν μέσω της κινητοποίησης της ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ενάντια σε αυτόν; 

Η στρατιωτικοποίηση των φυλακών και οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραξικοπηματικου χαρακτήρα ενάντια σε άοπλους κλειδωμένους κρατούμενους την ώρα που κοιμούνται είναι η αρχή του πλήρη εκφασισμου του σωφρονιστικού συστήματος. 

Την ίδια στιγμή ένας 26χρονος συγκρατούμενος μας χάνει την ζωή του στις φυλακές Λάρισας εξαιτίας της απουσίας γιατρών και της αδιαφορίας των υπευθύνων της φυλακής. 

Οι κρατούμενοι δεν είμαστε τρόπαια , ούτε των αστυνομικών δυνάμεων , ούτε……του θανάτου. 

Είμαστε άνθρωποι και αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε άνθρωποι σε πείσμα των καιρών και …..των υπευθύνων. 

Κρατούμενοι από όλες τις φυλακές της ελλαδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *