ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ Κ. ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

 

https://athens.indymedia.org/post/1584299/

 

από Επιτροπή Αγώνα γυναικείων -ανδρικών φυλακών > Κορυδαλλού (Α.Β.Γ.Δ.Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος

24/02/2018 2:56 μμ.

 

Σημερα τα ξημερωματα στις 6.30 εισεβαλλαν ενοπλα ταγματα (ΕΚΑΜ και εξωτερικη φρουρα)  στην Α πτερυγα φυλακων κορυδαλλου και απηγαγαν τον απεργο πεινας Κωνσταντινο Γιαγτζογλου. Ο συγκρατουμενος μας αντισταθηκε και χτυπηθηκε απο τους μπατσους οι οποιοι τον πηραν σηκωτο απο το κελι του διχως να παρει τα πραγματα του(ουτε καν του επετρεψαν να φορεσει τα παπουτσια του) 
Εκεινη την ωρα ηταν κλειστη η φυλακη,παρολα αυτα εγινε αντιληπτη η εισβολη των μπατσων και οι κρατουμενοι αρχισαν να χτυπανε τις πορτες και να βριζουν τους μπατσους. 
Στην συνεχεια κι ενω η φυλακη καθυστερησε να ανοιξει,  οι κρατουμενοι απο την Α πτερυγα συγκεντρωθηκαν ολοι μαζι και ενημερωσαν ολες τις υπολοιπες ακτινες της φυλακης (Β, Γ, Δ, Ε) 
Αποφασιστηκε ομοφωνα οτι η νεα αυτη απαγωγη δεν θα γινοταν αποδεκτη. Για αυτο οι κρατουμενοι βραχυκυκλωσαν την φυλακη και απελευθερωσαν ολο το εσωτερικο της φυλακης καθως ενωθηκαν στους διαδρομους ξεπερνωντας τις κιγκλιδες και βρεθηκαν ολοι μαζι.. ελληνες, αλβανοι, ρωσοι, αραβες..
Κατι τετοιο ειχε να συμβει απο την περασμενη δεκαετια και ολη η συσσωρευμενη οργη απο την αδικια που πνιγει τους κρατουμενους  πλημμυρισε τους διαδρομους,  παρασυροντας καγκελα, πορτες, κλειδαριες και καμερες.. 
Απαιτησαμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του συγκρατουμενου  μας απεργου πεινας Κωνσταντινου Γιαγτζογλου και τον τερματισμο των αστυνομικων απαγωγων κρατουμενων. 
Δωθηκε διορια 3 ωρων (απο τις 9-12) ωστε να ερθει καποιος εκπροσωπος του υπουργειου και να  δεσμευτει για την επιστροφη του συγκρατουμενου  μας. 
Οργανωθηκαν ομαδες περιφρουρησης και συμφωνηθηκε απο ολους τους κρατουμενους  οτι σε αυτην την κινητοποιηση δεν υπαρχουν προσωπικες διαφορες αλλα ειμαστε ενωμενοι στον κοινο σκοπο του αγωνα.Παραλληλα ξεσηκωθηκαν και οι γυναικες στις γυναικειες φυλακες κορυδαλλου καθως και οι φυλακες χανιων και μαλανδρινου αμεσα κινητοποιηθηκαν ως αλληλεγυη στους κρατουμενους  του κορυδαλλου. 
Αρκετα πριν ληξει η προθεσμια ηρθε ο γενικος διευθυντης συντονισμου  σωφρονιστικων καταστηματων  Π. Δουλαμης ο οποιος αρχισε μια παρελκυστικη πολιτικη αοριστολογιας χωρις να δεσμευεται σε τιποτα. Η επιτροπη κρατουμενων που πηγε (περιπου 30 ατομα απο ολες τις ακτινες)  απαιτησε για να ξεκινησει η συζητηση να αποσυρθει ο εκβιασμος των πειθαρχικων και ποινικων διωξεων εις βαρος των κρατουμενων που συμμετειχαν στον ξεσηκωμο για το δικιο μας. 
Τελικα αφου αποσυρθηκε ο εκβιασμος ξεκινησε η συζητηση και απαιτησαμε την επιστροφη του συγκρατουμενου  μας. 
Τελικα μετα απο πολυωρες συζητησεις αναμεσα σε υπηρεσιακους παραγοντες υπηρξε επισημη προφορικη δεσμευση για θετικη επιλυση του δικαιου αιτηματος μας. 
Βεβαια αυτο απο μονο του δεν σημαινει τιποτα καθως αυτο που μετραει ειναι οι πραξεις και παντα ειμαστε καχυποπτοι απεναντι σε οσους κατεχουν την εξουσια. 
Προς το παρον αποφασιστηκε η αναστολη της σημερινης κινητοποιησης που για πανω απο 5 ωρες βραχυκυκλωσε και ουσιαστικα “απελευθερωσε” το εσωτερικο των φυλακων. 
Παραμενουμε ομως σε επιφυλακη πιο ετοιμοι και πιο ενωμενοι απο ποτε!!! 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *