Συνολική ενημέρωση σε σχέση με την υπόθεση των Τζίφκα Σ., Δημτσιάδη Δ., Τσιλιανίδη Μπ.

 

https://athens.indymedia.org/post/1584516/

 

από Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

27/02/2018 9:31 μμ.

 

Οι σύντροφοι ως γνωστόν την Κυριακή 25/2 παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΘ για να εκτελεστεί ένα νέο ένταλμα σύλληψης έπειτα από την συγχώνευση ποινών παλιότερων υποθέσεων. Κατά την παραμονή τους εκεί τους επιβλήθηκε η κατηγορία της “απείθειας” καθώς αρνήθηκαν να τους πάρουν φωτογραφίες και αποτυπώματα (κατηγορία για την οποία ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 17/5). 

Όσον αφορά την συγχωνευμένη ποινή τους ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών έδωσε εντολή να φυλακιστούν στις φυλακές Διαβατών. Παρόλα αυτά η διεύθυνση των φυλακών δεν δέχτηκε τους συντρόφους “λόγω πληρότητας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ακόμη και στα κελιά των πειθαρχείων και παραμένουν στη ΓΑΔΘ. 

Είτε λόγω γραφειοκρατίας, είτε λόγω εκδικητικότητας, όπως είχαν τονίσει και οι ίδιοι, η καθυστέρηση της μεταγωγής τους στα Διαβατά συνεπάγεται την παράταση της ομηρίας τους, από τη στιγμή που η παραμονή τους στη φυλακή είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η διαδικασία της αποφυλάκισης. 

Δεν θα επιτρέψουμε την εκδικητική μεταχείριση των συντρόφων μας από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς  

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *