Παρέμβαση στο μάθημα της Μ. Μπόση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»

https://athens.indymedia.org/post/1585392/

 

από Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»

15/03/2018 11:56 πμ.

 

Παρέμβαση στο μάθημα της Μ. Μπόση σε ένδειξη αλληλεγγύης

στους αναρχικούς που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»

 Σήμερα Πέμπτη 15/03 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο μάθημα της καθηγήτριας Μ. Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από αναρχικούς/ες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες”. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί. Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην “αντιτρομοκρατική” πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα.

Η Μ Μπόση, καθηγήτρια στο τμήμα ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπως αναφέρει και στο βιογραφικό της είναι ειδική σε θέματα “τρομοκρατίας” και γνωστή για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει τις τελευταίες δεκαετίες στην ενίσχυση και θωράκιση του δόγματος “Νόμος και Τάξη”, ιδίως όπως εκφράζεται μέσω της “αντιτρομοκρατικής” νομοθεσίας. Έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργών δημοσίας τάξεως, έχει συγκροτήσει επιστημονικά συμβούλια με θέμα την μελέτη “επικίνδυνων” κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι για τα κράτη και τους συμβούλους τους οι ανατρεπτικοί αγώνες, έχει γράψει μία σειρά βιβλίων σχετικά με τις αντιτρομοκρατικές νομοθεσίες. Επίσης, με σειρά συνεντεύξεων και άρθρων στοχοποιεί ολόκληρους πληθυσμούς μεταναστών, αποδίδοντάς τους την ευθύνη επιθέσεων, αποσιωπώντας από την άλλη τις ευθύνες των κρατών στη Μ. Ανατολή.

Έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στους φυλακισμένους αγωνιστές, τις ριζοσπαστικές πρακτικές των ανατρεπτικών κινημάτων και στους κοινωνικούς αγώνες ευρύτερα. Μεθοδικά και με διάρκεια οργανώνει την ιδεολογική υπεράσπιση των “αντιτρομοκρατικών” πολιτικών μέσω της νομιμοποίησης τους στην κοινωνία, αξιοποιώντας την επιστημονική της ιδιότητα για να παρουσιαστεί ως μια ακόμη αυθεντία που πρέπει να γίνει σεβαστή η γνώμη της.

Η σημερινή μας παρέμβαση έρχεται με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο. Οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης. Όσο το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους αναβαθμίζεται, τόσο εμείς θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους μας και απέναντι σε φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές της εξουσιαστικής/κρατικής αντίληψης που χαρακτηρίζει και διώκει ως “τρομοκρατία” τον αγώνα για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου.

Μοτοπορεία, την Παρασκευή 16/3, ώρα 18:00,

προσυγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων

 

Συγκέντρωση-μικροφωνική, την Παρασκευή 23/3,

ώρα 19:00, πλατεία Μοναστηράκι

 

Συγκέντρωση, την ∆ευτέρα 26/3, ώρα 9:00,

δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Α.ΝΤΑΛΙΟ, Γ.ΜΙΧΑΗΛΙ∆Η, Δ.ΠΟΛΙΤΗ, Ν.ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΠΦ Γ. ΤΣΑΚΑΛΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *