ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ GARE

 

 

Εβδομαδιαίο Μπαρ Οικονομικής Ενίσχυσης για πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές

από Κατάληψη GARE

Ημέρα/Ώρα: 22/03/2018 στις 7 μμ.

Τοποθεσία: Αθήνα, Κατάληψη GARE / Καλλιδρομίου 74, Εξάρχεια

Μπαρ Οικονομικής Ενίσχυσης για πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές:

Κάθε Πέμπτη από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδι
στην Κατάληψη GARE (Καλλιδρομίου 74 Εξάρχεια)

Έναρξη λειτουργίας ΜπαρΟικΕ Πέμπτη 22 Μάρτη 7μμ

Πρώτη ανοιχτή συνέλευση ΜπαρΟικΕ Πέμπτη 29 Μάρτη 5μμ

Η εκδικητικότητα του κράτους πάνω σε πολιτικούς και όχι μόνο κρατούμενους δεν είναι παρά πολιτική και στρατηγική που εφαρμόζεται εξίσου στον έξω κόσμο με συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Η φυλακή είναι τόπος όπου διαφαίνεται ο καπιταλιστικός σχεδιασμός και ο ταξικός χαρακτήρας των κοινωνικών σχέσεων, είναι ένα από τα μέσα επίθεσης κατά αυτών που αντιστέκονται και αγωνίζονται, ώστε να αποδυναμωθούν, άρα αποτελεί ένα ακόμα πεδίο μάχης. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται εξίσου εντός και εκτός κελιών, είναι συλλογικός και αδιαχώριστος από το ευρύτερο επαναστατικό κίνημα. Στηρίζουμε τους πολιτικούς κρατούμενους που με τη δράση τους και τη στάση τους αντιτίθονται στην καταστολή και εναντιώνονται σε αυτά από θέση αλληλεγγύης για την ελευθερία όλων, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.

Ιδρυτικό κείμενο Μπαρ Οικονομικής Ενίσχυσης
για πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές:

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΜΠΑΡ Οικονομικής Ενίσχυσης για πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές

Έπειτα από επιθυμία να συμβάλλουμε ενεργά στην υποστήριξη των πολιτικών κρατουμένων και όσων διώκονται ποινικά για αναρχικές ιδέες και πράξεις, αλλά και στα πλαίσια της ευρύτερης κρατικής καταστολής ακηδεμόνευτων αγώνων, πήραμε την πρωτοβουλία για έναρξη σταθερού εβδομαδιαίου μπαρ οικονομικής ενίσχυσης και διάχυσης ιδεών.

Σκοπός μας αποτελεί αφενώς η υλική και έμπρακτη αλληλεγγύη στα αιτήματα και τις ανάγκες των κρατουμένων, αφετέρου η ανάπτυξη ενός δικτύου όπου θα διευκολύνεται η ενημέρωση και η συζήτηση σχετικά με επίκαιρα και πάγια ζητήματα καθώς ό,τι συμβαίνει στην φυλακή, είναι μικρογραφία της έξω κοινωνίας. Η εκδικητικότητα του κράτους πάνω σε πολιτικούς και όχι μόνο κρατούμενους δεν είναι παρά πολιτική και στρατηγική που εφαρμόζεται εξίσου στον έξω κόσμο με συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Η φυλακή είναι τόπος όπου διαφαίνεται ο καπιταλιστικός σχεδιασμός και ο ταξικός χαρακτήρας των κοινωνικών σχέσεων, άρα αποτελεί ένα ακόμα πεδίο μάχης. Ο εγκλεισμός δεν είναι κακιά στιγμή, δεν είναι επόμενο κάποιων επιλογών, δεν είναι φυσικά »σωφρονισμός»- κι ούτε θα έπρεπε, διότι αυτό θα προϋπέθετε την αναγνώριση του νόμου, της τιμωρητικότητας και της λειτουργίας τους εντός ενός σάπιου συστήματος εν γένει. Ο εγκλεισμός αποτελεί εκδικητικότητα, διαδικασία νορμαλοποίησης και πειθάρχησης, είναι ένα από τα μέσα επίθεσης κατά αυτών που αντιστέκονται και αγωνίζονται, ώστε να αποδυναμωθούν. Η στήριξη δεν συνεπάγεται αποδοχή και διαιώνιση του φαινομένου του εγκλεισμού αλλά είναι μέσο ενίσχυσης του αγώνα εναντίον του, καθώς και τα εκάστοτε αιτήματα των κρατουμένων δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως ρεφορμιστικός εξωραϊσμός, αλλά ξεκάθαρη αγωνιστική διεκδίκηση.

Η αλληλεγγύη δεν συνεπάγεται κοινή πολιτική θέση και δράση, δεν είναι ταύτιση, αντίθετα είναι μέσο για τη διεξαγωγή και στήριξη κοινών αγώνων. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται εξίσου εντός και εκτός κελιών, είναι συλλογικός και αδιαχώριστος από το ευρύτερο επαναστατικό κίνημα, κόντρα σε κάθε μορφή επιβολής, συνειδητοποιημένης ή αυτοματοποιημένης, καμουφλαρισμένης ή ανοιχτής. Ως πολιτικούς κρατούμενους αντιλαμβανόμαστε όσους με τη στάση τους αναγνωρίζουν το ρόλο της καταστολής και της εξουσίας και εναντιώνονται σε αυτά από θέση αλληλεγγύης για την ελευθερία όλων εντός και εκτός φυλακής. Ένα ευρύτερο σύνολο υποκειμένων που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη των πράξεων και των λεγόμενών τους, μα ακόμα και περιπτώσεις που και χωρίς απαραίτητα να υφίσταται σύνδεση με συγκεκριμένες ποινικοποιημένες δράσεις βρίσκονται από στοχοποιημένοι μέχρι αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους (λόγω πολιτικής ταυτότητας, συγγενικών/φιλικών σχέσεων, κ.α.). Η αναγνώριση και η καταγγελία από τη μεριά των ίδιων, του κράτους, της καταστολής και του ρόλου που επιτελούν στην κοινωνική και οικονομική δομή, είναι κριτήριο για την υποστήριξη μας προς το πρόσωπό τους.

Όσον αφορά τα έσοδα που θα προκύπτουν από τη λειτουργία του μπαρ, ο προορισμός είναι ανοιχτός προς πολιτικούς κρατούμενους που με τη δράση και τη στάση τους αντιτίθονται στην καταστολή και στο κράτος, προφανώς χωρίς να συνεργάζονται με φορείς τους ή να συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο τους, αλλά στηρίζοντας έμπρακτα τη συντροφική αλληλεγγύη. Η οικονομική βοήθεια θα έχει ως σκοπό την κάλυψη των συχνά υπέρογκων ποσών τα οποία εκδικητικά επιβάλλει το κράτος (εγγυήσεις, παράβολα, εξαγορά ποινής, κτλ), την κάλυψη εξόδων διαβίωσης εντός φυλακής σε όσους δεν έχουν κάποια άλλου είδους στήριξη, αλλά όχι για ποσά που προορίζονται για την απολαβή προνομίων εντός φυλακής (μίσθωση υπαλλήλων/ λαδώματα υπηρεσίας), ούτε δικηγορικών αμοιβών. Eπίσης, αποδέκτες ενίσχυσης μπορούν να είναι και σύντροφοι που δεν τους έχει επιβληθεί καθεστώς εγκλεισμού, αλλά ωστόσο διώκονται ποινικά από το κράτος.

Το εγχείρημα είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν να συμβάλλουν είτε ως ατομικότητες είτε ως συλλογικότητες, τόσο με την άμεση ενασχόληση, όσο και με τη διάθεση υλικού (βιβλία, μπροσούρες, αφίσες, κτλ) για την προώθηση ιδεών και δράσεων σχετικών με τους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και του ευρύτερου α/α χώρου. Αυτό πάντα με βάση την οριζοντιότητα για τη συνδιαμόρφωση συλλογικής δράσης και λόγου και μακριά από κομματικούς, θεσμικούς, καθεστωτικούς φορείς. Η αμφίδρομη κριτική και η συζήτηση στα πλαίσια της συντροφικότητας είναι απαραίτητη για μια πιο ολοκληρωμένη κοινή μάχη-συμβολή προς την ανατροπή της συνθήκης του εγκλεισμού.

Το εγχείρημα θα στεγάζεται στην κατάληψη Gare (Καλλιδρομίου 74, Εξάρχεια) κάθε Πέμπτη απο τις 19:00 εώς τις 23:00 και θα λειτουργεί με εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση, για την οποία θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΜπαρΟικΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *