Σε Απεργία Δίψας ο κρατούμενος Β. Δημάκης

 

https://athens.indymedia.org/post/1586346/

 

από Δίκτυο αλληλεγγύης κρατουμένων

06/04/2018 10:23 πμ.

 

Ο Συγκρατούμενος μας Βασίλης Δημάκης από σήμερα, μετά από 22 μέρες απεργία πείνας, Ξεκινάει απεργία ΔΙΨΑΣ βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του για το αναφαίρετο δικαίωμα του στην μόρφωση

 

Ο Συγκρατούμενος μας Βασίλης Δημάκης από σήμερα, μετά από 22 μέρες απεργία πείνας, Ξεκινάει απεργία ΔΙΨΑΣ βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του για το αναφαίρετο δικαίωμα του στην μόρφωση. “Από 14/03/ 2018 βρίσκομαι σε απεργία πείνας διεκδικώντας την απρόσκοπτη πρόσβασή μου στην εκπαίδευση , με το θεσμο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) !
Αλλά , παρότι πληρώ όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νομοθέτης , εγώ απορρίπτομαι συνεχόμενα , χωρίς κάποια λογική αιτιολόγηση που να μπορεί να γίνει ανεκτή και που να προκύπτει από τους όρους που ρητά θέτει ο νομοθέτης !
Μου κοινοποιήθηκε κληση την Παρασκευή 26/03 από το Συμβούλιο Πειραιά , ότι θα συνεδριάσει στις 03/04 , καταθέτοντας την ίδια μέρα αίτηση επίσπευσης ,την Δευτέρα 26/03 πήρα νέα κλήση που προσδιόριζε τη συνεδρίαση για την Πέμπτη 29/03 , όπου διέκοψε για Δευτέρα παρατείνοντας το μαρτύριο μου !
Την Δευτέρα 02/04 πάλι δεν είχαμε απάντηση και έφτασε σήμερα Μ. Πέμπτη 05/04 και τελευταία εργάσιμη πριν την έναρξη της πασχαλινής αργίας , όντας ήδη στην 23η μέρα απεργία πείνας .
Δίχως απάντηση πάλι !
Προς τί η αποδοχή της επίσπευσης του Συμβουλίου τότε ; Εμπαιγμός ; Τί διεκδικώ εγώ, δανεικά ή μηπως κάποια χάρη ;
Διεκδικώ ό,τι νόμιμο δικαιούμαι στο ακέραιο , όπως στο ακέραιο μέχρι τώρα εξοφλώ ό,τι έκνομο διέπραξα !
Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να διεκδικήσω τα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον οργανισμό μου με την απεργία πείνας , ήξερα ότι θα αντιμετώπιζα τον καρμπον σαδισμό του Κράτους , που συνηθίζει να εφαρμόζει σε κάθε απεργό πείνας ό,τι και να διεκδικεί !
Αρνούμαι την εφαρμογή μιας αναχρονίζουσας πεπατημένης , που εφαρμόζεται απροκάλυπτα και εκδικητικα στους απεργούς πείνας , παίζοντας κυριολεκτικά με τη ζωή τους !
Διεκδικώ ειρηνικά την μη εξαίρεσή μου από το καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης , όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους τους συγκρατούμενούς μου που πληρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που ο νομοθέτης ορίζει .
Αποποιούμαι την εφαρμογή της “αρνητικής πρώτης” στο πρόσωπό μου εκ των πραγμάτων , αποφασίζοντας να προβώ και σε απεργία δίψας , αναγνωρίζοντας τον σοβαρό κίνδυνο ,
αλλά αυτή είναι μία Δημοκρατική απόφαση που πήρα εγώ για τον εαυτό μου και όχι μία αντιδημοκρατική που καταχρηστικά παίρνουν άλλοι για μένα !
Την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι , θα ζητήσω να μεταφερθώ στο Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού , αρνούμενος κι εκει οποιαδήποτε εξέταση από γιατρό , ακόμη και σε περίπτωση ιατρικης ανάγκης θα προστατεψω το αναφαίρετο δικαίωμά μου στην αξιοπρεπεια και την αυτοδιάθεση !
Θα επιμείνω ανυποχώρητα στις αρχικές μου θέσεις , που αφορουν και την άρνησή μου να υποβληθω σε οποιαδηποτε εξεταση , μέχρις ότου αποφασίσουν οι εφαρμοστές της νομιμότητας , να μοιράσουν ό,τι δεν τους ανήκει στο ακέραιο , σε ολους όσους δικαιωματικα ανήκει !
Αυτοί είναι όσοι αρνούνται ή καθυστερούν να αποφασίζουν στο νόμιμο αίτημα μου , δηλαδή το Δικαστήριο Εκτέλεσης ποινών που πάνω από δύο εβδομάδες έχει στα χέρια του την προσφυγή μου , το Συμβούλιο της φυλακής Κορυδαλλού που του έχει κατατεθεί Αιτηση Θεραπείας με τη λογική “ο τρώσας και ιασετε” , όπως επίσης και Ιεραρχική Προσφυγή στο Υπουργειο Δικαιοσυνης που δήλωσε “αναρμοδιο να ασκήσει την αρμοδιότητα του” από την παρ. 2 του άρθρου 6 του Σωφρονιστικού Κώδικα – αλλά ποτέ δεν είναι αργά !

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου , σε όσους κατανοούν τί διεκδικώ και αλληλέγγυα , συντροφικά ,
αγωνιστικά και ανθρωπινα , μου συμπαραστέκονται !

Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι , τωρα μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι …”

“Μπερτολτ Μπρεχτ”

Δίκτυο αλληλεγγύης κρατουμένων

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *