Αναστασία Γρίβα. Ξεκινώ απεργία πείνας. Ζητώ την άρση της κράτησής μου και την αποφυλάκιση μου με περιοριστικούς όρους

https://athens.indymedia.org/post/1586434/

 

από Αναστασία Γρίβα -κρατούμενη στις γυν.φυλακές Κορυδαλλού

 

Προς τον Εισαγγελέα Πατρών

Προς το υπουργείο Δικαιοσύνης

10 Απριλίου 2018

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΙΒΑ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝ. ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Ονομάζομαι Αναστασία Γρίβα του Γερασίμου και της Παρασκευής. Γεννήθηκα στην Ιθάκη Κεφαλληνίας στις 24-5-1964. Βρίσκομαι κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού από τις 8-9-2017.

Κατηγορούμαι για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού με τον γιό μου Ιωάννη Μαρκόπουλο που ήταν και αυτός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόσφατα, στις 13-3-18 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους επειδή ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από την εφηβική του ηλικία ξεκίνησε να κάνει χρήση ηρωίνης και ψυχοτρόπων ουσιών σε συστηματική βάση. Είναι δηλαδή εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και αδυνατεί να απαλλαγεί από τις εξαρτήσεις. Προσπάθησα πολλές φορές να τον πείσω να σταματήσει. Προσπάθησα πολλές φορές να τον πείσω να εισαχθεί σε προγράμματα απεξάρτησης αλλά ήταν αδύνατο. Είχα συνεχώς τριβές και εντάσεις μαζί του γι’ αυτό το θέμα αφού η ζωή του και όσων βρίσκονταν κοντά του είχε γίνει ανυπόφορη. Έφθασα στο σημείο να ζητήσω εγώ η ίδια την παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να εισαχθεί σε κάποιο ψυχιατρείο και να σταματήσει την χρήση.

Τελικά νοσηλεύτηκε με εντολή εισαγγελέα από τις 10-9 ως τις 3-12-12 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Εκεί διαγνώστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές οι οποίες οφείλονται στην μακροχρόνια χρήση ηρωίνης. Έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας καθώς λόγω της εξάρτησής του δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στο κοινωνικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Είναι πατέρας 3 ανήλικων παιδιών. Η Ζωή Πετρούτσου έχει μαζί του ένα παιδί 15 χρονών και δύο αγόρια 6 και 5 χρονών αντίστοιχα. Έχει κατ’ επανάληψη χωρίσει με τον γιό μου. Τώρα πλέον έχουν οριστικά χωρίσει καθώς εκδήλωνε βίαιη συμπεριφορά πάνω της και ήταν επικίνδυνος για την ίδια και τα ανήλικα παιδιά της. Η Ζωή Πετρούτσου του έχει κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό και εξύβριση και έχει δικαστεί γι’ αυτό. Να προσθέσω ότι και εγώ έχω πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό μου τον οποίο έχω χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια. Ο γιός μου τότε ήταν μόλις 4 χρονών όταν έζησε την ενδοοικογενειακή βία, την βία του πατέρα του πάνω στην μητέρα του.

Τον Φεβρουάριο του 2017 είχε διαρρήξει το σπίτι μου μαζί με άλλον χρήστη, είχαν κλέψει τα πάντα. Με έφθασε στο σημείο από την απελπισία και την αδυναμία μου να τον βοηθήσω να κάνει απεξάρτηση, εγώ η ίδια να του κάνω μήνυση και να τον οδηγήσω στα δικαστήρια. 7 φορές συνολικά έχω πάει η ίδια στον εισαγγελέα  ζητώντας την συνδρομή του για να με βοηθήσουν στα σοβαρά προβλήματα που μου δημιουργούσε αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γιατί όπως μου έλεγαν ήταν χρήστης. Άλλη φορά έβαλε φωτιά σε διαμέρισμα πάνω από το σπίτι της μητέρας μου που τότε ήταν ανοίκιαστο και το χρησιμοποιούσε ο ίδιος μαζί με άλλους χρήστες για να κάνει χρήση ναρκωτικών. Γι’ αυτήν την υπόθεση έχει καταδικαστεί ερήμην. Έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης στις φυλακές της Αυλώνας ως ανήλικος όπου και έμεινε για 4 μήνες.

Εγώ δεν είχα ποτέ σχέση με ναρκωτικά ενώ αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι της μητέρας μου ήταν δυστυχώς του παιδιού μου που έμενε με την μητέρα μου εδώ και 2 χρόνια. Κάποιες φορές έκανε με άλλους χρήστες και ανταλλαγές μικρών ποσοτήτων ηρωίνης με άλλες ναρκωτικές ουσίες που έπαιρνε μαζί με την ηρωίνη. Η μητέρα μου είναι 80 χρονών και ήταν αδύνατο να ελέγξει ποιος μπαίνει και βγαίνει στο σπίτι της.

 

Το γεγονός ότι βρίσκομαι στην φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι άδικο αφού εγώ ουδέποτε είχα σχέση με ναρκωτικά. Ζω εδώ και πολλά χρόνια την δυστυχία του να είμαι μάνα ενός χρήστη. Να νοιώθω ανήμπορη να κάνω οτιδήποτε. Να μη γνωρίζω αν βγαίνοντας το παιδί μου από την πόρτα του σπιτιού μου θα το δω πάλι ζωντανό ή αν με ειδοποιήσει η αστυνομία ότι βρέθηκε νεκρό με την σύριγγα στο χέρι. Αυτός ήταν και ένας εφιάλτης που ζούσα όταν πάρα πολλές φορές με ειδοποιούσε η αστυνομία να πάω να τον πάρω αφού τον έβρισκαν σε άθλια κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή ο γιος μου φιλοξενείται από την κόρη μου Χριστίνα Μαρκοπούλου. Είναι μια οικογένεια που έχει ένα 9χρόνο παιδί και που έχει αναλάβει – παρ’ ότι εργάζεται – και  την υπέργηρη μητέρα μου που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ισορροπίες σε αυτή την οικογένεια δεδομένης και της συνύπαρξης με τον γιο μου Ιωάννη Μαρκόπουλο είναι ιδιαίτερα εύθραυστες. Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τον γιο μου όσο και για την μητέρα μου που δεν έχει άλλο παιδί εκτός από μένα να αποφυλακιστώ και να βρεθώ κοντά τους. Η παρατεταμένη παραμονή μου στην φυλακή δεδομένου ότι το δικαστήριό μου αργεί να οριστεί, απειλεί να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην οικογένειά της κόρης μου της οποίας οι ισορροπίες μπορούν να διαταραχθούν επειδή οι ίδιες οι συνθήκες αυτές με την αναγκαιότητα να συνυπάρχουν ένας χρόνιος χρήστης, ένας εξαρτημένος άνθρωπος, ένα ανήλικο παιδί, και μία υπέργηρη γυναίκα με πολλά προβλήματα υγείας είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Γι’ αυτό:

Ζητώ την άρση της κράτησής μου και την αποφυλάκιση μου με περιοριστικούς όρους τους οποίους αναμφίβολα θα τηρήσω ως το δικαστήριό μου που δεν έχει ακόμα οριστεί και που αυτό περιμένω.

Εξάλλου έχω μόνιμη κατοικία στην Πάτρα και θα πάρω μαζί μου την μητέρα μου και τον γιο μου (τα στοιχεία της κατοικίας μου έχω δώσει στις αρμόδιες αρχές).

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή είναι απολύτως αναγκαίο άμεσα να είμαι μαζί με την 80χρονη μητέρα μου και τον γιο μου ξεκινάω από σήμερα 10 -4 -2018 απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκισή μου με περιοριστικούς όρους.

Αναστασία Γρίβα**

**Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι την Αναστασία Γρίβα την μετέφεραν στην Θήβα ενώ συνεχίζει την απεργία πείνας ο δε γιος της έχει έφυγε από το σπίτι της κόρης της και δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής που βρίσκεται

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *