1)18/4,Εφετείο Β΄δίκης του Επαναστατικού Αγώνα & 2)19/4 Πολιτική Κατάθεση της Πόλας Ρούπα μέλους του Ε.Α.,στη δίκη για την ΤτΕ.

 

https://athens.indymedia.org/post/1586480/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

12/04/2018 10:45 πμ.

 

1) Στις 18/4, συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια της οργάνωσης στην Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα.     2) Στις 19/4 συνεχίζεται με την Πολιτική Κατάθεση της Πόλας Ρούπα μέλους του Ε.Α., η δίκη για την βομβιστική ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα εναντίον της ΤτΕ.  

 

1)ΕΦΕΤΕΙΟ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Τετάρτη 18 Aπρίλη στις 9.30 π.μ συνεχίζεταιτο Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας, το γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα. Στο Εφετείο εξετάζονται και άλλες υποθέσεις όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα, προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών παράνομη οπλοχρησία, οπλοφορία, εμπρησμός.

Πρωτόδικα για τις κατηγορίες αυτές καθώς και για την κατηγορία της ”διεύθυνσης”ο Νίκος Μαζιώτης πήρε 1 φορά ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξης.

Η Πόλα Ρούπα που βρίσκονταν τότε στην ”παρανομία” καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 11 χρόνια για πλημμεληματικές πράξεις γι’αυτό και διεξάγεται ταυτόχρονα και η δίκη εναντίον της για την ίδια υπόθεση με τις κατηγορίες ”διεύθυνση και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης”.

Για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ο Γιώργος Πετρακάκος  σε 36 χρόνια κάθειρξη (για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών) καθώς και ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια κάθειρξη(για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α, πλαστογραφία).

=============================================================


2)19/4/18 – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤτΕ.

Με την Πολιτική Κατάθεση της Πόλας Ρούπα την  Πέμπτη 19 Απρίλη στις 9.00 π.μ συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη εναντίον της Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης στην Τράπεζας της Ελλάδας. Στο πρωτόδικο δικαστήριο όπως αναφέρεται και πιο πάνω είχε καταδικαστεί ερήμην σε 11 χρόνια κάθειρξη μόνο για πλημμελήματα.

Στο συγκεκριμένο δικαστήριο κατηγορείται για συγκρότηση και ”διεύθυνση” της οργάνωσης καθώς και για την κατηγορία της έκρηξης, κατοχή όπλων και εκρηκτικών κ.λ.π.

(Ακολουθεί σε επόμενη διαδικασία η αγόρευση και η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *