Ενημέρωση για Πέτρου Ράλλη και καλέσματα για το δικαστήριο των 8

https://athens.indymedia.org/post/1588016/

από Συντονισμός συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης

20/05/2018 12:15 μμ.

Ενημέρωση από παρέμβαση έξω από την Πέτρου Ράλλη, γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας και καλέσματα

 

Την Παρασκευή 18/5 πραγματοποιήθηκε ακόμη μία παρέμβαση έξω από την Πέτρου Ράλλη που καλέστηκε από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ). Οι πληροφορίες που πήραμε από τους κρατούμενους κατά τη διάρκεια της παρέμβασης αλλά και των επισκεπτηρίων που είχαν προηγηθεί μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια από τις πτέρυγες της Πέτρου Ράλλη (Τρίτη 15/5), δεν μας σοκάρουν αλλά μας επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την ανεξέλεγκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά που συνεχίζουν να έχουν οι ανθρωποφύλακες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά που προκλήθηκε την Τρίτη 15/5 από φωτιά που μπήκε σε στρώμα μεγάλωσε γρήγορα και οι μετανάστες/ριες μεταφέρθηκαν σε πλήρες χάος στην οροφή του κτιρίου. Αφού τους/τις μετέφεραν πίσω στα κελιά, μαρτυρίες κρατουμένων λένε ότι οι ανθρωποφύλακες πήραν 10 άτομα και, αφού τους χτύπησαν, τους απομάκρυναν με χειροπέδες από την Πέτρου Ράλλη. Μέχρι στιγμής, παρά τις έντονες προσπάθειές μας, δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε ούτε τα ονόματά τους, ούτε αν πρόκειται για συλλήψεις, ούτε καν που βρίσκονται.

Τις επόμενες ημέρες, τα μέτρα εντός της Πέτρου Ράλλη έχουν αλλάξει δραστικά. Από την μέρα της φωτιάς και μετά η εκδικητικότητα και οι βασανισμοί των μεταναστών/τριών από τους μπάτσους έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο. Πολλές μεταφορές σε άλλα στρατόπεδα και κέντρα κράτησης συνέβησαν, μαζί με απελάσεις πίσω στα νησιά. Έκοψαν το φως στις τουαλέτες και το νερό στα ντους, αφήνουν νηστικούς όσους και όσες έχουν ξεκινήσει ραμαζάνι δίνοντάς τους μόνο ένα μπουκάλι νερό και ένα κρουασάν για όλο το 24ωρο και τους ασκούν ψυχολογική βία σε κάθε ευκαιρία.

Αυτή τη φορά η προσπάθεια των μπάτσων να τους καταστείλουν και να τους τρομάξουν για να αποτρέψουν τυχόν επόμενες διαμαρτυρίες είχε αντίθετο αποτέλεσμα. Όταν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι μετανάστες βγήκαν στα παράθυρα να επικοινωνήσουν μαζί μας, φωνάζοντας συνθήματα και προσπαθώντας να μας δώσουν πληροφορίες για την κατάσταση κατά τη διάρκεια της φωτιάς και αυτά που την ακολούθησαν, οι μπάτσοι μπήκαν στα κελιά τους και τους δωροδόκησαν με “αγκαλιές” κρουασάν για να φύγουν από τα κάγκελα. Παρόλα αυτά οι μετανάστες τα αρνήθηκαν και δήλωσαν ότι θέλουν να παραμείνουν στα παράθυρα.

Στις 27/4 ξεκίνησε το δικαστήριο για την υπόθεση των 8 μεταναστών που βασανίστηκαν στην Πέτρου Ράλλη πέρσι και κατηγορήθηκαν από τους μπάτσους (χρονικό με βίντεο και ενημέρωση από την πρώτη μέρα της δίκης). Το δικαστήριο συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη 23/5 και είτε αθωωθούν είτε κριθούν ένοχοι οι 8 μετανάστες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στο κολαστήριο – χώρο βασανισμού τους. Συγχρόνως οι ίδιοι μπάτσοι που τους χτύπησαν και κατηγόρησαν στο δικαστήριο είναι αυτοί που θα αποφασίζουν και πάλι για την τύχη τους.

Παρά την προσπάθεια των μπάτσων να τρομοκρατήσουν τους κρατούμενους μετατρέποντας τον βασανισμό 8 ατόμων σε δικαστήριο εναντίον των ίδιων των μεταναστών η ανάγκη για αντίσταση και ελευθερία φαίνεται να γίνεται όλο και πιο έντονη.

Καλούμε σε
• ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 21/5 στις 19:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (στα σκαλάκια του μετρό)
• ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 8 την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/5 στις 09:00 στο ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ
• ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ την ΠΕΜΠΤΗ στις 20:00 στο ΓΚΙΝΗ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ
ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ,
ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΗ.

Υ.Γ. Ένας από τους κρατούμενους κατάφερε και μας πέταξε το συνημμένο γράμμα για να διαβάσουμε και να μεταφέρουμε το μήνυμά του προς τα έξω.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *