Παρασκευή, 25Μαΐου στις 9πμ η δίκη για την υπόθεση των «Ληστών του Διστόμου». Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού

https://athens.indymedia.org/post/1588116/

 

 

από ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

23/05/2018 2:20 πμ.

 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Την Παρασκευή 25 Μαΐου ξεκινάει ακόμη μία δίκη στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού εναντίον αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων, η δίκη των «ληστών του Διστόμου». Με βάση τη ληστεία στην Εθνική του Διστόμου Βοιωτίας, ξετυλίγεται ένα πογκρόμ διώξεων. Αρχικά, διώκονται οι Γ. Πετρακάκος, Σπ. Χρυστοδούλου και ο Σπ. Δραβίλας (ο οποίος αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια των διωκτών του), ενώ όσο περνά ο καιρός οι κατηγορίες φορτώνονται με τη «μαγειρική» της «αντιτρομοκρατικής» και των δικαστών σε κοινωνικό, φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, αλλά και σε όποιον αναρχικό καταζητούμενο συλλαμβάνεται τη διετία 2014-2016.

Το δημιούργημα των αστυνομο-δικαστικών μηχανισμών, το οποίο διαπράττει  όλες τις ανεξιχνίαστες ληστείες από το 2006 στην Ελλάδα, προσχώρησε και στην Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας το 2012.

Έτσι, ξεκινά μία δίκη στηριζόμενη στον τρομονόμο, την ποινικοποίηση προσωπικών, κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων και το περιβόητο DNA, στην οποία κατηγορούμενοι/ες είναι οι: Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Μαρία Θεοφίλου, ο αναρχικός Γρηγόρης Τσιρώνης και το μέλος του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης (για κάθε ανεξιχνίαστη ληστεία τράπεζας από το 2006 και  για την απόπειρα απαγωγής γνωστού εφοπλιστή). Οι αναρχικοί Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάριος Σεϊσιδής, Κώστας Σακκάς, καθώς και δυο οικογενειακοί φίλοι του Πετρακάκου.

Από τα παραπάνω κατανοούμε τις προθέσεις του κράτους ενάντια στον εσωτερικό εχθρό. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται σε αυτές με την δράση του  Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί – «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α.

Απέναντι σε αυτές τις προσδοκίες του κράτους να στήσουμε αναχώματα όσον αφορά τη μόνιμη ομηρία των συντρόφων μας και των ανθρώπων που στέκονται με αξιοπρέπεια ενάντια στο αδηφάγο σύστημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο και δικαστή να αποπολιτικοποιήσει τον αγώνα όλων μας προς την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

 

Καλούμε την Παρασκευή, 25Μαΐου στις 9πμ

συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

“ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ” 

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

 

This entry was posted in Νίκος Μαζιώτης, Υπόθεση "Ληστών του Διστόμου". Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *