Δίκη της Πόλας Ρούπα, στις 27 Ιουνίου ’18, δικαστήριο φυλακών Κορυδαλλού.

https://athens.indymedia.org/post/1589352/

Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες-Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες: Δίκη της Πόλας Ρούπα, στις 27 Ιουνίου ’18, δικαστήριο φυλακών Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο που δικάζεται η Πόλα Ρούπα για την επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ  στις 10/4/2014 πλησιάζει στο τέλος του. Ήδη ο εισαγγελέας Δράκος στις 8 Ιουνίου έκανε την πρότασή του. Στην επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την Τετάρτη  27 Ιουνίου (στις 9:οο π.μ) η Πόλα Ρούπα θα αποκρούσει συνολικά την πρόταση του εισαγγελέα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην παραληρηματική του αγόρευση επι των ποινών ο εισαγγελέας Δράκος πρότεινε την καταδίκη της Πόλας Ρούπα όχι μόνο για την διεύθυνση αλλά και την ηθική αυτουργία για την  επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και σε όλες τις πράξεις που υπάρχουν στο κατηγορητήριο. Όπως είπε ο ίδιος: ‘‘Η Ρούπα ήταν ο ηθικός αυτουργός για την συμμετοχή του Νίκου Μαζιώτη ως συναυτουργού στην επίθεση».

Να σημειώσουμε ότι αυτό το διάστημα δικάζεται  σε 2ο βαθμό ο Μαζιώτης για την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα  εναντίον της Ττ Ε και του γραφείου του ΔΝΤ. Συνεπώς  ο συγκεκριμένος εισαγγελέας ‘‘αποφάνθηκε’’ μόνος του ότι ο Νίκος Μαζιώτης ήταν φυσικός αυτουργός στην επίθεση. Στην επιχειρηματολογία του για την κατηγορία της διεύθυνσης εναντίον της Πόλας Ρούπα χρησιμοποίησε υποθέσεις  που δεν έχουν εκδικαστεί καν, πραγματοποιήθηκαν μετά την συγκεκριμένη επίθεση και δεν αφορούν κατ’ ουδένα τρόπο την συγκεκριμένη δίκη π.χ. απόπειρα απόδρασης  με ελικόπτερο, την απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία και την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα.

(Ας ξαναθυμηθούμε όμως κάποια γεγονότα εκείνης της περιόδου μετά από το χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στην ΤτΕ: Μετά την σύλληψη του Ν.Μαζιώτη το καλοκαίρι του ίδιου έτους το 2014, πέρα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δέχτηκε συγχαρητήρια από ξένες κυβερνήσεις και κυρίως από την αμερικάνικη, σύνδεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ δια στόματος του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης την μνημονιακή επιτυχία, την σταθεροποίηση του καθεστώτος στην χώρα με την σύλληψη του συντρόφου και την »οριστική αντιμετώπιση» του Επαναστατικού Αγώνα). Γι’ αυτό και δεν  είναι τυχαίο ότι σε πολιτική δίκη όπως στο δικαστήριο που δικάζεται η Πόλα Ρούπα για την επίθεση του Επναστατικού Αγώνα σε αυτόν τον νευραλγικό για την αποσταθεροποίηση του συστήματος οικονομικό στόχο όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδας – παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του ΔΝΤ στη χώρα, και μάλιστα για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, ο εισαγγελέας παραδέχεται με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο πως ο Επαναστατικός Αγώνας και η δράση του ήταν αποτελεσματική, πρόσφορη και επικίνδυνη για το  καθεστώς.

Στην αγόρευσή του δήλωσε πως ένα ρολό που πρόλαβαν οι φύλακες να κατεβάσουν ήταν αυτό που έσωσε το κτίριο από την κατάρρευση και αυτό είχε ως συνέπεια τελικά να “σωθεί το  χρηματοπιστωτικό σύστημα και το καθεστώς στην Ελλάδα καθώς επίσης ότι η ίδια η ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα ήταν πρόσφορη να πλήξει και να αποσταθεροποιήσει την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου”.

Αποδέχτηκε δηλαδή το κράτος δια στόματος του εισαγγελέα ότι το καθεστώς απειλείται από την συγκεκριμένη ένοπλη δράση και μάλιστα από την αποτελεσματικότητα και  προφορότητα ενός και μόνο χτυπήματος όχι μόνο λόγω του μεγέθους της επίθεσης, αλλά κυρίως εξ’αιτίας της κεντρικής πολιτικής και οικονομικής σημασίας για το σύστημα στόχου που επλήγη από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Η τοποθέτηση του Δράκου πέρα από την αποδοχή της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας των ενεργειών του Επαναστατικού Αγώνα με βάση τις κατηγορίες που ο ίδιος ο εισαγγελέας απηύθυνε εναντίον της Π.Ρούπα, κατατείνουν σε ποινή ισοβίων. Την προσεχή Τετάρτη (27-6-2018, στις 9:00 στη δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού) η Πόλα Ρούπα θα υπερασπιστεί τις επιλογές της στα πλαίσια της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, την προσφορότητα της ένοπλης δράσης και των ενεργειών του Ε.Α. για την καθεστωτική αποσταθεροποίηση και κατάρρρευση, για την κοινωνική αντεπίθεση και την επαναστατική προοπτική.

Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες

Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *