Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες – Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες: Δίκη της Πόλας Ρούπα μέλους του Ε.Α. (υπόθεση ΤτΕ)

 

https://www.athens.indymedia.org/post/1589922/

 

από Αλληλέγγυοι/ες στον Επαναστατικό Αγώνα

10/07/2018 5:37 μμ.

 

Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες – Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες: Δίκη της Πόλας Ρούπα μέλους του Ε.Α. (υπόθεση ΤτΕ)    Ή  ” Όταν η Αλληλεγγύη γίνεται μια τυπική διαδικασία”

Επαναστατικός Αγώνας  

Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες – Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες: Δίκη της Πόλας Ρούπα μέλους του Ε.Α. (υπόθεση ΤτΕ)
Ή
” Όταν η Αλληλεγγύη γίνεται μια τυπική διαδικασία”

Το δικαστήριο που δικάζεται η Πόλα Ρούπα για την επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ  στις 10/4/2014 ολοκληρώνεται. Ήδη ο εισαγγελέας Δράκος στις 8 Ιουνίου έκανε την πρότασή του. Στην αυριανή συνεδρίαση  Τετάρτη  11 Ιουλίου (στις 9:οο π.μ) τελειώνει η δικαστική διαδικασία εναντίον του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπα.
Επαναφέρουμε στην μνήμη των ”αλληλέγγυων” της συλλογικότητας που εκδίδει την εφημερίδα αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους κοινωνικούς αγωνιστές ”Εντός Εκτός” , ότι ”κατά λάθος” στο ”τυπικό” ενημερωτικό κάλεσμα που συνέταξαν αγνόησαν το δριμύ και παραληρηματικό κατηγορητήριο του εισαγγελέα Δράκου εναντίον της Πόλας Ρούπα. (Ιδίως όταν αυτοί ασχολούνται επισταμένα και με τον 187Α).

Δεν θα μας απασχολούσε καθόλου το γεγονός, παρ’ όλο που η μισή αλήθεια που περιγράφεται στο κάλεσμα δεν είναι τυχαία. Έτσι κι αλλιώς συνηθίζεται από το παρελθόν ο καθένας/μία να βάζει το δικό του πλαίσιο και ανάλογα με τις πολιτικές στοχοθεσίες και συμμαχίες που προτάσσει και αυτό είναι το σοβαρότερο (και) προφανώς όχι μόνο στο ζήτημα της αλληλεγγύης, ακόμα  και αν αυτό είναι σε βάρος των αγωνιστών, συμβάλλει στην διαστρέβλωση των γεγονότων, συμβάλλει στην απαξίωση, περιθωριοποίηση και απομόνωσή
τους αφού καλλιεργεί και διαμορφώνει το έδαφος ακόμα και της φυσικής στοχοποίησής τους. Ακόμα και τώρα ”σύντροφοι/ισσες” που επεδίωξαν να γίνουν πράξη τα παραπάνω,  σε ένα ζήτημα αναμβισβήτητο αντικειμενικά, την ίδια την πρόταση του Δράκου εισαγγελέα την προσπέρασαν. Την προσπέρασαν όμως, ακριβώς γιατί δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν το σκεπτικό που συνόδεψε την πρότασή του όχι για την καταδίκη της Πόλας Ρούπα  για ”διεύθυνση” και συγκρότηση αλλά και την ηθική αυτουργία για την φυσική αυτουργία του Ν.Μαζιώτη στην  επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και για όλες τις πράξεις που υπάρχουν στο κατηγορητήριο.
Την προσπέρασαν γιατί σε πολιτική δίκη και μάλιστα για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, ο εισαγγελέας παραδέχεται με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο πως ο Επαναστατικός Αγώνας και η δράση του ήταν αποτελεσματική και επικίνδυνη για το  καθεστώς.

Στην αγόρευσή του δήλωσε ”πως από τύχη δεν κατέρρευσε το ίδιο το κρίριο καίριας σημασίας  για  το  χρηματοπιστωτικό σύστημα και το καθεστώς στην Ελλάδα και ότι η συγκεκριμένη  ενέργεια  ήταν πρόσφορη να πλήξει και να αποσταθεροποιήσει την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου”.

Αποδέχτηκε το κράτος δια στόματος του εισαγγελέα ότι το καθεστώς απειλήθηκε από την συγκεκριμένη ένοπλη δράση, την προσφορότητά της όχι μόνο λόγω του μεγέθους της επίθεσης, αλλά κυρίως εξ’αιτίας της κεντρικής πολιτικής σημασίας του στόχου που επλήγη.

Όλα αυτά τα χρόνια οι σύντροφοι του Επαναστατικού Αγώνα αυτό υποστηρίζουν υπερασπιζόμενοι  με όποιο κόστος τις επιλογές τους. Η πρόταση του εισαγγελέα για ισόβια κάθειρξη – κυρίως – για την ηθική αυτουργία μαζί με το υπόλοιπο κατηγορητήριο είναι δύσκολο να μην επικρατήσει και η απόφαση του δικαστηρίου να είναι διαφορετική. Όμως πολιτικά δεν μπορεί κανείς να παραβλέπει το συγκεκριμένο κατηγορητήριο και την αποδοχή του ίδιου του κράτους για την προσφορότητα της συγκεκριμένης ένοπλης επαναστατικής δράσης και των αγωνιστών του Επαναστατικού Αγώνα.

Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες – Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες

Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες στον Επαναστατικό Αγώνα

 

About kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !
This entry was posted in 3Η ΔΙΚΗ Ε.Α, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, Πόλα Ρούπα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *