Συνεδρίαση (στις 23/11/2018) της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο

1o και 2ο μέρος της συνεδρίασης (στις 23/11/2018) της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την απόπειρα απόδρασης του Ν.Μαζιώτη & άλλων κρατουμένων που επιχείρησε με ελικόπτερο στις 21/2/2016 η Πόλα Ρούπα. Ακούγονται τοποθετήσεις 1) των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη και 2) παρεμβάσεις κατηγορούμενων για την ίδια υπόθεση.  

ΕΔΩ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ:

https://athens.indymedia.org/post/1593379/

 

Ενημέρωση από την 5η δίκη του Ε.Α(στις 23/11/18) για την απόπειρα απελευθέρωσης του Ν.Μαζιώτη που έκανε η Π.Ρούπα με ελικόπτερο

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

25/11/2018 7:09 μμ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ* ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 5ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ Η ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΙΣ 21/2/2016, ΔΥΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΏΝ, ΚΑΤΟΧΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ.

Η δίκη συνεχίστηκε στις 23/11/18 με την απόρριψη της ένστασης για το πολιτικό αδίκημα και την αναρμοδιότητα του δικαστηρίου καθώς και τη συνέχιση υποβολής ενστάσεων που αφορούσαν συμπληρωματικά την αποβολή τη πολιτικής αγωγής των τραπεζών, Εθνικής και Πειραιώς, από την πλευρά των μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Επίσης η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα έκανε ένσταση για δεδικασμένο – εκκρεμοδικία όσον αφορά τις κατηγορίες της συγκρότησης και της διεύθυνσης αφού είναι η 3η φορά που κατηγορείται για συγκρότηση και 3η φορά επίσης για διεύθυνση. Έχει απαλλακτική απόφαση για την κατηγορία της διεύθυνσης στην 1η δίκη εναντίον της οργάνωσης το 2013 ενώ για την ίδια κατηγορία έχει καταδικαστεί στη 3η δίκη εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα που αφορούσε την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και στο ΔΝΤ το 2014. Καθώς οι σύντροφοι Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης ανέπτυσσαν το σκεπτικό των ενστάσεων έγιναν επανειλημμένες παρεμβάσεις από την έδρα για συντόμευση των τοποθετήσεών τους και τον περιορισμό τους στα στενά ‘‘δικονομικά πλαίσια’’, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους. Οι προσπάθειες παρεμπόδισης των τοποθετήσεών τους – κυρίως όσον αφορά σε πολιτικά ζητήματα – που εκδηλώνονται στα πλαίσια συνεχών και συντονισμένων πιέσεων από παράγοντες της δίκης για συντόμευση της διαδικασίας, οι οποίες πιέσεις έχουν ξεκινήσει από την πρώτη συνεδρίαση, κατατείνουν σαφώς στην αποπολιτικοποίηση και απαξίωση της διαδικασίας. Σύντομες, ρηχές, χωρίς πολιτική ουσία διαδικασίες – κοινώς fast track δίκες – είναι πάντα προς το συμφέρον τόσο των δικαστών όσο και του κράτους εν γένει, ενώ βοηθάει περισσότερο την επιβολή βαρύτατων καταδικαστικών αποφάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση εξυπηρετεί και όσους έχουν συμφέρον από την με κάθε τρόπο υποβάθμιση της υπόθεσης που εκδικάζεται σε αυτή την δίκη. Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για την Παρασκευή 30/11 με ενστάσεις για την αοριστία της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας από τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα. Έχει επίσης κληθεί ως μάρτυρας ο ‘‘θρασύλειος’’ πιλότος του ελικοπτέρου – πρώην αστυνομικός Παναγιώτης Κουμπαρίτσας. Ενημερώνουμε επίσης ότι τα  ηχητικά ντοκουμέντα από όλες τις συνεδριάσεις θα δημοσιοποιούνται.

*Ενημέρωση από Αλληλέγγυους/ες στον Επαναστατικό Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *