Αλληλεγγύη στον Απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου από τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

https://athens.indymedia.org/post/1595044/

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

22/01/2019 8:25 μμ.

 

Αλληλεγγύη στον Απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου από τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

22/1/19

Στις 14/1/2019 ο Σπύρος Χριστοδούλου κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα: να μην τον εξοντώσουν καταδικάζοντάς τον σε ατελείωτα χρόνια φυλακής με την επιβολή ποινών μη συγχωνεύσιμων. Αγωνίζεται ώστε να μην περάσει η προσπάθεια των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών να τον κρατήσουν επί της ουσίας ισοβίως – με την πραγματική έννοια του όρου – στη φυλακή.

Η δικαστική εξουσία είναι γνωστόν πως τον έχει εντάξει και τον δικάζει ως εμπλεκόμενο σε ‘‘τρομοκρατική’’ δράση. Πιο συγκεκριμένα ως συμμετέχοντα σε ληστείες τραπεζών ορισμένες από τις οποίες το κράτος αποδίδει στον Επαναστατικό Αγώνα. Έχουμε μιλήσει γι’ αυτή την πολιτική προσπάθεια του κράτους να αλλοιώσει το πολιτικό νόημα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας επιχειρώντας να τον αναγάγει σε οργάνωση που λειτουργούσε ως ‘’ομπρέλα’’ σε σειρά ληστειών. Ο εισαγγελέας Περικλής Δράκος που έχει αναλάβει την ποινική εξόντωση του Σπύρου Χριστοδούλου, είναι ο ίδιος που εισηγήθηκε την καταδίκη της Ρούπα στη ποινή των ισοβίων για την επίθεση στην ΤτΕ και το ΔΝΤ. Επίσης είναι ο ίδιος που συνέταξε το βούλευμα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που επιχείρησε η Ρούπα, αλλά και το βούλευμα για τις ληστείες τραπεζών που προαναφέραμε.

Είναι γνωστό πως απέναντι στους ανθρώπους που το κράτος βάζει στο στόχαστρο ως ‘’τρομοκράτες’’, ιδίως αυτούς που τους θεωρεί ως δύσκολα διαχειρίσιμους και αντιμετωπίσιμους από την καταστολή και τη φυλακή, επιδεικνύει ιδιαίτερη εκδικητικότητα.

Όσον αφορά τον Σπύρο Χριστοδούλου είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τα χρόνια που ήδη έχει εκτίσει ως κρατούμενος, η φυλακή δεν τον έχει λυγίσει. Σε αυτό αποβλέπει η συγκεκριμένη δικαστική μεθόδευση. Για εμάς είναι δεδομένο πως ο Σπύρος αξίζει την αλληλεγγύη μας.

Στον αγώνα του στεκόμαστε δίπλα του.

Όχι στην ποινική και φυσική εξόντωση του Σπύρου Χριστοδούλου.

Να γίνει άμεσα δεκτό το αίτημα του.

Πόλα Ρούπα-Νίκος Μαζιώτης μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *