Συναιχίζεται το εφετείο της β΄ δίκης του Ε.Α.

https://athens.indymedia.org/post/1595570

Εφετείο της β΄ δίκης του Ε.Α. για την επίθεση στην ΤτΕ,το γραφείο του ΔΝΤ,τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι & απαλλοτριώσεις τραπεζών.

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

11/02/2019 9:54 πμ.

Εφετείο της β΄ δίκης του Ε.Α. για την επίθεση στην ΤτΕ, το γραφείο του ΔΝΤ, τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι & απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Την Τρίτη 12/2/19 στις 9:30 πμ συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης στην Τράπεζα της Ελλάδας, στο γραφείο του ΔΝΤ, τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι και απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Στις 10/4/2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε μια κεντρικής πολιτικής σημασίας ενέργεια με την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κτήριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος όπου στεγαζόταν το γραφείο του τότε μόνιμου αντι-προσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ουές Μακ Γκρόου. Η επίθεση ενάντια στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν η κορυφαία επίθεση του Επαναστατικού αγώνα ενάντια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς υπερβαίνει το πολιτικό ζητούμενο που είναι οι τράπεζες και φτάνει στον σκληρό πυρήνα του πανευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα, αυτόν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωσυστήματος, τμήμα του οποίου αποτελούν η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στις κεντρικές στρατηγικές της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ για την διάσωση του συστήματος από την κρίση. Πρόκειται για μια κεντρική ενέργεια ενάντια στα ‘‘μνημόνια’’ καθώς η Τράπεζα της Ελλάδας, ως παράρτημα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συνιστούν δύο εκ των τριών θεσμών που συναποτελούσαν την τρόικα.

Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση εγγράφων του κατηγορητηρίου. Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία.Τα αναγνωστέα είναι ιδιαίτερης σημασίας υλικό καθώς σε αυτά περιλαμβάνεται εκτός των άλλων εγγράφων η ανάγνωση προκηρύξεων, παρεμβάσεων, σχολιασμών καθώς και τοποθετήσεων των συντρόφων. Επόμενη συνεδρίαση του εφετείου στις 15/2/2019.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *