Απορρίφθηκε το αίτημα του απεργού πείνας Σπ.Χριστοδούλου (ανταπόκριση)

https://athens.indymedia.org/post/1596032/

από αλληλέγγυες/οι

01/03/2019 2:59 μμ.

απορριψη του αιτήματος για καθορισμό συνολικής ποινής (συγχώνευση ποινών) απο το εφετείο αθηνών

Η συνεδρίαση άρχισε με την ερώτηση της έδρας γιατί συνεχίζει την απεργία πείνας ο σύντροφος ”αφού μας είπατε οτι κάνει απεργία με αίτημα να δικαστεί το αίτημα και τώρα το δικάζουμε”. Η απάντηση απο την υπερασπιση ήταν οτι το συνόλικό αίτημα είναι η συγχώνευση των ποινων του και το αίτημα να οριστεί δικάσιμος (πράγμα αυτονόητο για κάθε κρατούμενο) είναι επιμέρους και προέκυψε απο τις μεθοδεύσεις του δικαστικού μηχανισμού. Ο οποιος ενεργοποιήθηκε για την περίπτωση του συγκεκριμένου κρατούμενου που είναι αναρχικός. 

Η πρόταση της εισαγγελέως Θεοδωροπούλου ήταν να απορριφθεί το αίτημα του απεργού πείνας πατώντας στην πρακτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια περι συγχωνέυσεων , δέχτηκε φαινομενικά οτι μέχρι το εφετείο του Σπύρου (για πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε 12 χρόνια που έχει απο το 16′ στην Χαλκίδα) ισχύει το τεκμήριο της αθωώτητας, παρόλαυτα προβάλωντας για ένα δεκάλεπτο άλλες αποφάσεις,ερμηνείες και άρθρα πρότεινε την απόρριψη συνολικα του αιτήματος προσθέτωντας οτι ”αφού έχει σε λίγο καιρό εφετείο δεν μπορούμε να του κάνουμε συγχώνευση πριν απο αυτό , έτσι θα αδικήσουμε τον νόμο” . Η εισαγγελέας δεν μπήκε στην ουσία των ποινών του που ο σπύρος τις έχει εκτίσει κανονικά στη φυλακή , αλλά στάθηκε στην παραπάνω εκκρεμοδικία. 

Οι δικηγόροι αντέτειναν οτι την ποινή βάσης του την έχει εκτίσει αναφέρθηκαν σε άρθρα και άλλες νομολογίες σχετικά με την συγκεκριμένη περίπτωση, στην εν δυνάμει αθώωση του Σπύρου σε 2ο βαθμό και στο φαινόμενο άνθρωποι να βγάζουν χρόνια φυλακής μέχρι να τελεσιδικήσουν οι ποινές τους που μπορεί να είναι τελικά μικρότερες απο τον πραγματικό χρόνο που τους έχει στερηθεί η ελευθερία. Οπως και για την απεργία που διεξάγει για το δίκαιο του αιτήματος του. Τονίζοντας οτι αυτό που έχουν να κάνουν είναι να ρυθμίσουν τις ποινές του και τίποτα άλλο. 

Η πρόεδρος διέκοψε για περίπου 45 λεπτά και επέστρεψε ανακοινώνοντας την απόφαση ότι το δικαστήριο αυτό είναι αρμόδιο να δικάσει αυτή την αίτηση ομως την απορρίπτει γιατί ο κρατούμενος πρέπει να εκτίσει αθροιστικά τις ποινές και το ανασταλέν υπόλοιπο.

Δηλαδή 4 χρόνια 8 μήνες και κάτι μέρες. Δηλαδή ότι ακριβώς πρότεινε ο εισαγγελέας Π.Δράκος απο την πρώτη αίτηση του Χριστοδούλου και που τον ώθησε σε απεργία πείνας για την υπεράσπιση του δίκιου του.

απεργία πείνας που μετά απο 46 μέρες, βαριά κλινική κατάσταση του απεργού, απώλεια βάρους 26 κιλών, 3 αιτήσης ορισμού δικασίμου ,1 παραίτηση απο το αναρμόδιο εφετείο Ευβοίας, 4 εισαγγελεις εφετών και 1 εφέτη πήρε την ίδια απάντηση που την πυροδότησε. 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΩΝΤΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *