ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

https://athens.indymedia.org/post/1596133/

από Μαύρο & κόκκινο

05/03/2019 9:10 πμ.

 

ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ. ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ! ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 5/3 ΕΞΩ από το ΑΤ Αριστοτέλους, 18:30 ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 7/3 ΚΑΜΑΡΑ, 17.00 Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο» μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

«Δεσμοφύλακες, δικαστικοί, κομματάρχες σας αγνοώ όλους. Δεν θα μπορέσετε να με βγάλετε από εδώ μέσα τρελή εκτός κι αν με σκοτώσετε. Μα το μυαλό μου θα είναι καθαρό, θα είμαι απόλυτα υγιής κι όλοι θα ξέρουν με σιγουριά ότι εσείς είστε οι δολοφόνοι, μια κυβέρνηση ένα κράτος δολοφόνων.»

Φράνκα Ράμε, Ντάριο Φο

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της συστηματικής επίδειξης βίας από πλευράς του κράτους. Η δολοφονία του μετανάστη Ebuka στο Α.Τ. Ομόνοιας, ο εμπαιγμός και το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται στον μαχόμενο αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου αλλά και ο ξυλοδαρμός από ναζί μπράβους σε μετανάστες εργάτες στη Λάρισα τον τελευταίο μόλις μήνα είναι σημεία που φανερώνουν ξανά ότι ο κόσμος της εξουσίας δολοφονεί. Η κυριαρχία δηλαδή, στον δρόμο για την βαθύτερη και εκτενέστερη διόγκωσή της, παρελαύνει πάνω από κάθε εμπόδιο με ό,τι μέσα διαθέτει.

Ο Νιγηριανός μετανάστης Ebuka βρίσκεται νεκρός στο ΑΤ Ομόνοιας, ένα τμήμα γνωστό για τους βασανισμούς προσφύγων και μεταναστών και τις δολοφονίες από τα επίσημα τάγματα εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. Η δολοφονία αυτή είναι ένα ακόμα κρατικό έγκλημα. Με μια ματιά στο χρονικό του Α.Τ. Ομόνοιας μετράμε 4 ανθρώπους από την υπέρμετρη βία από μέρους των αστυνομικών, σε σημεία χωρίς κάμερες όπως ασανσέρ ή τουαλέτες κατά την προσφιλή τακτική των σκυλιών του συστήματος. Από το ίδιο Α.Τ. προέρχονται και οι μπάτσοι που φύτεψαν μαχαίρι στον τόπο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον οποίο και χτύπησαν ως θανάτου. Ακόμη και μετά την δολοφονία του Ebuka, οι μπάτσοι δε δίστασαν να χτυπήσουν διαδηλωτές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας: ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο ένστολων φονιάδων. Ξέρουμε καλά ότι η δράση των μπάτσων περνάει αδίκαστη, αφού εξάλλου είναι η ίδια η αστική δικαιοσύνη που τους οπλίζει να χτυπάν συνάμα με το κρατικό οπλοστάσιο που παρέχει τη νομική κάλυψη επιχειρώντας από την μια να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και από την άλλη να κανονικοποιήσει στις συνειδήσεις των ανθρώπων μια στυγνή δολοφονία όπως αυτή του Ebuka.

Το κράτος ακόμα πριμοδοτεί την συγκρότηση ενός αντεπαναστατικού πόλου, ο οποίος θα είναι αυτός που θα κάνει την βρώμικη δουλειά και θα επιτεθεί σε πρόσφυγες, μετανάστες, αγωνιστές, στα κομμάτια της κοινωνίας που βάζουν ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου: τους φασίστες, ή αλλιώς το παρακράτος. Είτε με μολότωφ σε σπίτι προσφύγων στη Νεάπολη, είτε με την φασιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτης γης Petrit Zifle από τον φασίστα και μέλος της ΧΑ Δ. Κουρή στη Λευκίμμη Κέρκυρας, οι φασίστες λειτουργούν στην υπηρεσία του καθεστώτος, το οποίο επιβάλλει τους όρους λεηλασίας της κοινωνίας και το χτύπημα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, ενώ ταυτόχρονα η πολιτική διαχείριση προσπαθεί να τους ξεπλύνει, αποπολιτικοποιώντας και απονοηματοδοτώντας την δίκη της ΧΑ που διεξάγεται 6 χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα. Στις 8/2 στη Λάρισα, επιβεβαιώνοντας την συνεργασία αφεντικών και ναζί, εργοδότης και μπράβοι προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή ξυλοκόπησαν τους εργάτες Σαλμάν Ατζούμ και Σαιντ Αχμέντ, όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Την ίδια χρονική στιγμή, ο εμπαιγμός προς τον κρατούμενο Σπύρο Χριστοδούλου με την μη ικανοποίηση των αιτημάτων του για συγχώνευση ποινών όπως ορίζει ο νόμος, είναι μια ακόμη μεθόδευση, τα νήματα της οποίας κινεί το κράτος. Ο κρατούμενος αγωνιστής προχώρησε σε απεργία πείνας από 14 Ιανουαρίου διεκδικώντας το δικαίωμα που προβλέπεται από τον ίδιο τον νόμο. Η άρνηση συγχώνευσης των ποινών αποτελεί μια κρατική μεθόδευση και φανερώνει πως η εφαρμογή των νόμων γίνεται κατά το δοκούν, πως όσοι δεν υποτάσσονται, θα καταστέλλονται. Κατασκευάζεται έτσι ο εσωτερικός εχθρός για να αλέσθει στη μηχανή του κοινωνικού παραδειγματισμού: όποιος αντιστέκεται διώκεται, φυλακίζεται και φυτοζωεί στα κελιά της αστικής δημοκρατίας. Αυτή είναι η τάξη και ασφάλεια που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: το καθεστώς εξαίρεσης που επιχειρεί και πετυχαίνει ως ένα βαθμό να επιβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι παρά η συνέχιση της κρατικής θανατοπολιτικής σε κάθε κοινωνικό πεδίο.

Η υποταγή των εκμεταλλευομένων απαιτεί τη διάσπαση της κοινωνικής αλληλεγγύης και των δεσμών που συνδέουν τους καταπιεσμένους μέσω της διασποράς του φόβου και της τρομοκρατίας. Το κράτος αναδεικνύεται ως ο μόνος προστάτης μπροστά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο δήμιος και όλοι εμείς οι δεσμώτες μιας κατάστασης που βαθαίνει την εξαθλίωση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου για την ανάκτηση της ελευθερίας

του, δίνοντας συγχρόνως τον αγώνα για την μόνη πραγματική ελευθερία, που θα έρθει με την συντριβή του κόσμου της εξουσίας. Δίνουμε την ανειρήνευτη μάχη για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής μέσα σε μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης. Σε πείσμα του κρατικού ρεβανσισμού, πολλαπλασιάζουμε τις κοινωνικές – ταξικές αντιστάσεις μέχρι την κοινωνική επανάσταση που θα εξαλείψει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι εργάτες που χτυπιούνται από τα αφεντικά, οι κρατούμενοι όπως ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο μετανάστης Ebuka, οι καταπιεσμένοι ανά τη γη, ξέρουμε καλά ότι είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και είμαστε πρόθυμοι να ταράσσουμε τα ήρεμα νερά.

ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ. ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 5/3 ΕΞΩ από το ΑΤ Αριστοτέλους, 18:30

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 7/3 ΚΑΜΑΡΑ, 17.00

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο» μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *