Στη μνήμη της αναρχικής συντρόφου Anna Campbell που έπεσε στην Afrin 18/03/2019

 

kleovis

η ελληνική μετάφραση μιας ανακοίνωσης από ορισμένους βρετανούς συντρόφους μετά το θάνατο της αναρχικής Anna Campbell, που σκοτώθηκε ενώ υπερασπίζονταν την Αφρίν:

“19 μαρτίου 2018

Σήμερα οι καρδιές μας είναι γεμάτες θλίψη, πριν από λίγες μέρες λάβαμε τα νέα για το θάνατο της φίλης και συντρόφου μας, Anna
Campbell.

Η Anna σκοτώθηκε από εκτόξευση πυραύλων στην Αφρίν ενώ μάχονταν με τις YPG.

Η Άννα ήταν μέλος της συλλογικότητας Empty Cages και δραστηριοποιήθηκε σε πολλά αντισωφρονιστικά σχέδια και εκστρατείες, όπως η Κοινοτική Δράση-Community Action και η Επέκταση των Φυλακών-Prison Expansion, η Smash IPP και στην ομάδα αναρχικού μαύρου σταυρού του Μπρίστολ-Bristol Anarchist Black Cross. Καθιστώντας τον αγώνα μια χαρά.

Ήταν μια αναρχική βαθιά αφοσιωμένη στον αγώνα για την απελευθέρωση. Ο κατάλογος των προσπαθειών της-των δεσμεύσεων της στους κοινωνικούς αγώνες είναι μακρύς, από το σαμποτάζ του κυνηγιού στις φοιτητικές καταλήψεις. Ήταν μια παθιασμένα και υπερήφανα ανορθόδοξη, queer.

Όπως η Louise Michel, η αγαπημένη της ιστορική αναρχική, η κοινωνική επανάσταση ήταν η πιο βαθιά από τις επιθυμίες της, και αυτό ήταν που την έφερε στο Κουρδιστάν.

Η Anna πέθανε στην πρώτη γραμμή όπου ήθελε να είναι – υπερασπιζόμενη ένα επαναστατικό κίνημα. Θα λείψει τρομερά στους/στις φίλους/ες της και την οικογένειά της. Το θάρρος της μας εμπνέει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση, και την καταστροφή του κράτους και των φυλακών του.

“We revolutionaries aren’t just chasing a scarlet flag. What we pursue is an awakening of liberty, old or new. It is the ancient Communes of France, it is 1703; it is June 1848; it is 1871. Most especially it is the next revolution which is advancing under this dawn – Εμείς οι επαναστάτες δεν κυνηγούμε απλά μια πορφυρή σημαία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι μια αφύπνιση της ελευθερίας, παλιάς ή νέας. Είναι οι αρχαίες Κοινότητες της Γαλλίας, είναι το 1703, είναι ο Ιούνιος 1848, είναι το 1871. Ειδικότερα πρόκειται για την επόμενη επανάσταση που προχωρά κάτω από αυτή την χαραυγή.”
– Louise Michel

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *