Εκατοντάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σε απεργία πείνας

https://athens.indymedia.org/post/1597297/


από Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

19/04/2019 7:06

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


               Εκατοντάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σε απεργία πείνας

Σε απεργία πείνας έχουν κατέβει εκατοντάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι διεκδικώντας την βελτίωση των συνθηκών κράτησης τους. Η νέα απεργία πείναςμε την ονομασία «Μάχη για Αξιοπρέπεια 2» έχει σαφή αναφορά στην πολυήμερη απεργία πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων τον Μάη του 2017 με παρόμοια αιτήματα.

Τα βασικά αιτήματα της απεργίας πείνας είναι να επιτρέπεται στους κρατουμένους να έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με τους συγγενείς τους εγκαθιστώντας τηλέφωνα στις πτέρυγες που βρίσκονται φυλακισμένοι οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι όπως γίνεται και στις πτέρυγες των ισραηλινών κρατουμένων, την αφαίρεση του καρκινογόνου συστήματος διακοπής σήματος κινητής τηλεφωνίας από τα κελιά των παλαιστίνιων κρατουμένων που τους προκαλεί επίπονους πονοκεφάλους, να επιτρέπεται στους κρατούμενους από την Γάζα να δέχονται επισκέψεις από τους συγγενείς τους τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα και να παύσουν όλες πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στους παλαιστίνιους κρατούμενους από τις διοικήσεις.

Η απεργία πείνας είναι κυλιόμενη, ενώ οι κρατούμενοι που θα συμμετέχουν θα ξεπεράσουν τους 1.500 συνολικά, με δεκάδες ηγετικά στελέχη του κινήματος των παλαιστίνιων κρατουμένων από όλες τις οργανώσεις της Αντίστασης ανάμεσα τους. Η πρώτη ομάδα κρατουμένων ξεκίνησε την Τρίτη 9 Απρίλη, η δεύτερη θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Απρίλη και η τρίτη την Τετάρτη 17 Απρίλη την «Μέρα των Παλαιστίνιων Πολιτικών Κρατουμένων».

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή ιστοσελίδα Asra, στην απεργία πείνας συμμετέχουν, κρατούμενοι της Χαμάς, της Τζιχάντ, του Λαϊκού Μετώπου και του Δημοκρατικού Μετώπου καθώς και λιγοστοί από την Φατάχ.Με ανακοίνωση του το Λαϊκό Μέτωπο δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της απεργίας θα κινητοποιήσει όλα τα μέλη και τα στελέχη του που βρίσκονται φυλακισμένα στις ισραηλινές φυλακές, ενώ ανακοίνωσε ότι ηγετικά στελέχη του όπως ο Καμίλ Αμπού Χανίς και ο ηγέτης της πτέρυγας φυλακών του ΛΜΑΠ έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας. Παράλληλα κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό και τους Παλαιστίνιους της Διασποράς καθώς και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού να οργανώσει δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων.Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος τύπου των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ της Χαμάς, Αμπού Ομπεϊντά δήλωσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο αγώνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων αποτελεί το πιο σημαντικό ζήτημα αυτή την στιγμή και οι Ταξιαρχίες σκοπεύουν να σταθούν αλληλέγγυες στον αγώνα των κρατουμένων με πράξεις και όχι με λόγια. Για αυτό η καλή μεταχείριση που δέχτηκε ο ισραηλινός λοχίας Γκιλάντ Σαλίτ όσο βρίσκονταν αιχμάλωτος των Ταξιαρχιών δεν θα επαναληφθεί με τους τωρινούς ή τους μελλοντικούς ισραηλινούς αιχμάλωτους όσο οι σιωνιστές συνεχίζουν να μεταχειρίζονται με αυτό τον βάρβαρο τρόπο τους παλαιστίνιους κρατούμενους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *