«Να μην τολμήσετε!»: Απάντηση Κουφοντίνα στην εντολή για υποχρεωτική σίτιση

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/32938.%C2%AB%CE%9D%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5%C2%BB-%CE%91%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE

«Να μην τολμήσετε!». Αυτή είναι η απάντηση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην εισαγγελική εντολή προς τους γιατρούς του Κρατικού Νοσοκομείου Βόλου, να προχωρήσουν σε υποχρεωτική ανάνηψή του σε περίπτωση που φτάσει σε απώλεια των αισθήσεών του.
 
Από την πρώτη κιόλας μέρα που ο Δ. Κουφοντίνας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργία πείνας, ο Βορίδης δήλωσε ότι οι αρμόδιοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, εννοώντας ότι πρέπει να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας. Και βέβαια, ο Βορίδης δεν είναι μόνο ο γνωστός τσεκουροφόρος ακροδεξιός, αλλά εξέχων στέλεχος της ΝΔ, που διερμηνεύει τη θέληση της οικογένειας Μητσοτάκη, η οποία μαζί με την αμερικάνικη πρεσβεία και τα γνωστά μιντιακά συγκροτήματα βγάζουν όλη τη λύσσα τους κάθε φορά που ο Κουφοντίνας παίρνει την κανονική άδεια που δικαιούται.
 
Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, επειδή στις φυλακές δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε για τις στοιχειώδεις εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλεται ένας απεργός πείνας. Για ό,τι συμβαίνει στο νοσοκομείο υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Οταν φτάνει μια εισαγγελική εντολή (προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη –αν όχι με εντολή- της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστής για τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς της με μέλη της κυβέρνησης), που λέει να σιτίσουν υποχρεωτικά τον απεργό πείνας, η ευθύνη είναι της κυβέρνησης.
 
Και βέβαια, υπάρχει η ευθύνη των γιατρών, που γνωρίζουν καλά τη δεοντολογία του λειτουργήματός τους. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν οποιαδήποτε ιατρική πράξη, χωρίς τη συναίνεση του ασθενούς τους.
 
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπήρξε σαφής από την πρώτη στιγμή. Σε έγγραφη δήλωση που παρέδωσε στη διοίκηση της φυλακής το πρωί της 3ης του Μάη, ενημέρωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας, κατέγραψε τα αιτήματα (χορήγηση κανονικής άδειας και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο) και δήλωσε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι αρνείται την υποχρεωτική σίτιση και την παροχή κάθε είδους ιατρικής βοήθειας στην περίπτωση που δε θα έχει τις αισθήσεις του. Το ίδιο επαναλαμβάνει και τώρα με το κοφτό «να μην τολμήσετε!». Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τη θέλησή του, αλλιώς θα είναι επίορκοι.
 
Εκτός από την εισαγγελική εντολή, πάρθηκαν και πρακτικά μέτρα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ο Κουφοντίνας τοποθετήθηκε σ’ ένα άθλιο δωμάτιο στο δεύτερο υπόγειο του Νοσοκομείου. Ενα δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν κάποτε ως θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων, όμως έχει πάψει να χρησιμοποιείται εδώ και καιρό. Ο γύρω χώρος χρησιμοποιείται ως αποθήκη, ενώ δίπλα ακριβώς είναι το νεκροτομείο. Ο Κουφοντίνας το ξέρει και σχολιάζει σαρκαστικά: είναι σαν να μου λένε, θα βγεις από τη μία πόρτα και θα μπεις από την άλλη! Εφαρμόζουν το καθεστώς εξαίρεσης ακόμα και στο νοσοκομείο.
 
Η απομόνωσή του σ’ αυτό το υπόγειο, όπου δεν κυκλοφορεί ψυχή, είναι προπαρασκευαστική πράξη για την υποχρεωτική σίτιση, αν βρεθεί επίορκος γιατρός για να διαπράξει αυτό το ανοσιούργημα.
 
Φυσικά, τίποτ’ απ’ όλα αυτά δεν κάμπτει την αγωνιστικότητα του Δημήτρη Κουφοντίνα και την αποφασιστικότητά του να φτάσει αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Συνεχίζει την απεργία πείνας, πίνοντας μόνο νερό και επαναλαμβάνει ότι αρνείται προκαταβολικά κάθε μορφή σίτισης στην περίπτωση που δε θα έχει τις αισθήσεις του.
 
Επίσης, ο Δ. Κουφοντίνας δεν πρόκειται να παραστεί, ούτε να εκπροσωπηθεί, στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη στο Βόλο.
 
 

Τετάρτη 08 Μαΐου 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *