Απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό καταγγέλλει ο Δ. Κουφοντίνας

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/32941.%CE%91%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BF


Απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό χαρακτηρίζει τις συνθήκες διαμονής του στην αποθήκη του δεύτερου υπόγειου, δίπλα στο Νεκροτομείο του Νοσοκομείου του Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με επιστολή του προς τον Διευθυντή του Νοσοκομείου. Ο απεργός πείνας πολιτικός κρατούμενος ζητά να μεταφερθεί άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, αλλιώς να μεταφερθεί με δική του ευθύνη πίσω στη φυλακή, για να συνεχίσει εκεί την απεργία πείνας. Ξεκαθαρίζει, δε, ότι μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του δε θα δεχτεί καμιά επίσκεψη και παρακολούθηση από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Για το ζήτημα αυτό γράψαμε σε ρεπορτάζ μας χτες το βράδυ (εδώ), συνδυάζοντάς το με την εισαγγελική εντολή για υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας, εάν χάσει τις αισθήσεις του, σχέδιο που η πραγματοποίησή του μπορεί να διευκολυνθεί στην απομόνωση του δεύτερου υπόγειου του νοσοκομείου.

Η επιστολή του Δ. Κουφοντίνα έχει ως εξής:
 
Προς τον Διευθυντή 
 
Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Γι΄αυτό

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Οτι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.
ΚΑΙ
Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέλησή μου, στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του. 
9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας
2ο Υπόγειο

Πέμπτη 09 Μαΐου 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *