2η έκδοση του βιβλίου του Ε.Α με τίτλο:‘’ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΚΕΙΜΕΝΑ 2003 – 2018’’

https://athens.indymedia.org/post/1598183/

από Αλληλέγγυοι/ες στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

24/05/2019 7:01 μμ.

 

Εκδόθηκε το βιβλίο  ‘’ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΚΕΙΜΕΝΑ 2003 – 2018’’

από τον αναρχικό εκδοτικό οίκο Ελεύθερος Τύπος.

Η έκδοση αυτή είναι η δεύτερη. Η πρώτη είχε γίνει τον Ιούνιο του 2012 λίγο πριν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης περάσουν στην παρανομία για να συνεχίσουν τη δράση της οργάνωσης.

Η β’ έκδοση περιλαμβάνει όλες τις προκηρύξεις για τις 18 ενέργειες της οργάνωσης στο διάστημα 2003 – 2016, ένα επιπλέον κείμενο της Πόλας Ρούπα γιο την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που δημοσιεύτηκε όταν ορίστηκε η δίκη για την υπόθεση αυτή το 2018 (η 5η κατά σειρά δίκη εναντίον της οργάνωσης), ένα κείμενο που υπογράφουν και οι 2 σύντροφοι για την ανάληψη ευθύνης για την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας το 2016 όπου υπερασπίζονται την πρακτική απαλλοτριώσεων τραπεζών που είχαν γίνει για την ενίσχυση του Επαναστατικού Αγώνα.

Επίσης η β΄ έκδοση περιλαμβάνει μια εκτενή συνέντευξη των μελών του Επαναστατικού Αγώνα στη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια που ολοκληρώθηκε το 2018. Η εκτενής αυτή συνέντευξη αφορά μια πληθώρα θεμάτων, την δράση του Επαναστατικού Αγώνα, τις συνθήκες – διεθνείς και εγχώριες κάτω από τις οποίες αναπτύχθηκε, τη στρατηγική της οργάνωσης, την οπτική για τον ένοπλο αγώνα, τη συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις Διευκόλυνσης που επιβλήθηκαν στη χώρα από το 2010 και μετά.

Επίσης αφορά ζητήματα όπως τις συνθήκες στον α/α χώρο, την ανάληψη ευθύνης, την μετάνοια, την αλληλεγγύη, την απεργία πείνας του 2015 για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, τη διακυβέρνηση του Σύριζα και τη στάση κομματιών του χώρου απέναντι στο Σύριζα.

Το βιβλίο θα διατίθεται από τον Ελεύθερο Τύπο καθώς και από άλλα κεντρικά βιβλιοπωλεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα αλλά και από συντρόφισσες/ους Αλληλέγγυους στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη (mail επικοινωνίας gvliberta@autistici.org)

Aλληλέγγυοι/ες στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Αρχεία:

EPANASTATIKOS_teliko_exof

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *