Ενάντια σε διαμαρτυρία στη Γερμανική Πρεσβεία: Απρόκλητη αστυνομική επίθεση, συλλήψεις και διώξεις

https://athens.indymedia.org/post/1599247/

από ΚΟΝΤΡΑ

24/07/2019 11:06 πμ.

Απρόκλητη και βίαιη αστυνομική επίθεση δέχτηκαν την Παρασκευή 19 Ιούλη τούρκοι και κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες και έλληνες αλληλέγγυοι, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα έξω από τη γερμανική πρεσβεία. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, μετά την καταδίκη του Ερντάλ Γκόκογλου από γερμανικό δικαστήριο σε φυλάκιση πέντε ετών για τη νόμιμη δράση του στη Γερμανία.

Καθώς οι λιγοστοί (13 άτομα ακριβώς) διαδηλωτές βάδιζαν προς το χώρο όπου και την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κάνει τη διαμαρτυρία τους (τριάντα μέτρα από τη γερμανική πρεσβεία), δέχτηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από τους μπάτσους. Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, όπως φάνηκε από το γεγονός ότι οι μπάτσοι φορούσαν ήδη αντιασφυξιογόνες μάσκες. Αφού «ψέκασαν» τους διαδηλωτές, άρχισαν να τους χτυπούν άγρια με τα γκλομπ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους περισσότερους (μερικοί φέρουν χτυπήματα ακόμα και στο πρόσωπο!). Αρπαξαν τους μισούς περίπου από τους διαδηλωτές (έξι άτομα) και σέρνοντάς τους από τα μαλλιά και κλωτσώντας τους τους έβαλαν σε περιπολικά και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, μετά από δυο ώρες τους ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνονται και φτιάχτηκε το… παραδοσιακό σενάριο: οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν! Δόθηκε και στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που ανέλαβαν να το διαδώσουν: «Επίθεση από μια ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχθηκαν οι αστυνομικοί που λάμβαναν μέτρα τάξης…» κτλ. κτλ.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει το μισό Ποινικό Κώδικα: σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (!) κατά συναυτουργία, αντίσταση, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του Νόμου περί όπλων (!) και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Για να καταλάβετε για τι στήσιμο μιλάμε, αρκεί να αναφέρουμε ότι ΜΑΤάς που καταθέτει ότι συνέλαβε δύο από τους έξι αναφέρει στην κατάθεσή του: «Από τις επιθέσεις έπαθα μικρές εκδορές στα δάκτυλα του δεξιού μου χεριού αλλά δε θέλω να εξεταστώ από ιατροδικαστή»! Οσο για τα «όπλα», που φυσικά δε βρέθηκαν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, όπλα είναι και τα χέρια και τα πόδια των διαδηλωτών! Και τι να πεις για την «αντίσταση»; Τους είχαν ψεκάσει με χημικά, όπως οι ίδιοι μπάτσοι λένε στις καταθέσεις τους, αλλά αυτοί αντιστέκονταν βιαίως! Τέτοια πράγματα ούτε στη χούντα…

Εκτός από την εισαγγελία που έδειξε άμεση προσαρμοστικότητα στο νέο κατασταλτικό περιβάλλον, το ίδιο έκανε και η σύνθεση του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελιοδικείου στο οποίο οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες. Ενώ ζήτησαν να δικαστούν, το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την υπόθεση για μια βδομάδα, επειδή δεν ήταν παρόντες οι ΜΑΤάδες. Στη συνέχεια, με εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας, προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση. Αφησε μεν ελεύθερους τους συλληφθέντες, όπως είχε εκ του νόμου υποχρέωση, αλλά τους έβαλε τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται κάθε δύο μέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους! Εμείς δε θυμόμαστε ανάλογο προηγούμενο (περιοριστικό όρο για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος) εδώ και πολλά χρόνια. Από συλληφθέντα μας καταγγέλθηκε ότι ενώ πήγε να δώσει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα, εκεί δεν είχε φτάσει κανένα δικαστικό έγγραφο και οι ασφαλίτες του είπαν να φύγει!

Η νέα δεξιά κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της με το καλημέρα, απαγορεύοντας ακόμα και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Οι μπάτσοι βγάζουν το άχτι τους πάνω σε διαδηλωτές και ο δικαστικός μηχανισμός ολοκληρώνει το έργο τους με τον πιο χοντροκομμένο τρόπο, έχοντας τη βεβαιότητα ότι δε θα του ζητήσουν λογαριασμό. Ας φροντίσει το κίνημα να βάλει στη θέση τους και την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής. Οι αντιδράσεις πρέπει να είναι άμεσες πριν αυτό γιγαντωθεί.

ΚΟΝΤΡΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *