Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Η_επανάσταση_θα_νικήσει_8-10-2019

https://athens.indymedia.org/post/1600397/

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ / Τοποθέτηση του ΕΣΔΑ για τη νέα στρατιτωτική εισβολή του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν στη Rojava

από Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

10/10/2019 7:41 μμ.

 

Αυτήν την περίοδο είναι ζήτημα να αναπτυχθεί ένα ευρύ αντιπολεμικό κίνημα, να πλαισιωθούν και να αναπτυχθούν οι δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο. Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις κινήσεις αλληλεγγύης που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων υψώνοντας τη σημαία της διεθνιστικής αλληλεγγύης σε πλήρη συστράτευση με την επανάσταση του 21ου αιώνα.

 

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν της Τουρκίας εισέβαλε στην Rojava με σκοπό να εγκαταστήσει την κυριαρχία του στη ευρύτερη περιοχή για την ανάπτυξη των νεο-οθωμανικώντου σχεδίων. Όπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο μήνυμα μας, η «ζώνη ασφαλείας» που επιθυμεί να εγκαταστήσει ο Ερντογάν περιλαμβάνει τον έλεγχο του οδικού δικτύου, που ενώνει το Ιράκ με την δυτική Συρία και την ανατολική μεσόγειο. Παράλληλα σχεδιάζει την πολιτική της γενοκτονίας όπως την εφάρμοσε στο Αφρίν, που περιλαμβάνει δημογραφικές αλλαγές μέσω της εκδίωξης και του αφανισμού του ντόπιου πληθυσμού για την εγκατάσταση ενός εκατομμυρίου και πλέον, προσφύγων από την περιοχή του Ιντλιπ. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προετοιμάσει το έδαφος με τον καλύτερο τρόπο για την επικείμενη εισβολή, με καθημερινές ανακοινώσεις για αιματοχυσία, με τυφλά χτυπήματα βαρέων όπλων από τα σύνορα, με τις πυρκαγιές στους σιτοβολώνες, με εναέριες χαρτογραφήσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τη διαρκή προσέλευση χερσαίων δυνάμεων κατά μήκος της συνορογραμμής με τη Rojava, με τις συνεχείς απειλές προς την Ευρώπη για την διαχείριση του προσφυγικού, με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στα πλαίσια των συσκέψεων της Άστανακ αι των ευρύτερων συνομιλιών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που λυμαίνονται την περιοχή, μέσω των συνεταιρικών συναλλαγών και αλληλό-εξαρτύσεων στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας.

Οι υπερδυνάμεις του πλανήτη έχουν συγκεντρωθεί στη Συρία και διεξάγουν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με σκοπό την εκ’ νέου μοιρασιά της Μέσης Ανατολής σε σφαίρες επιρροής για τον σφετερισμό του φυσικού πλούτου, την κυριαρχία επί των εμπορικών δρόμων, τη δημιουργία πολεμικών βάσεων, την ανάπτυξη της μελλοντικής τους αγοράς. Εντός ενός πολέμου τέτοιας πολυπλοκότητας είναι επακόλουθο οι τακτικές συμμαχίες να αλλάζουν αναλόγως των εξελίξεων. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ιδεολογική συμπόρευση, συστράτευση ή φιλία. Υπό αυτές τις συνθήκες οι Δυνάμεις της Συριακής Δημοκρατίας QSD-SDF κινούνται σε όλα τα διπλωματικά επίπεδα, για την προστασία των λαών και της κοινωνίας της Ομοσπονδίας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας από μία ολομέτωπη επίθεση. Δεν κάνουν εκπτώσεις στις ηθικές αξίες της επανάστασης, αλλά ζυγίζουν κόστη και κέρδη ώστε να παρατείνουν την πολύτιμη για την κοινωνία και την επανάσταση, ειρήνη. Η επανάσταση στη Συρία, δεν είναι η επανάσταση των όπλων, δεν είναι η επανάσταση κάποιου κόμματος και για την ακρίβεια δεν είναι μια τετελεσμένη επανάσταση που αφετηρία της έχει την ανακήρυξη της αυτονομίας της Rojava. Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα σε μια αλληλουχία επαναστάσεων. Είναι η επανάσταση των γυναικών που δεν είχαν δικαίωμα να δείξουνε το γέλιο τους, είναι η επανάσταση των λαών που στερήθηκαν την κουλτούρα τους, είναι η επανάσταση ενάντια στον ιερατικό δογματισμό και τις μοναρχίες που κυβερνούν τη Μέση Ανατολή, είναι η επανάσταση της ριζοσπαστικής δημοκρατίας που ανθίζει μέσα απ’ τα συντρίμμια του παρηκμασμένου πολιτισμού της κυριαρχίας.

Η κατάληψη του Κομπάνι τον Ιούλιο του 2012 και η επακόλουθη αυτονομία της Ομοσπονδίας της Δημοκρατικής Συρίας, ήταν το αποτέλεσμα δεκαετιών οργάνωσης και ζύμωσης της κοινωνικής βάσης με το κουρδικό επαναστατικό κίνημα. Από τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης, δημιουργήθηκαν ινστιτούτα εκμάθησης γλώσσας και κουλτούρας και στη συνέχεια το κίνημα για τη δημοκρατική κοινωνία TEV-DEM. Στόχος των κοινωνικών δομών και οργανώσεων είναι η εκπαίδευση της προσωπικότητας του ατόμου με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης στη βάση της ηθικής, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται : α) Στην αυτονομία των διαδικασιών και δομών των γυναικών και στην ανάπτυξη της επιστήμης της γυναικολογίας (Jineoloji), που σπάει τα δεσμά της πατριαρχίας αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια της ιστορίας της υποδουλωμένης γυναίκας από τον μύθο μέχρι τη σύγχρονη πραγματικότητα και από τα αρχαιολογικά ευρήματα μέχρι τη ζωντανή ιστορία που καθεμία έχει βιώσει στο πετσί της. β) Στην αυτονομία των οργανώσεων της νεολαίας που πάντα έχει πρωτοπόρες ιδέες και συμβαδίζει με την εποχή της. γ) Στην συνεισφορά της μνήμης των ηλικιωμένων που είναι η ζωντανή ιστορία. δ) Στο σύστημα της αυτοάμυνας της θεωρίας του ρόδου, δηλαδή την ανάπτυξη της αυτοπροστασίας του ατόμου και της κοινωνίας με την εξοικείωση στη χρήση και τη λειτουργία των όπλων, και την πνευματική θωράκιση, ώστε να είναι σε θέση να αμυνθούν όταν η κατάσταση το επιβάλει. ε) Στο σύστημα δικαιοσύνης που εκτός των βαρέων εγκλημάτων πχ daesh (είναι στρατιωτικά δικαστήρια και οι συνθήκες εγκλεισμού είναι οι προβλεπόμενες), οι ποινές αποφασίζονται στα πλαίσια της κοινότητας. στ) Στην ανάπτυξη της παραγωγικότητας μέσω της αγροκουλτούρας, της χρηματοδότησης και ενίσχυσης των κοοπερατίβων, της ακαδημαϊκής παιδείας και της πανεπιστημιακής γνώσης. Η κάθε κομούνα περιλαμβάνει διαφορετικές δομές (εκτός από τις δομές αυτές που είναι απαραίτητες σε κάθε κοινότητα), αναλόγως των αναγκών, λειτουργούν με συμπροεδρία της και εφαρμόζουν το σύστημα της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης. Δηλαδή τα ζητήματα επιλύονται εντός της συνέλευσης, φτιάχνονται επιτροπές και μόνο σε περίπτωση που αδυνατούν υλικοτεχνικά να εφαρμόσουν μια απόφαση καταφεύγουν σε ανώτατο (γεωγραφικά) επίπεδο.

Το μοντέλο του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού όπως εφαρμόζεται στη Β.Α. Συρία αποτελεί εγγύηση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Μέσης Ανατολής, αλλά και μία παγκόσμια λύση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην ανθρωπότητα τα έθνη κράτη και ο καπιταλισμός. Η κάθε μέρα που περνάει είναι υψίστης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της επαναστατικής συνείδησης της κοινωνίας, ενάντια στη λογική που έχουν επιβάλει ανά τους αιώνες χωρίς μια περίοδο ανάσας ελευθερίας, η οθωμανική αυτοκρατορία, ο γαλλικός, αγγλικός, ρώσικος και αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, τα τυραννικά καθεστώτα, οι θεοκρατίες και όλα τα δεινά του κόσμου της εξουσίας. Πέρα από τα στρατηγικά σχέδια του φασίστα Ερντογάν, η επίθεση στη Rojava είναι ο πόλεμος του κόσμου της εξουσίας ενάντια στην επανάσταση. Η ομοσπονδία της Β.Α. Συρίας βρίσκεται υπό μία διαρκή απειλή από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τα κράτη πιόνια τους, τις φασιστικές συμμορίες και την ένοχη σιωπή της διεθνούς κοινότητας.

Ο Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης βρίσκεται στο έδαφος της Δημοκρατικής Συρίας με σκοπό την επαναστατική διεθνιστική αλληλεγγύη από τον Απρίλιο του 2015. Με τις ελάχιστες δυνάμεις και δυνατότητες μας, αυτά τα τέσσερα χρόνια κρατάμε μια διαρκή επαφή και απλώνουμε γέφυρα αλληλεγγύης από την Ελλάδα μέχρι την πολύ κοντινή Συρία. Η επίθεση στην πόλη Serekaniye είναι στρατηγικής σημασίας για τον διαμελισμό της βόρειας Συρίας και την αποκοπή των καντονιών της για την επέλαση και το μακελειό που δέκα μήνες σε καθημερινή βάση κάνει λόγο ο Ερντογάν.

Αυτήν την περίοδο είναι ζήτημα να αναπτυχθεί ένα ευρύ αντιπολεμικό κίνημα, να πλαισιωθούν και να αναπτυχθούν οι δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο. Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις κινήσεις αλληλεγγύης που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων υψώνοντας τη σημαία της διεθνιστικής αλληλεγγύης σε πλήρη συστράτευση με την επανάσταση του 21ου αιώνα.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥ 11000 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΑΣ

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ…

‘’… Η νίκη επί του φασισμού είναι υπόθεσή μας, είναι υπόθεσή του καθενός, είναι στο τέλος υπόθεση όλης της ανθρωπότητας…”

Haukur Hilmarsson                                                  

(έπεσε μάρτυρας υπερασπιζόμενος το Αfrin)

 

Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

08-10-2019

Κείμενο στα αγλλικά

Εικόνες:

Αρχεία:

Η_επανάσταση_θα_νικήσει_8-10-2019.pdf

QSD  SDF  YPG  διεθνισμός  επανάσταση  ΕΣΔΑ  Κουρδιστάν  Ροζάβα  Συρία  Τουρκία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *