ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ riseup4rojava 18/10

https://athens.indymedia.org/post/1600550/

 

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

19/10/2019 8:10 μμ.

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

Απο τις 10 μ.μ. χθες το βράδυ τέθηκε επίσημα σε ισχύ κατάπαυση του πυρός στις επίμαχες περιοχές Serêkaniyê και Girê Spî. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δήλωσαν σχετικά με την αμερικανικο-τουρκική συμφωνία ότι θα αποδεχθούν την κατάπαυση του πυρός στα κατεχόμενα εδάφη. Ωστόσο, δεν έγιναν διαπραγματεύσεις για το στάτους των άλλων μετώπων και έτσι οι δυνάμεις αυτοάμυνας δεν θα αφήσουν τις θέσεις τους.

Η κατάπαυση του πυρός έρχεται σε μια στιγμή που χιλιάδες άμαχοι είναι περικυκλωμένοι από συμμορίες ισλαμιστών, δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα στη Serêkaniyê και αντιστέκονται κάτω από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού κατοχής. Ήδη χθες, η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ανοίξει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο, προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικοί θάνατοι στην πολιορκημένη πόλη και να αποκατασταθούν οι τραυματίες. Αλλά οι κατακτητές συνεχίζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό τους ενάντια στη Serêkaniyê και τα κονβόι πολιτών που ξεκίνησαν για να απελευθερώσουν τους τραυματίες βομβαρδίζονται από το τουρκικό πυροβολικό και αναγκάζονται να υποχωρήσουν. Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εισβολέων στη Serêkaniyê και στις γύρω περιοχές συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή. Τα τουρκικά αεροσκάφη σφαγιάζουν πολίτες και επίσης το νοσοκομείο δέχεται σφοδρές επιθέσεις. Οι αμυντικές δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι αν η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, θα επιστρέψουν κι αυτές και στην ενεργητική άμυνα και θα ανταποκριθούν στις επιθέσεις με εξαιρετική ισχύ.

Δεν είναι ακόμα σαφής η στάση της αυτοδιοίκησης σχετικά με τη χθεσινή συμφωνία που προέκυψε ύστερα από διαπραγμάτευση. Ωστόσο, αυτό που είναι ήδη σαφές είναι ότι μάλλον δεν είναι τίποτα παραπάνω από άλλη μία ύπουλη κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Η έκκληση προς τις δυνάμεις των εισβολέων να μην αποσυρθούν από τα εδάφη που καταλαμβάνουν και η ταυτόχρονη απαίτηση από τις δυνάμεις άμυνας των λαών της βορειοανατολικής Συρίας να εγκαταλείψουν το μέτωπο, δεν θα μπορούσε να είναι πιο κυνική, δεδομένων των εγκλημάτων των φασιστών κατακτητών. Ο Τραμπ και οι πραιτωριανοί του δηλώνουν ότι έσωσαν εκατομμύρια ζωές με την καταπληκτική διπλωματία τους, αλλά γνωρίζουμε ότι η συμφωνία δεν έχει άλλο σκοπό από τη νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής. Μιλάνε για μια “ζώνη ασφαλείας” βάθους 32 χιλιομέτρων, από την οποία πρέπει να αποσυρθούν οι αμυντικές δυνάμεις των γυναικών και των λαών και όπου ο φασιστικός τουρκικός στρατός κατοχής και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του θα πρέπει να διασφαλίζουν την ασφάλεια, την τάξη και τα μειονοτικά δικαιώματα. Το μόνο που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το τι σημαίνει η “ασφάλειά” τους. Δεν έχουμε ξεχάσει τη βαρβαρότητα και τις σφαγές τους στο Afrin και όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας των θηριωδιών τους κατά του άμαχου πληθυσμού της βορειοανατολικής Συρίας. Στόχος τους είναι και παραμένει η εθνοκάθαρση, ο εκτοπισμός και η καταστροφή όλων των επαναστατικών επιτευγμάτων.

Παρόλο που η εκκεχειρία και ο πολιτικός διάλογος επικροτούνται και δεν θα απορριφθούν ποτέ από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είναι αυτονόητο ότι αυτά τα σχέδια δεν μπορούν επίσης ποτέ να γίνουν αποδεκτά ως έχουν. Αν οι ιμπεριαλιστές και το φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας πιστεύουν πραγματικά ότι τα αιτήματά τους για ολική παράδοση θα ικανοποιηθούν σύμφωνα με τα γούστα τους, θα απογοητευτούν πικρά. Η γη της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία έχει απελευθερωθεί με τόσο πολύ αίμα και θυσίες, δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μην συγχέουμε τα πράγματα. Με ή χωρίς την ανακωχή, η τουρκική κατοχή και οι σφαγές συνεχίζονται. Το σημαντικό είναι να μην επιτρέπουμε οποιαδήποτε σύγχυση. Με ή χωρίς κατάπαυση του πυρός, η τουρκική κατοχή και οι σφαγές συνεχίζονται. Η διεθνής συμμαχία ενάντια στην επανάσταση στη Rojava πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την παγκόσμια αντίσταση. Οπότε, το πρόταγμα της ημέρας είναι να εντείνει τον αγώνα και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πιέσεις. Το γεγονός ότι οι κυρίαρχοι αναγκάζονται σήμερα να παρουσιάσουν μια τόσο φτηνή θεατρική παράσταση είναι ένα σαφές αποτέλεσμα του αγώνα στην περιοχή και της διεθνούς αντίστασης κατά της τουρκικής κατοχής και της συνενοχής των ιμπεριαλιστικών κρατών. Όμως, δεν μπορούν να διαστρέψουν την αλήθεια τόσο εύκολα και να σκουπίσουν το αίμα από τα χέρια τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους ενόχους κάθε εγκλήματος πολέμου. Δεν ξεχνάμε τίποτα και δεν συγχωρούμε.

Η αντίσταση συνεχίζεται μέχρι τη συντριβή της κατοχής.

Η επανάσταση στη Βορειοανατολική Συρία θα επικρατήσει, ο φασισμός θα συντιβεί!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *