ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Για την επιχείρηση εκκενωσης του Αναρχικού Στεκιου UTOPIA A.D.

https://athens.indymedia.org/post/1601254/

από Utopia A.D.

21/11/2019 5:10 μμ.

Στα πλαίσια της ανακατασκευής του αμφιθεάτρου δίπλα στο οποίο στεγάζετε το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D. συνεργεία του πανεπιστημίου ξεκίνησαν εργασίες το πρωί της Δευτέρας 18/11/2019. Μετά από εντολή του αντιπρύτανη Φώτη Μάρη ο οποίος βρισκόταν αυτοπροσώπως στις εργασίες, το συνεργείο ξήλωσε ότι βρισκόταν έξω από την κατάληψη, κιόσκι, παγκάκι, τραπέζια, καρέκλες, σιδεροκατασκευή που χρησίμευε ως βάσεις για όργανα γυμναστικής μέχρι και τις γλάστρες, καθώς και τις σιδεροκατασκευές στην πρόσοψη της κατάληψης για την ασφάλεια του χώρου.

Λίγες ώρες αργότερα, κινηθήκαμε προς την παλιά νομική όπου και αλληλέγγυος κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το στέκι. Εσωτερικά ο χώρος δεν πειράχτηκε ενώ στην πόρτα υπήρχε κολλημένο ένα χειρόγραφο σημείωμα που μας καλούσε να εκκενώσουμε οικειοθελώς το χώρο για να ξεκινήσουν εργασίες “αναβάθμισης” εντός αυτού. Καλέστηκε συνέλευση για το ίδιο βράδυ και αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις.

Από το ξημέρωμα της 19/11 περίπου 50 σύντροφοι/ες με αλληλέγγυο κόσμο συγκεντρωθήκαμε στο κτιριακό συγκρότημα της παλιάς νομικής και πήραμε τον έλεγχο των εισόδων στον προαύλιο χώρο με σκοπό να εμποδίσουμε την τεχνική υπηρεσία να μπει και να ξεκινήσει εργασίες. Κάτι που έγινε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ενώ παράλληλα τα μαθήματα διεξάγονταν κανονικά. Την ίδια ώρα ελέγχαμε και τις κινήσεις τις αστυνομίας η οποία έκανε συχνές περιπολίες για ώρες έξω από το πανεπιστημιακό συγκρότημα.

Μετά από λίγες ώρες ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα της κινητοποίησης καθώς ενημερωθήκαμε πως ο πρύτανης βρισκόταν καθ οδόν με διάθεση για διάλογο. Εν τέλει δεν εμφανίστηκε και έτσι ομάδα 20 συντρόφων και αλληλέγγυων επισκέφτηκε το γραφείο του, απαιτώντας εξηγήσεις. Ο διάλογος έγινε σε θετικό κλίμα θέλοντας ο πρύτανης να βρεθεί λύση χωρίς το θέμα να πάρει μεγαλύτερη διάσταση, μιας και ήδη δυσφημίστηκε αρκετά η διοίκηση του ΔΠΘ μετά την κατάρρευση μέρους της ψευδοροφής του αμφιθεάτρου εν ώρα μαθήματος. 1500 φοιτητές/ιες έμειναν χωρίς αίθουσα διδασκαλίας με κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο, οπότε το μπλοκάρισμα των εργασιών από μεριά μας ήταν σημαντικός μοχλός πίεσης.

Ο πρύτανής εγγυήθηκε την μη παρέμβαση της αστυνομίας και κανόνισε συνάντηση μας για το επόμενο πρωί (Τετάρτη 20/11 09:30) με τους προέδρους και τον κοσμήτορα των σχολών που χρησιμοποιούν το αμφιθέατρο. Επίσης θετικό, ήταν το κλίμα και σε αυτή την συνάντηση. Με τον χρόνο να κιλά εναντίον τους και το άγχος της εξέλιξης τον εργασιών, μας ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει σκοπός εκκένωσης της κατάληψης και πως το σημαντικότερο είναι να λήξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ζήτημα έτσι ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες. Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εργασίες και εντός της κατάληψης θα γίνουν μόνο με την συγκατάθεση και την φυσική μας παρουσία.

Τέλος ξεκαθαρίσαμε πως για οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας θα υπάρξουν άμεσες και δυναμικές απαντήσεις. Όσο αναφορά τα πράματα που αφαιρέθηκαν και με την απαίτηση μας να επιστραφούν, ενημερωθήκαμε πως βρίσκονται στις αποθήκες του δήμου Κομοτηνής και πως μπορούμε να τα πάρουμε από εκεί.

Η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα και τα άμεσα αντανακλαστικά συντρόφων/ισσων και αλληλέγγυων ήταν τα όπλα μας με τα οποία κερδίσαμε αυτήν την μικρή μάχη.

Απ ότι φάνηκε η διοίκηση του ΔΠΘ κατάλαβε πως η εμπλοκή της αστυνομίας θα φέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα ενώ εκτίμηση μας είναι πως αυτή η κίνηση εναντίον μας ήταν πρωτοβουλία του αντιπρύτανη Φώτη Μάρη και όχι συλλογική απόφαση. Παρόλο αυτά δεν παύει να εντάσετε στα πλαίσια του δόγματος “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης η οποία έχει δώσει το πράσινο φως στον κάθε κομπλεξικό ένοπλο αστυνομικό να χρησιμοποιήσει όση βία κρατούσε καταπιεστικά μεσάτου και με την κάλυψη μάλιστα και των καθεστωτικών ΜΜΕ. Όποιος άνθρωπος πλέων “ενημερώνεται” μόνο από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα, είναι σαν να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, αφού οι “επιστήμονες δημοσιογράφοι” κάνουν το άσπρο μαύρο. Όσο για τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μ. Χρυσοχοίδη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να καθιστούν κάποιων επικίνδυνο. Κομπλεξικός, δειλός, με μίσος και εξουσία. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν εφησυχαζόμαστε και παραμένουμε σε ετοιμότητα. Έχουμε πόλεμο.

 

Κοινωνία που σιωπά στην καταστολή είναι συνένοχη.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις που δέχτηκαν την κρατική καταστολή.

Δύναμη στον Αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο που κατηγορείται για τη συμμετοχή στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Συνενοχή με τον σύντροφο Δημήτρη Χατζηβασιλιάδη που διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της παρανομίας.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη.

ΥΓ: Όσο για το γεμάτο έπαρση τελεσίγραφο του Μ. Χρυσοχοίδη, εδώ είμαστε και περιμένουμε…

 

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *