«Απολογία» του έγκλειστου αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού

 

https://athens.indymedia.org/post/1601704/

 

από Αλληλεγγύη

06/12/2019 10:53 μμ.

 

Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών

«ΑΠΟΛΟΓΙΑ»

του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου

***

Προτού περάσω στην «απολογία», πριν πω οτιδήποτε άλλο, θέλω να δηλώσω με σαφήνεια τη βασική αντίληψη που διέπει τη στάση μου απέναντί σας:

ΔΗΛΩΝΩ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ Ή ΑΝ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΛΕΙΟΨΗΦΗΣΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΤΟΤΕ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΟΣΩΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΩΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚ ΘΕΣΕΩΣ ΑΡΧΗΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ.

***

“Υπάρχουν χίλιοι που πελεκάνε τα κλαδιά του κακού προς έναν που χτυπάει στη ρίζα…”

Αυτή είναι μια φράση του Αμερικανού φυσιοδίφη, φιλοσόφου και συγγραφέα της «Πολιτικής Ανυπακοής» και της «Ζωής στο Δάσος», Henry David Thoreau, που φέρνω πάντα στο μυαλό μου όταν βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα δύσκολο πρόβλημα και μου υπενθυμίζει να μη χάνω το δάσος που καίγεται κοιτώντας το δέντρο. Χωρίς αμφιβολία εδώ αντιμετωπίζω μια σειρά δύσκολων προβλημάτων των οποίων έχω πλήρη συνείδηση, όπως πιστεύω ότι θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, και έτσι νιώθω την ανάγκη να κρατώ διαρκώς αυτή τη ρήση στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Οπότε ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά ξεκινώντας από τη θέση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή… Αυτή τη στιγμή έχω συμπληρώσει 25 μήνες προφυλάκισης στα μπουντρούμια του ελληνικού κράτους. Μετά την τυπική αποφυλάκισή μου, κατόπιν της συμπλήρωσης του περιβόητου ανώτατου ορίου (18 μήνες) προσωρινής κράτησης χωρίς καταδικαστική απόφαση στις 28 Απριλίου 2019, για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων φακέλων σε αξιωματούχους της Ε.Ε., οικονομικούς οργανισμούς και οίκους αξιολόγησης την άνοιξη του ’17, για την οποία έχω αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή μου από την πρώτη στιγμή που έλαβα γνώση του κατηγορητηρίου, προφυλακίστηκα εκ νέου για την υποδικία της αυτόφωρης σύλληψής μου που εξετάζεται από το δικαστήριό σας. Αυτό σημαίνει ότι τυπικά αποφυλακίστηκα και παρόλα αυτά παραμένω στη φυλακή ως υπόδικος. Και για τις δύο αυτές υποθέσεις έχω τοποθετηθεί τόσο ενώπιον των ανακριτικών αρχών όσο και δημόσια απευθυνόμενος στους συντρόφους και στους συναγωνιστές μου, που συμμετέχουν ενεργά στον κοινωνικό πόλεμο της εποχής μας. Επιπλέον, έχουν εκδοθεί 2 Ευρωπαϊκές Εντολές Έρευνας για το πρόσωπό μου, μία από το Ελληνικό Κράτος με κράτος εκτέλεσης τη Γερμανία και μία από το Γαλλικό Κράτος με κράτος εκτέλεσης την Ελλάδα. Μόνο και μόνο για αυτούς τους λόγους, αλλά κυρίως επειδή εδώ κρίνεται η ζωή μου και οι επιλογές μου, πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα αλλά και το χρέος, τόσο σε ηθικό όσο και σε δικονομικό επίπεδο, να εκθέσω τα γεγονότα που με αφορούν και την άποψή μου επί αυτών. Έχω ήδη πει κάποια πράγματα, αλλά τώρα θέλω να μιλήσω για όλες τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Εδώ δεν θα αναπτύξω πρακτικά ζητήματα που άπτονται του αναρχικού αγώνα γιατί δεν θεωρώ τις δικαστικές αίθουσες τον κατάλληλο χώρο για αυτή τη συζήτηση και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να απαντήσω σε σχετικές υποθετικές ερωτήσεις. Η οποιαδήποτε συζήτηση, διαφωνία ή κριτική σχετικά με τη μεθοδολογία δράσης και τις αγωνιστικές πρακτικές αφορά αποκλειστικά αυτούς που αναλαμβάνουν και φέρνουν εις πέρας την ανατρεπτική δράση, η οποία δεν είναι ζήτημα εγκυκλοπαιδικής γνώσης, ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος ή/και κουτσομπολιού, ούτε φυσικά αντικείμενο εγκληματολογικής κρίσης από τα δικαστήρια. Η αναρχική δράση, είτε βίαιη είτε όχι, είτε ατομική είτε συλλογική, δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε παράνομη. Είναι αναγκαία και επιτακτική.

 

[Συνέχεια στο συνημμένο αρχείο PDF…]

Αρχεία:

ΑΠΟΛΟΓΙΑ_Ν.pdf

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *