Ανάρτηση γιγαντοπανό Σάμος

 

https://athens.indymedia.org/post/1603340/

 

από Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου

28/02/2020 11:20 μμ.

Ανάρτηση γιγαντοπανό στην Εμπορική Σχολή στο Καρλόβασι.

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της άγριας κρατικής καταστολής που λαμβάνει μέρος στα νησιά της Χίου και της Λέσβου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε στα κρυφά διμοιρίες των ΜΑΤ για να περιφράξουν τις περιοχές που προορίζονται να γίνουν τα νέα κλειστά κέντρα. Έρχονται στα κλεφτά μέσα στη νύχτα και όσοι βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι απέναντι τους έχουν να αντιμετωπίσουν άγρια καταστολή μέσω χρήσης χημικών και συλλήψεων.

Ενάντια στην αφελή ρητορική που λέει ότι ο πραγματικός ρόλος της αστυνομίας και του στρατού υπάρχουν για να μας προστατεύουν αποκαλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο λόγος ύπαρξή τους. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να εγγυηθεί από την πλευρά του κράτους την μπίζνα με τον κάθε Μυτιλιναίο, αδιαφορώντας για την άποψη της ντόπιας κοινωνίας και τα αιτήματα των μεταναστών, επικυρώνοντας επί της ουσίας τα νησιά του Β.Αιγαίου ως πλωτές φυλακές. Χτίζοντας περισσότερα hot spot, ανακοινώνοντας θέσεις ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων, προμηθεύοντας καινούρια περιπολικά και πλωτά σκάφη του λιμενικού και περνώντας νομοσχέδια ακόμα μεγαλύτερης εξαθλίωσης των μεταναστ(ρι)ών. Την ίδια στιγμή που η κατάσταση σε Μ.Ανατολή και Λιβύη μυρίζει για ακόμα μια φορά μπαρούτι.

Τώρα που η κοινωνία του Β.Αιγαίου ένιωσε στο πετσί της το δόγμα νόμος και τάξη πρέπει να υπογραμμιστεί περισσότερο από ποτέ το ότι ο αγώνας ενάντια στα hotspot πρέπει να αποτελεί μέρος ενός γενικότερου αγώνα κατά της εξαθλίωσης, του πολέμου και της φτώχειας. Ενάντια στις λογικές που μιλάνε για εισβολείς και πολιτισμική αλλοίωση, που το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τους από πάνω, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τους μετανάστες βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και οφείλουμε να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στους κοινούς καταπιεστές μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *