Κείμενο του αναρχικού Φοίβου Χαρίση σχετικά με επαπειλούμενη δίωξη του από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

 

https://athens.indymedia.org/post/1603815/

 

από @

19/03/2020 6:40 μμ.

Στις 19 Μαρτίου παρουσιάστηκα στην “αντι”τρομοκρατική υπηρεσία για να λάβω μια δικογραφία η οποία έχει συνταχθεί εναντίον μου με σκοπό να δώσω εξηγήσεις για τα αδικήματα που αναγράφονται εντός της.

Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά την εύρεση ενός κλεμμένου αυτοκινήτου τον Απρίλιο του 2019 και τα αδικήματα για τα οποία καλούμαι είναι αυτά της κλοπής και της πλαστογραφίας (λόγω των πλαστών πινακίδων που έφερε το συγκεκριμένο Ι.Χ.). Εδώ αξίζει να σημειώσω πως η αντιτρομοκρατική στέλνοντας τη δικογραφία στον εισαγγελέα με θεωρούσε ύποπτο και για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών διότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 2 μπιτόνια βενζίνης με προσάναμμα. Φυσικά όπως είναι γνωστό σε όλους η βενζίνη δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση εκρηκτικό έτσι ο εισαγγελέας δεν με θεωρεί εξ’ αρχής ύποπτο για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες (κλοπή και πλαστογραφία) η εμπλοκή μου έγκειται σε υποτιθέμενο μείγμα dna στο οποίο εμπεριέχονται στοιχεία του δικού μου γενετικού τύπου, το οποίο βρέθηκε στη ζώνη του οδηγού. Το σημαντικότερο όμως σημείο της συγκεκριμένης στημένης δικογραφίας είναι πως η κλοπή του αυτοκινήτου έγινε στις 9 Απριλίου του 2017, ημερομηνία δηλαδή που ήμουν ακόμα κρατούμενος στις φυλακές, οπότε εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσα να είμαι δράστης της συγκεκριμένης κλοπής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ από τους αστυνομικούς μηχανισμούς μια περίεργη εμμονή με το πρόσωπο μου. Την προηγούμενη ήταν μια ληστεία σε σπίτι μετανάστη το 2015 στη Σαλαμίνα (περίοδο που βρισκόμουν πάλι στη φυλακή χωρίς να έχω πάρει ούτε 1 άδεια). Η συγκεκριμένη υπόθεση στηρίχτηκε σε μια υποτιθέμενη αναγνώριση δική μου από το θύμα. Παρά το οφθαλμοφανές η υπόθεση ξεθάφτηκε 2 χρόνια αργότερα με σκοπό να μην πάρω τη τακτική άδεια που τότε δικαιούμουν.

Επίσης για άλλη μια φορά διώκομαι με τον στοιχείο-πασπαρτού του dna, ένα υπερόπλο του κράτους και των μηχανισμών του ενάντια στον αποκαλούμενο εσωτερικό εχθρό, μια μεθόδευση που στο παρελθόν την έχω πληρώσει με χρόνια φυλακής.

Εν κατακλείδι θεωρώ πως η συγκεκριμένη απειλούμενη δίωξη εντάσσεται στα πλαίσια καταστολής του αναρχικού κινήματος καθώς και των ευρύτερων κομματιών που αντιστέκονται ενάντια στην εξουσία και τον καπιταλισμό. Εντάσσεται στο πλαίσιο τρομοκράτησης των αγωνιστών και αγωνιστριών που εντείνεται το τελευταίο διάστημα με ένταση της μπατσοκρατίας στους δρόμους της Αθήνας, επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής και της κρατικής ασφάλειας με προφυλακισμένους και διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισες, με την εκκένωση καταλήψεων κλπ. Εντάσσεται σε μια γενικότερη στοχοποίηση μου τα τελευταία χρόνια καθώς όπως εξήγησα δεν είναι η πρώτη φορά που απειλούμαι με δίωξη για αδικήματα που αντικειμενικά δεν θα μπορούσα να διαπράξω.

Τέλος να δηλώσω πως σαν αναρχικός θα συνεχίζω να αγωνίζομαι ενάντια στη καταπίεση, την καταστολή, την εκμετάλλευση και ότι ακόμα σάπιο πρεσβεύει το υπάρχον κυρίαρχο σύστημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Υ.Γ. Την ώρα που βρισκόμουν στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα διπλανά γραφεία βρίσκονταν σιδεροδέσμιοι 26 Τούρκοι αγωνιστές/στριες του Λαϊκού Μετώπου. Παρά τις πολιτικές διαφορές μας, έχουμε βρεθεί μαζί σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός των τειχών. Αγώνες που στήριξαν και στηρίζουν με αξιοθαύμαστη αγωνιστική συνέπεια. Τους στέλνω την αμέριστη αλληλεγγύη μου.

Χαρίσης Φοίβος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *