Ενημέρωση για τις συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών

 

https://athens.indymedia.org/post/1603831/

 

από Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτίκους κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

20/03/2020 10:18 πμ.

 

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

Σήμερα στις 19 Μαρτίου, μετά τις 8 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση της “Αντι”τρομοκρατικής σε συνεργασία με την ΕΥΠ στα Εξάρχεια, στην οδό Τζαβέλλα 3, όπου στεγάζονται τα γραφεία μας και σε σπίτι, στα Σεπόλια, στην οδό Αυλώνος, κατά την οποία συνελήφθησαν 26 σύντροφοι και συντρόφισσες μας.

Η επιχείρηση στη Τζαβέλλα έγινε με μεγάλη παρουσία ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, όπου μετά από βίαιη εισβολή προσήγαγαν 15 συντρόφους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας πάρθηκαν οι υπολογιστές από τα γραφεία και καταστράφηκαν κρεβάτια, τοίχοι, αφίσες, φωτογραφίες των μαρτύρων μας και πληθώρα πολιτικού υλικού και βιβλίων. Οι 15 σύντροφοι, τελικά, αφέθηκαν αργά το βράδυ ελεύθεροι.Εκτός του Φερχάτ Ερτούρκ, ο οποίος περνάει αύριο στις 12:00, στη Λουκάρεως, για το ζήτημα της έκδοσης του στην Τουρκία, λόγω εντάλματος Ιντερπόλ, καθώς κι έναν ακόμη σύντροφο που βρίσκεται στο τμήμα ασύλου στην Πέτρου Ράλλη.

Οι υπόλοιποι 11 σύντροφοι και συντρόφισσες, οι οποίοι συνελήφθησαν, 9 στο σπίτι στα Σεπόλια και 2 στο δρόμο κατηγορούνται με 187Α και θα οδηγηθούν αύριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 12:00 η ώρα, όπου θα περάσουν ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Σεπόλια συνέλαβαν βίαια τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που διέμεναν μέσα στο σπίτι, φορώντας τους κουκούλες και σέρνοντας τους στα βαν και τα τζιπάκια με μεγάλη παρουσία ΕΚΑΜ, της ΔΑΕΕΒ και αντρών του στρατού.

Η ακροδεξιά ελληνική κυβέρνηση, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και το φασιστικό καθεστώς του AKP επιτέθηκαν στα γραφεία μας και βασάνισαν ακόμη μια φορά τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές.

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *