Για την μεταγωγή της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο

https://athens.indymedia.org/post/1603863/

 

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α.

21/03/2020 6:09 μμ.

 

Σήμερα το πρωί ειδικές δυνάμεις προχώρησαν σε αιφνιδιαστική μεταγωγή της Πόλας Ρούπα στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα-Θήβας. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, στο οποίο πλέον υπάγεται η διαχείριση των φυλακών, “απάντησε” στα αιτήματα των κρατουμένων που είχαν ξεκινήσει κινητοποίηση διεκδικώντας τα αυτονόητα. Έναντι της ικανοποίησης των αιτημάτων, το κράτος επιφύλαξε την απομάκρυνση της συντρόφισσας από τον Κορυδαλλό.

Όλες αυτές τις μέρες δεν υπήρξε καμία απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για αποσυμφόρηση των φυλακών. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα για έγκαιρη πρόληψη μιας δυνητικής εξάπλωσης του κορονοϊού που θα αποβεί μοιραία για τις ζωές πολλών κρατουμένων. Αντ’ αυτού, έχουν απαγορευτεί εκτός από τα εξωτερικά επισκεπτήρια και τα εσωτερικά, ενώ αναμένεται καθολικός εγκλεισμός των κρατουμένων στα κελιά, ένα μέτρο που ούτε επιλύει, ούτε προλαμβάνει την μετάδοση της νόσου. Οι αποφάσεις του υπουργείου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν στην κατεύθυνση υποτίμησης του βιοτικού επιπέδου των κρατούμενων (απαγόρευση συνάντησης με δικηγόρους, άρνηση μεταφοράς πραγμάτων κλπ).

Η επιλογή της Γ’ πτέρυγας ως χώρου απομόνωσης των κρατουμένων που θα προσβληθούν από κορονοϊό, μιας πτέρυγας ακατάλληλης με μεγάλη υγρασία που προοριζόταν να γκρεμιστεί, ήταν μια προκλητική απόφαση. Οι συνωστισμένοι/ες στις φυλακές αντιμετωπίζονται ως δευτέρας διαλογής πολίτες. Η συγκέντρωση των νοσούντων από έναν ιό που προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού αποτελεί εγγύηση επιδείνωσης της υγείας τους. Είναι προφανές, ότι η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, των φυλακών και των κέντρων κράτησης, όχι μόνο καταδεικνύει τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας που όλες οι κυβερνήσεις υποβάθμισαν, αλλά και φανερώνει την στρατηγική του κράτους για “αστυνομική διαχείριση” της δημόσιας υγείας.

Η Πόλα Ρούπα πρωτοστατούσε πάντα σε κάθε διεκδίκηση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η απόφαση του κράτους να τσακίσει κάθε κινητοποίηση μέσω της απαγωγής και μεταφοράς της σε άλλη φυλακή δεν προκαλεί έκπληξη. Οι σύντροφοι του Επαναστατικού Αγώνα ανεξαιρέτως κυβέρνησης ήταν και είναι στην αιχμή των αγώνων των κρατουμένων, μην υπολογίζοντας τις επιπτώσεις, κρίνοντας με βάση το αξιακά και πολιτικά δίκαιο.

Ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την διαμεσολάβηση των κινητοποιήσεων από “αρχηγούς” και συνομιλούντες με την υπηρεσία, ποτέ δεν θα υιοθετούσαν το “ήθος” και την “αξιοπρέπεια” όσων διαπραγματεύονταν στο παρελθόν με την μνημονιακή κυβέρνηση σύριζα. Γι’ αυτό και το κράτος τους εκδικείται..

 

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *