ΚΟΜΟΤΗΝΗ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

https://athens.indymedia.org/post/1603889/

 

από Utopia A.D.

22/03/2020 10:30

 

Σήμερα 22/03/2020 κρεμάσαμε πανό αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα στα κάγκελα του μουσείου Καραθεοδωρη απέναντι από το κτίριο της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στις 21/03/2020 το πρωί μπήκαν ειδικές δυνάμεις στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και μετήγαγαν την συντρόφισσα Πόλα Ρούπα μέλος του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα-Θήβας. Η μεταγωγή της συντρόφισσας έρχεται μία μέρα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω πανδημίας.

Όπως σε άλλα ζητήματα έτσι και στο αυτονόητο αίτημα των φυλακισμένων στις γυναικείες και αντρικές φυλακές Κορυδαλλού και Λάρισας, η φασιστική κυβέρνηση της ΝΔ απαντά με καταστολή. Όσο για το αίτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών με νόμιμους τρόπους όπως έχει διατυπωθεί στα αιτήματα των κρατουμένων που είναι και το πιο βασικό μέτρο για να μην υπάρξει μαζική εξάπλωση της επιδημίας μέσα στις φυλακές οι “ανθρωπιστές” της ΝΔ δεν έδωσαν καμία απάντηση.

Απ ότι φάνετε το κράτος και οι αρμόδιοι του σαν απάντηση στα κείμενα των κρατουμένων και την έναρξη των κινητοποιήσεων απάντησαν με την μεταγωγή της Πόλας Ρούπα. Η συντρόφισσα ήταν πάντα μπροστά στις κινητοποιήσεις και στις διεκδικήσεις στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού γι αυτό και στοχοποιήται ενώ παράλληλα είναι και μια κίνηση ως παραδειγματισμός προς όλες τις κρατούμενες/ους που αντιδρούν στις φασιστικές κινήσεις του κράτους.

Οι σύντροφοι του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα είναι πάντα μπροστά στους αγώνες και ενάντια στο κράτος όποια κυβέρνηση και αν έχει την διαχείριση γι αυτό και έχουν πάντα εκδικητική αντιμετώπιση. Οι σύντροφοι δεν είναι μόνοι καθώς επίσης μόνοι δεν είναι και οι κρατούμενοι της αστικής δημοκρατίας είτε σε φυλακές είτε σε κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων.

ΥΓ: Στις 31/01/2020 εστάλει στους αρμόδιους φορείς κείμενο κατά των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών κρατούμενων στην υγεία

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Σύντροφοι – Συντρόφισσες

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D. utopia_ad@riseup.net

Εικόνες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *