Ο κοινωνικός-ταξικός πόλεμος είναι εδώ

 

https://athens.indymedia.org/post/1603941/

 

από σύντροφοι/ισσες

24/03/2020 4:29 μμ.

 

Το κράτος δεν μπαίνει σε καραντίνα και δεν αναστέλει την καταδίωξη και δικαστική ομηρία των αγωνιστών. Αντιθέτως, έχει δημιουργήσει τις καταλληλότερες συνθήκες για την ενταντικοποίηση της καταστολής κοινωνικών και ταξικών αγώνων, και των ίδιων των αγωνιζόμενων. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ

Ο κοινωνικός-ταξικός πόλεμος είναι εδώ. Δεν μας αναλογεί να τοποθετηθούμε πάνω στο θέμα της επιδημίας ενός ιού (αν πρόκειται για συνωμοσία, αν είναι τεχνητός, αν οφείλουμε να πάρουμε μέτρα προστασίας κτλπ). Αυτό που μας αναλογεί είναι να αντιληφθούμε τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που εξαπολύεται ανοιχτά με τη στρατιωτική και κατασταλτική διαχείριση της επιδημίας.

Ακόμη και οι επιστήμονες συμφωνούν, ότι δεν είναι οι ιοί που σκοτώνουν, αλλά τα συμπτώματα. Η πολεμική διαχείριση των πληθυσμών από τους κεφαλαιοκράτες είναι το σύμπτωμα, που εξαπλώνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, απειλώντας με εξόντωση τόσο τους ίδιους τους καταπιεσμένους όσο και τις δομές αντίστασης ανά το κόσμο. Με αφορμή μια επιδημία, τα φασιστικά καθεστώτα έχουν αποχαλινωθεί κυριολεκτικά. “Οι άνθρωποι να μαζευτούν στα σπίτια τους, να μη συναντιούνται, να μη πλησιάζονται, να μη τολμήσουν να αμφησβητήσουν την αυθεντία των τεχνοκρατών”, και στους δρόμους να αμοληθούν οι δολοφόνοι και βασανιστές μισθοφόροι του κράτους σε ρόλο ‘προστάτη της δημόσιας υγείας’, με αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες, βάση στρατιωτικού νόμου. Ο φασισμός εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Από μεριά μας, τοποθετούμαστε για να ενημερώσουμε ότι δεν θα αναστείλουμε τις δραστηριότητές μας, ούτε τις συνελεύσεις μας, όχι μόνο γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα θανατηφόρα συμπτώματα της απομόνωσης και της φίμωσης των πολιτικών διαδικασιών των από κάτω, αλλά κυρίως, διότι, το κράτος δεν μπαίνει σε καραντίνα και δεν αναστέλει την καταδίωξη και δικαστική ομηρία των αγωνιστών. Αντιθέτως, έχει δημιουργήσει τις καταλληλότερες συνθήκες για την ενταντικοποίηση της καταστολής κοινωνικών και ταξικών αγώνων, και των ίδιων των αγωνιζόμενων.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, όσο το κράτος βγάζει φετφάδες με παντός είδους απαγορεύσεις, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν ανένδοτα το έργο τους. Οι επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων και εκτοπισμού μεταναστών συνεχίζονται. Την Κυριακή 15/3 οι μπάστοι μπουκάραν στο Πολυτεχνείο, στο κτίριο Γκίνη, τα ξημερώματα, και ξεσπίτωσαν δεκάδες μετανάστες, με μικρά παιδιά, για να τους στοιβάξουν σε ήδη υπερσυνωστισμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να τους αφήσουν άστεγους. Στη συνέχεια έβαλαν λουκέτο στο χώρο αφαιρώντας από το κίνημα τον κατεξοχήν τόπο συνάντησής του. Το κράτος εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προσθέσει άλλη μια ‘πετυχημένη επιχείρηση’ στην αντζέντα του. Την Πέμπτη 19/3 η αντιτρομοκρατική μπούκαρε στα γραφεία και σε ένα σπίτι αγωνιστών από την Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από Τουρκία και Κουρδιστάν, φορτώνοντας κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση. Την ίδια ώρα που παίζουν παιχνίδια πολέμου με τη Τουρκία και πουλάνε αντι-τουρκικό πατριωτισμό, κάνουν τα χατίρια στον Ερντογάν, διότι μπροστά στον κοινό εχθρό τους, που δεν είναι άλλος από το κοινωνικό/ταξικό κίνημα, τα κράτη συμμαχούν. Επιπλέον, αυτές τις μέρες που το κράτος έχει αναστείλει τις δίκες, (αλλά όχι τις αθρόες συλλήψεις), και μάλιστα χρησιμοποιεί αυτή την πρόφαση για τη μη ικανοποίηση των επιτακτικών αιτημάτων των κρατουμένων, έστειλε στον κατζητούμενο σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη κλήση για δικαστήριο στις 28 Απρίλη, για την υπόθεση της εκκένωσης της κατάληψης GARE τον Νοέμβρη του ‘17. Και όλα αυτά τα κάνουν με το δρόμο να έχει μπει σε καραντίνα.

Αυτό που μας ανολογεί εν τέλει είναι να κρατήσουμε ζωντανή την αλληλεγγύη, με το πραγματικό νόημά της, κόντρα σε μια ιστορική διαστρέβλωση που επιχειρείται να αφομοιωθεί από το κοινωνικό σώμα. Τη στιγμή που οφείλουμε να ακονίζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας απέναντι στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, που δολοφονούνται στα σύνορα, που εξοντώνονται στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που εξοντώνονται κάθε μέρα από τη φτώχεια και τον θεσμοθετημένο αποκλεισμό τους από την λεγάμενη ‘δημόσια υγεία’, μας πλασσάρουν ότι αλληλεγγύη σημαίνει να μην φταρνίζεσαι στον διπλανό σου, και κοινωνική ευθύνη να ρουφιανεύεις στους μπάτσους τον γείτονά σου που βγήκε βόλτα.

Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε ως συνέλευση αλληλεγγύης σε διωκόμενους αγωνιστές, ειναι να αναπράξουμε και να υποστηρίξουμε τα αιτήματα των κρατουμένων για άμεση αποσυμφόριση και αξιοπρεπή νοσηλεία. Παραθέτουμε αυτούσια τα αιτήματα που συνυπέγραψαν κρατούμενοι από τις φυλακές της Λάρισσας, τις γυναικείες και αντρικές φυλακές του Κορυδαλλού.

Άμεση αποφυλάκιση όσων δικαιούνται να αποφυλακιστούν με υφ’ όρο απόλυσιν μέσα στο τρέχον έτος 2020 που εμφανίστηκε η θανατηφόρος ίωση.

  • Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών με αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές μικρότερες των 5 ετών.
  • Άμεση αποφυλάκιση των ευπαθών ομάδων με την χρήση των άρθρων 110Α και 105 Π.Κ.
  • Επανεξέταση του χώρου κράτησης νοσούντων κρατουμένων με κορωνοϊό από κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων και γιατρών.
  • Χορήγηση αδειών σε υπαλλήλους που παρουσιάζουν συμπτώματα (έστω και ελαφρά) ίωσης, όπως ισχύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό.
  • Απολύμανση στις φυλακές και πρόσβαση σε αντισηπτικά-μάσκες. Παραχώρηση πλυντηρίων σε όλες τις πτέρυγες για την καθαριότητα των κρατουμένων.
  • Άμεση και αναλυτική ενημέρωση από ειδικούς ιατρούς των κρατουμένων για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν. Επειδή είμαστε κρατούμενοι, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα στην ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπισή μας.
  • Να δοθεί προτεραιότητα σε κρατούμενους- ες και υπαλλήλους των φυλακών στην εξέταση για την διάγνωση του κορωνοϊού.
  • Λιγότερες εισαγωγές σωφρονιστικών και διοικητικών υπαλλήλων σε καθημερινή βάση. Να επισημάνουμε ότι οι μεταγωγές εξακολουθούν να γίνονται μεταφέροντας κρατούμενους από τη μια φυλακή στην άλλη σε κλούβες που φυσικά δεν έχουν απολυμανθεί αποδεικνύοντας ότι η αποσυμφόρηση των φυλακών Κορυδαλλού είναι ουσιαστικά η μετατόπιση του προβλήματος στις άλλες φυλακές με τον κίνδυνο για τους κρατουμένους να παραμένει. Τα αιτήματα που ζητάμε είναι προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοιού στις φυλακές. Θα είναι αργά το να μπουν σε ολική καραντίνα οι φυλακές Κορυδαλλού όπου κανένας δεν θα μπαίνει ή δεν θα βγαίνει μετά την μετάδοση του ιού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού.
  • Ζητάμε κάποιος υπεύθυνος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να έρθει στις φυλακές Κορυδαλλού και να συναντηθεί με τους κρατουμένους και να πάρει θέση για τα ζητήματα που θέλουμε. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τη στιγμή που έχει πάρει τον έλεγχο των φυλακών της χώρας είναι υπεύθυνο για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και για το κόστος των απωλειών ζωών των κρατουμένων από την τυχόν εξάπλωση του ιού για τον οποίον όλοι είναι σίγουροι ότι θα πλήξει τις φυλακές. Προτού να είναι αργά και υπάρξουν θάνατοι κρατουμένων, ζητούμε την μέριμνα και την λήψη μέτρων όπως αυτά που προτείνουμε στα αιτήματά μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ

Συνέλευση ενάντια στη κρατική τρομοκρατία σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές που κατηγορούνται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

24/3/2020

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *