ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ, ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΤΩΝ 11 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 

https://athens.indymedia.org/post/1604028/

 

από Λαϊκό Μέτωπο, Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)

29/03/2020 4:24 πμ.

 

Harika Kızılkaya- Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, Hazal Seçer- Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, Halil Demir- Φυλακές Γρεβενών, Ali Ercan Gökoğlu- Φυλακές Μαλανδρίνου, Şadi Naci Özpolat- Φυλακές Διαβατών, İsmail Zat-Φυλακές Λάρισας, Anıl Sayar- Φυλακές Αγιού Στεφάνου Πάτρα, Sinan Çam-Φυλακές Κορυδαλλού Ε πτέρυγα, Sinan Oktay Özen- Φυλακές Κορυδαλλού Ε πτέρυγα. Οι σύντροφοι Burak Ağarmıs και Hasan Kaya κρατούνται ακόμα στη ΓΑΔΑ, περιμένοντας τη μεταγωγή τους.

Στις 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε έφοδος της “αντι”τρομοκρατικής σε συνεργασία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, στα γραφεία μας στη Τζαβέλλα και σε σπίτι στα Σεπόλια. Ο ιμπεριαλισμός και η φασιστική κυβέρνηση του ΑΚP έδωσαν εντολή στην ελληνική ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία και εκτέλεσε την επίθεση αυτή. Πήραν σηκωτούς και με τη βία 26 από τους συντρόφους μας. Οι 15 που προσαχθήκαμε από τη Τζαβέλλα, αφεθήκαμε ελεύθεροι, ενώ 11 σύντροφοί και συντρόφισσες μας συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μεταξύ των συντρόφων μας, από τα γραφεία της επιτροπής αλληλεγγύης για τους τούρκους και κούρδους πολιτικούς κρατούμενους, υπήρχαν σύντροφοι με κινητικά προβλήματα από το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης, στην οποία υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς απεργίας πείνας ενάντια στα λευκά κελιά (2000-2007). Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν όλες οι μονάδες της ελληνικής αστυνομίας, “αντι”τρομοκρατική, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ αλλά και άνδρες του Στρατού Ξηράς.

Η ελληνική αστυνομία έκανε πλιάτσικο στα γραφεία μας, ώστε να εμποδιστεί η συνέχεια των εργασιών μας. Κλάπηκαν λεφτά του κοινού ταμείου για την καθημερινή μας επιβίωση, ολόκληρη η υλικοτεχνική υποδομή των γραφείων μας (υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες κ.α.). Στα γραφεία μας γίνονται οι τηλεοπτικές εκπομπές “Eνάντια στα Nαρκωτικά, την Eξάρτηση και τη Διαφθορά” (Uyusturucuyla Savas Tv), οι ραδιοφωνικές εκπομπές της «Φωνής του Λαού» (HalkinSesiRadyo-Tv), όπου γίνεται και συνεχείς αναμετάδοση των νέων από Τουρκία και Ευρώπη, καθώς επίσης και οι εργασίες του Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου (τομέας Ελλάδας). Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατασταλτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί μέσα στα χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, μέχρι και απαγωγές. Γιατί παρά τον ενδοαστικό ανταγωνισμό Ελλάδας- Τουρκίας, οι κυβερνήσεις των δύο κρατών, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κατασταλτικοί τους μηχανισμοι, παραδοσιακά συνεργάζονται στα ζητήματα καταστολής των αγωνιστών. Όμως οι πιέσεις της αστυνομίας δεν θα μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε τις εργασίες μας.

Στις 24 Μαρτίου,οι 11 σύντροφοι και συντρόφισσες περάσαν από ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο, 187Α, για συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και κάποια πλημελλήματα. Προφυλακίστηκαν σε διάφορες φυλακές της επικράτειας, τακτική που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί εις βάρος τους σε προηγούμενες συλλήψεις. Πρόκειται για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες: Harika Kızılkaya- Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, Hazal Seçer- Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, Halil Demir- Φυλακές Γρεβενών, Ali Ercan Gökoğlu- Φυλακές Μαλανδρίνου, Şadi Naci Özpolat- Φυλακές Διαβατών, İsmail Zat-Φυλακές Λάρισας, Anıl Sayar- Φυλακές Αγιού Στεφάνου Πάτρα, Sinan Çam-Φυλακές Κορυδαλλού Ε πτέρυγα, Sinan Oktay Özen- Φυλακές Κορυδαλλού Ε πτέρυγα. Οι σύντροφοι Burak Ağarmıs και Hasan Kaya κρατούνται ακόμα στη ΓΑΔΑ, περιμένοντας τη μεταγωγή τους.

Χθες ο σύντροφος Şadi Naci Özpolat μετήχθη στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Κατά την είσοδο του, του επιβλήθηκε σωματικός έλεγχος, στον οποίο και αντιστάθηκε. Οι πολιτικοί κρατούμενοι εχούν κερδίσει με την αντίστασή τους, με σκληρούς αγώνες, τόσο στις φυλακές της Ελλάδας, όσο και διεθνώς το να μην τους γίνεται σωματικός έλεγχος στην είσοδό τους στη φυλακή. Οι δεσμοφύλακες εκδικητικά του κρατήσαν το μπουφάν του, τον βάλανε σε κελί μόνο του και δεν του επιτρέπουν προαυλισμό. Μόνο τηλεφωνική επικοινωνία. Ο σύντροφος απέναντι σ’αυτή την συνθήκη ξεκίνησε απεργία πείνας, μέχρι να αρθεί το καθεστώς απομόνωσης, να προαυλίζεται και να πάρει πίσω το μπουφάν του. Όσα βασανιστήρια και να επιβάλει η «δημοκρατική Ευρώπη» οι αγωνιστές θα τα μετατρέπουν σε αντίσταση και σε αγώνα. Γιατί ξέρουν να μετατρέπουν τα κελιά σε κάστρα αντίστασης. Ξέρουν να φτιάχνουν μαχητικές εστίες όπου και να βρεθούν. Η καταστολή δεν μπορεί να εμποδίσει το ήθος των συντρόφων μας.

Η επίθεση αυτή από πλευράς κατασταλτικών μηχανισμών διαδραματίστηκε μέσα στο γενικότερο περιβάλλον της κοινωνικής και ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε, υπό το φόβο της εξάπλωσης του κοροναϊου. Ένα περιβάλλον που περιγράφεται από την προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών του κεφαλαίου και του κράτους του, στην ατομική ευθύνη και στον αόρατο εχθρό. Ένα περιβάλλον διαλυμένης υγειονομικής περίθαλψης, εργασιακής αβεβαιότητας και ελέγχου τις καθημερινότητας. Όμως οι εχθροί είναι ορατοί και υπεύθυνοι για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφουν. Είναι αυτοί που προτίμησαν να δίνουν λεφτά σε πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ αντί να δίνουν για το δημόσιο σύστημα υγείας, για προσλήψεις εργαζομένων στον τομέα και για τεχνικό εξοπλισμό. Είναι οι ίδιοι που καταλήστευσαν τα δημόσια ταμεία και ακόμα και σήμερα δίνουν χρήματα για την ενίσχυση του εξοπλισμού της αστυνομίας. Είναι οι ίδιοι που με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα περάσουν αντεργατικά νομοθετήματα για μειώσεις μισθών. Είναι αυτοί που πριν ένα μήνα κλείναν τα σύνορα, βουλιάζαν βάρκες και πυροβολούσαν άοπλους πρόσφυγες καλώντας συνάμα σε εθνικιστικό συναγερμό. Γιατί μπορεί η νέα συνθήκη που διαμορφώνεται με τον κοροναϊο, να οξύνει την κρίση του συστήματος και να μας βάλει σε νέα καθήκοντα. Γιατί εν τέλει την κρίση προδιαγράφουν να την πληρώσουν πάλι οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και ο λαός. Μα ξέρουμε καλά ποιος έναι ο εχθρός μας. Αυτοί που μας βαφτίζουν τρομοκράτες, αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες!Αυτοί είναι υπεύθυνοι για το θρήνο, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, τη φτώχια, την ανεργία, τη διαφθορά και τις αρρώστιες!Ο ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι συνεργάτες του χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να επιτεθούν στην εργατική τάξη και στους λαούς. Χωρίς να κάνουν διαλείμματα. Μας πίνουν το αίμα και ακόμα και στην πιο μικρή διεκδίκηση για δικαιοσύνη επιτίθεται άγρια.Είναι οι ίδιοι που έχουν βάψει τον παγκόσμιο χάρτη με αίμα!

Ο κόσμος, όμως, δεν ανήκει σε αυτούς. Ο κόσμος ανήκει σ’αυτούς που αγωνίζονται και αντιστέκονται.Γιατί η ιστορία γράφεται μέσα από τους ταξικούς αγώνες.Με πίστη στην Επαναστατική Υπόθεση θα ρίξουμε τον ιμπεριαλισμό στα σκουπίδια της ιστορίας. Έτσι μεγαλώνουμε την ελπίδα των λαών της Ανατολής, της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Θα συνεχίζουμε να πολεμάμε, να αντιστεκόμαστε, να εξαπλώσουμε την αντίστασή μας σε όλους τους λαούς του κόσμου!Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω.

Υ.Γ. : Ο κορονοϊός έχει, φυσικά, ήδη αποτελέσει αφορμή για πολλές επιθέσεις σε όλες τις ελληνικές φυλακές, περιορισμό των επισκεπτηρίων και απαγόρευση εισόδου ρούχων και βιβλίων που είναι αναγκαία για τους κρατούμενους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

Λαϊκό Μέτωπο

Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *