ΜΑΤ και άγρια καταστολή σε μετανάστες απεργούς πείνας στο Παρανέστι Δράμας

 

https://athens.indymedia.org/post/1604300/

 

από Αλληλέγγυες/οι

08/04/2020 9:02 μμ.

 

Αγριο ξύλο και καταστολή σε εκατοντάδες μετανάστες κρατούμενους,απεργούς πείνας στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Παρανεστίου Δράμας,οι οποίοι εξεγέρθηκαν ενάντια στις άθλιες συνθήκες κράτησης τους.

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με πολλούς κρατούμενους μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου,ενημερωθήκαμε για τα ακόλουθα γεγονότα που συνέβησαν την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Στο εν λόγω καμπ έχει 6 πτέρυγες στις οποίες είναι τοποθετημένα 7 με 8 κοντέινερ στην κάθε μια και στα οποία κοντέινερ είναι στοιβαγμένα 15 άτομα στο κέθε ένα απο αυτά.Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες με τους ανθρώπους να στερούνται ακόμα και βασικά είδη διαβίωσης.

Κάτω απο αυτές τις συνθήκες εξοντωτικής κράτησης οι αιτήσεις ασύλου σταμάτησαν πριν απο ένα μήνα και επιπλέον προστέθηκε ο περιορισμός μετακίνησης λόγω κορονοιού με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα κοντέινερ πολλά άτομα μαζί χωρίς καμμία ελπίδα διαφυγής πιά.

Δεν τους έγινε καμμία ενημέρωση για τους λόγους που τέθηκαν σε καραντίνα,για το τι συμβαίνει έξω ή ακόμα για το τι θα έπρεπε να προσέξουν για να προστατευτούν απο τον ιό.

Μέσα σε μια γενική αναστάτωση και σε κλίμα αβεβαιότητας για τις τύχες τους,την Παρασκευή 3/4 το μεσημέρι αποφάσισαν να αντιδράσουν αρχικά για το άθλιο φαγητό που τους δίνουν κι έτσι σε συνεννόηση μεταξύ τους ,γύρω στα 500 με 600 άτομα και στις 6 πτέρυγες αρνήθηκαν να φάνε κάνοντας γνωστούς τους λόγους στην Διοίκηση που αντέδρασε άμεσα λέγοντας τους πως θα ικανοποιηθεί το αίτημα τους το απόγευα και πείθοντας τους να δεχτούν το φαγητό προσωρινά.

Το απόγευμα τους δόθηκε το ίδιο άθλιο φαγητό οπότε καταλαβαίνοντας τις προθέσεις των Δεσμοφυλάκων τους αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία πείνας όχι μόνο για το σισσίτιο αλλά και για να ενημερωθούν για την κατάσταση που αφορούσε στην υγεία τους και τον λόγω του αποκλεισμού τους.

Οι διοικούντες το στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν γνήσιοι απόγονοι των φασιστών τους κλείδωσαν αμέσως μέσα στα κοντέινερ επιδιώκοντας ετσι να τους απομονώσουν και να τους εκφοβίσουν ώστε να σταματήσουν την κινητοποίηση.Επιπλέον,τιμωρητικά,σταμάτησαν να τους παρέχουν τρόφιμα απο το Σούπερ Μάρκετ.

Η συνέχεια που τους επιφύλαξαν ήταν αντάξια των ναζιστών ανθρωποφυλάκων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Αφού τους κράτησαν έγκλειστους για ώρες στα κοντέινερ γύρω στις 9 το βράδυ ήρθαν τα ΜΑΤ με την ευγενική σύμπραξη των ΟΠΚΕ και 2 κλούβες με μπάτσους πλήρως εξοπλισμένους.

Ακολούθησαν άγριοι ξυλοδαρμοί με τις δυνάμεις καταστολής να ανοίγουν μία-μία τις πόρτες των κοντέινερ και να σέρνουν όπως-όπως έξω απο αυτά έναν-έναν μετανάστη σπάζοντας τον κυριολεκτικά στο ξύλο.Μπαίναν και μέσα στα κοντέινερ 6-7 μπάτσοι μαζί για να χτυπήσουν αδιακρίτως,με μένος όσους έβρισκαν μπροστά τους.Στην συνέχεια τους έβγαζαν σέρνοντάς τους έξω κι εκεί τους χτυπούσαν στα κεφάλια,στα πόδια,στο σώμα κι όπου αλλού τους πετύχαιναν με τα γκλόπ τους.Οι ίδιοι οι μετανάστες αναφέρουν πως χτυπήθηκαν ακόμα και με taser χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό.

Η όλη επιχείρηση καταστολής κράτησε 2 με 3 ώρες και όταν πλέον βγάλανε το μένος τους είπαν να προσθέσουν κάποια έξτρα ”περιποίηση”κρατώντας τους μετανάστες έξω απο τα κοντέινερ,στο προαύλιο της πτέρυγας,κάποιους απο αυτούς ως τις 3 τα ξημερώματα ενώ τους υπόλοιπους τους ξανακλείδωσαν μέσα.

Πολλοί απο τους μετανάστες ήταν με ανοιγμένα κεφάλια,κάποιους απο αυτούς τους πήγαν στο Νοσοκομείο την άλλη μέρα,κάποιους τους μεταφέραν εκδικτικά σε άλλα κέντρα κράτησης ενώ πήγαν και κάποιους στα κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων.Μερικοί μεταφέρθηκαν σε κοντινό Κέντρο Υγείας για τα τραύματα τους.Ετσι μ’αυτόν τον τρόπο τους διέσπειραν,απομονώνοντας τους ώστε να μήν έχουν επαφή μεταξύ τους και για να μην μαθευτούν προς τα έξω τα γεγονότα.

Το ξύλο και η καταστολή στους απεργούς πείνας μετανάστες δεν θα μείνουν αναπάντητα

Δεν ξεχνάμε,δεν συγχωρούμε

Καθάρματα των σωμάτων ασφαλείας είμαστε οι σταγόνες της επερχόμενης τρικυμίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *