Κείμενο Μαπούτσε πολιτικών κρατουμένων σχετικά με τον κορωνοϊό στις φυλακές:

https://athens.indymedia.org/post/1604584/

 

 

από αλιευμένο απο “Γη κ Ελευθερία”

21/04/2020 8:39 μμ.

 

Κείμενο Μαπούτσε πολιτικών κρατουμένων σχετικά με τον κορωνοϊό στις φυλακές:

“Στο Χιλιετές Έθνος μας, στους Γηγενείς Λαούς του κόσμου που Αντιστέκονται και αγωνίζονται για την Επιβίωση και την Απελευθέρωση τους, στους Καταπιεσμένους Λαούς γενικά, δηλώνουμε τα παρακάτω:

Στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, ανεξαρτήτως του εάν είναι μία φυσική απάντηση στη μόνιμη Ύβρη της ανθρωπότητας ή προϊόν συνωμοσιών των ισχυρών, ο ιός ήδη υπάρχει και η καταστροφή συνεχίζει να εξαπλώνεται. Όσοι έχουμε αληθινή και βαθιά Πίστη, καταλαβαίνουμε ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει για την επιβίωση διαφόρων τομέων της ανθρωπότητας και ακόμα και για τον ίδιο το λαό μας. Ίσως όμως οφείλουμε και να συλλογιστούμε τη φανερή διαφορά ανάμεσα σε όσους βρίσκονται σε ελεύθερους χώρους και σε εμάς που είμαστε φυλακισμένοι, σε ό,τι αφορά τα μέσα προστασίας και επιβίωσης, με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού να είναι διαρκής, με την ολική κατάρρευση του συστήματος των φυλακών και τις τραγικές του συνέπειες.

Από αυτήν την άποψη, η αποσυμφόρηση του υπερκορεσμένου σωφρονιστικού συστήματος αποτελεί επείγουσα ανάγκη υψίστης σημασίας με ανθρωπιστικούς όρους, τόσο για όλους τους κρατούμενους, όσο και για τους ίδιους τους υπαλλήλους. Πρωτίστως ως Μαπούτσε πολιτικοί κρατούμενοι και ως πολιτικοί δρώντες του κινήματος μαπούτσε που αγωνίζεται για τη συνολική ανασύνταξη και απελευθέρωση μας, επαναλαμβάνουμε ότι η μετάδοση και ο θάνατος εξαιτίας του ιού και η άσχημη τροπή που έχει λάβει μέσα στο ποινικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, από ψυχολογική άποψη έχουν για εμάς επιπτώσεις πολλαπλές και πολύ επικίνδυνες, όπως και για τους υπόλοιπους Πολιτικούς Κρατούμενους που ανησυχούν για τον κοινωνικό μετασχηματισμό των λαών τους.

Για το λόγο αυτό, κάνουμε ευρεία έκκληση στο λαό μας, στις περιοχές και τις οργανώσεις μας, να απαιτήσουν την Απελευθέρωση όλων των Μαπούτσε Πολιτικών Κρατουμένων ως βασικό αίτημα.

Μέχρι τώρα έχουν απελευθερωθεί μόνο εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας και πολέμιοι των Μαπούτσε όπως ο μπάτσος δολοφόνος του Κατριγιάνκα και οι καταστροφικοί υπαίτιοι της επιχείρησης “Τυφώνας”, που βρήκαν καταφύγιο στη δικαιολογία της πανδημίας, ωστόσο, οι Μαπούτσε πολιτικοί κρατούμενοι είμαστε κλειδωμένοι στα μπουντρούμια του καταπιεστή, παρόλο που πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις και έχουμε υποβάλει αναρίθμητα αιτήματα για το Κέντρο Σπουδών και Εργασίας (CET) και άλλα ευεργετικά μέτρα για τη μείωση της ποινής και την πρόσβαση στην υπό όρους ελευθερία και παρόλο που υπάρχουν ανάμεσα μας ασθενείς με χρόνια νοσήματα που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες.

Το τωρινό σκηνικό μας υποχρεώνει να προετοιμαστούμε για μελλοντικές κινητοποιήσεις και να είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε αξιοπρεπώς τη ζωή μας όπως οι παππούδες μας. Το Κράτος και οι θεσμοί του θα είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε έκβαση ή για οποιαδήποτε τραγωδία μπορεί να μας συμβεί.

Επιπλέον, κάνουμε έκκληση στο λαό μας να ενδυναμώσει και να κάνει σκληρότερες όλες τις μορφές αγώνα, κυρίως ενάντια στις εταιρίες υλοτομίας και το εξορυκτικό κεφάλαιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφών στην ανθρωπότητα, κάνοντας ολοένα και πιο κοντινή την πιθανότητα ξηρασίας, πολέμων για το νερό, έλλειψης βασικών αγαθών και κοινωνικού χάους χωρίς προοπτική σε αυτή την επείγουσα και αναγκαία αντιπαράθεση. Αφού δυναμώσουμε και ξανασυναντηθούμε με τον κόσμο μας σε μία συνολική ανασύνταξη δεν πρέπει να φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα και τους απαραίτητους πόρους για την οριστική εκδίωξη τους.

Γη, Αυτονομία, Αντίσταση, Ανασύνταξη και Απελευθέρωση…!

Πολιτικοί Κρατούμενοι Κοινοτήτων Μαπούτσε Σωφρονιστικό Κατάστημα του Τεμούκο.”

Υπογράφουν οι:

Celestino Córdova TransitoBenito Trangol GalindoPablo Trangol GalindoJorge Cayupan ÑiripilDaniel Canio TralcalJuan Cheuqueta CheuquepilJosé Cáceres SalamancaFacundo Jones Huala.

Τεμούκο, 20 Απριλίου 2020

Πηγή: Γη και Ελευθερία – Tierra y Libertad [1]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *