ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΩΡΑ

https://athens.indymedia.org/post/1604603/

 

από Utopia A.D.

22/04/2020 4:32 μμ.

Ο “συνωστισμός” σε υπαίθριους χώρους, όπως πλατείες και παραλιακοί πεζόδρομοι θεωρείτε επικίνδυνος και τιμωρείται, ο συνωστισμός στις φυλακές στα λίγα τετραγωνικά μέτρα των κελιών δεν εγκυμονεί κινδύνους; Αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα αποσυμφόρησης ειδικά εν μέσω κορωνοϊού, ποιος πρέπει να τιμωρηθεί; Προς το παρών πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζει τις πειθαρχικές ποινές σε κρατούμενες/ους που κινητοποιήθηκαν ζητώντας αποσυμφόρηση λόγο κορωνοϊού, ενώ η θανατική ποινή συνεχίζει να υπάρχει…

Μετά τον θάνατο στις φυλακές Ελαιώνα-Θήβας της κρατούμενης Αζιζέλ Ντεμίρογλου (Ρομά), άλλοι δύο θάνατοι έρχονται να προστεθούν στη λίστα της θανατοπολιτικής της ΝΔ. Πρόκειται για έναν 38χρονο στις φυλακές Κορυδαλλού που είχε προφυλακιστεί πριν από μικρό διάστημα και βρισκόταν σε καραντίνα για τον φόβο κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε δέκατα αρκετές ημέρες, ενώ άλλες πληροφορίες λένε πως υπάρχει στην απομόνωσης κι άλλος κρατούμενος με ανάλογα συμπτώματα. Ο δεύτερος νεκρός, είναι ο κρατούμενος Σελίμ Ζερολάρι Ρομά και πατέρας πέντε παιδιών, στις φυλακές Μαλανδρίνου από πόνο σε δόντι. Του χορηγήθηκε απλά αντιβίωση, αλλά μάλλον μετά από κάποια επιπλοκή έχασε τη ζωή του. Επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρό και στις φυλακές Κέρκυρας.

Όχι μόνο δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες θανάτου των κρατουμένων, αλλά ούτε καν αναφέρθηκαν στα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκτός της Αζιζέλ Ντεμίρογλου που αναφέρθηκε ψευδός πως πέθανε στο νοσοκομείο από παθολογικά αίτια.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, αν και εξήγγειλε μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην υλοποίηση τους, ενώ από πέρυσι μετά από μια επίσκεψη στις ελληνικές φυλακές, η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) συνιστά στις ελληνικές αρχές να προβούν σε αποσυμφόρηση καθώς και σε σειρά μέτρων ως αναφορά την κακομεταχείριση των κρατουμένων κ.α.

Οι ψεύτικες εξαγγελίες της, είναι πλέων ξεκάθαρο πως έγιναν για να σταματήσει τις πρώτες κινητοποιήσεις στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και να απαντήσει στις επιστολές από άλλες φυλακές. Μια προσπάθεια που στόχευε στην καθυστέρηση των κινητοποιήσεων ώστε να προετοιμάσει τις κατασταλτικές της επιχειρήσεις.

Η αρχή έγινε με τις βίαιες μεταγωγές της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα μέλος του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ και μίας συγκρατούμενης της, από τον Κορυδαλλό στη Θήβα και του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη μέλος του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Δομοκού.

Το δεύτερο κατασταλτικό κύμα ξεκίνησε με την βίαιη καταστολή της εξέγερσης στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα-Θήβας, μετά τον θάνατο της κρατούμενης Αζιζέλ Ντεμίρογλου η οποία πέθανε αβοήθητη ενώ ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Εν’ συνεχεία, στις 16 Απρίλη ειδική ομάδα των ΕΚΑΜ εισέβαλε στην Δ πτέρυγα του Κορυδαλλού και απήγαγε τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση των κρατουμένων μεταφέροντας τον στις φυλακές των Γρεβενών.

Πραγματοποιηθήκαν επίσης στοχευόμενες έφοδοι, στις φυλακές Μαλανδρίνου στον θάλαμο του αναρχικού κρατούμενου Γιάννης Μιχαηλίδης, στις φυλακές Δομοκού στο κελί του Νίκου Μαζιώτη καθώς και ενός άλλου κρατούμενου, στα Χανιά σε κελιά αγωνιστών κρατουμένων, στις φυλακές Κορίνθου έγινε έρευνα σε θάλαμο όπου βρίσκετε και ο Σπύρος Χριστοδούλου από μπάτσους και δεσμοφύλακες. Κατά την έρευνα κατασχέθηκε ένα κινητό ενώ λόγο της αντίδρασης του Σ. Χριστοδουλου και άλλων, οι μπάτσοι αποχώρησαν άρον άρον αφήνοντας πίσω τον φορτιστή, στην Θήβα στη Γ’ πτέρυγα όπου κρατείτε η Πόλα Ρούπα και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου έγινε γενική έρευνα σε όλες τις κρατούμενες.

Σε πολλές ακτίνες των φυλακών Μαλανδρίνου, Χανίων, Δομοκού και Κέρκυρας οι κρατούμενοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις κρατώντας ανοιχτούς τους θαλάμους και τις πόρτες των κελιών τους κατά της μεσημεριανές ώρες, καθώς και αποχές συσσιτίου και απεργία εργασίας.

Ο “συνωστισμός” σε υπαίθριους χώρους, όπως πλατείες και παραλιακοί πεζόδρομοι θεωρείτε επικίνδυνος και τιμωρείται, ο συνωστισμός στις φυλακές στα λίγα τετραγωνικά μέτρα των κελιών δεν εγκυμονεί κινδύνους; Αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα αποσυμφόρησης ειδικά εν μέσω κορωνοϊού, ποιος πρέπει να τιμωρηθεί; Προς το παρών πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζει τις πειθαρχικές ποινές σε κρατούμενες/ους που κινητοποιήθηκαν ζητώντας αποσυμφόρηση λόγο κορωνοϊού, ενώ η θανατική ποινή συνεχίζει να υπάρχει…

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ/ΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ-ΜΟΝΕΣ ΝΑ ΜΗ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ.

ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *