ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ

 

https://athens.indymedia.org/post/1605249/

 

από A

21/05/2020 4:09 μμ.

Τοπικά Νέα

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία του COVID-19, αλλά κυρίως με την αντικοινωνική και εγκληματική φύση του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Σήμερα αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο η παρασιτική ύπαρξη του κράτους πάνω στην παραγκωνισμένη κοινωνική και ταξική βάση με σκοπό τη διαφύλαξη των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ, την καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων και φυσικά την προώθηση της ατζέντας του. Πριν λίγες ημέρες –και ενώ η υποκριτική καμπάνια των κρατικών θεσμών «μένουμε σπίτι» συνοδευόταν από την εξοργιστική «μένουμε στο καμπ»- έφτασε σε εμάς ακόμα μία καταγγελία προσφύγων/μεταναστών από το καμπ της Αμυγδαλέζας.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία του COVID-19, αλλά κυρίως με την αντικοινωνική και εγκληματική φύση του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Σήμερα αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο η παρασιτική ύπαρξη του κράτους πάνω στην παραγκωνισμένη κοινωνική και ταξική βάση με σκοπό τη διαφύλαξη των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ, την καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων και φυσικά την προώθηση της ατζέντας του.

Πριν λίγες ημέρες –και ενώ η υποκριτική καμπάνια των κρατικών θεσμών «μένουμε σπίτι» συνοδευόταν από την εξοργιστική «μένουμε στο καμπ»- έφτασε σε εμάς ακόμα μία καταγγελία προσφύγων/μεταναστών από το καμπ της Αμυγδαλέζας. Σε όλη την περίοδο εφαρμογής των λεγόμενων «υγειονομικών μέτρων» του κράτους, στην Αμυγδαλέζα γίνονταν αιφνιδιαστικές έφοδοι μπάτσων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάθε φορά επιλέγονταν τυχαία 20-30 άτομα και οδηγούνταν σε βαν της ελληνικής αστυνομίας. Χωρίς να υπογράψουν κανένα έγγραφο, χωρίς δικαίωμα τηλεφώνου, χωρίς κανένα από τα προσωπικά τους αντικείμενα και φυσικά χωρίς καμία εξήγηση ή δικαστική απόφαση μεταφέρονταν σε άγνωστο σε αυτούς μέρος. Εκεί παραδίδονταν από τους μπάτσους σε διακινητές οι οποίοι τους οδηγούσαν στον Έβρο και τους περνούσαν απέναντι. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να εντοπιστούν από τους οικείους τους και φυσικά το καθεστώς τρομοκρατίας, που βιώνουν καθημερινά όπως και ο τεράστιος κίνδυνος για την υγεία και την επιβίωσή τους εντείνεται.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη που ζούμε οι δολοφονικές πρακτικές του κράτους πλήττουν ανεπανόρθωτα την κοινωνική και ταξική βάση και κυρίως εκείνους που βρίσκονται σε καθεστώς εξαίρεσης και ως παρανομοποιημένος πληθυσμός χωρίς χαρτιά μάχονται καθημερινά για την επιβίωση, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απέναντι στην κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα προτάσσουμε την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη! Ας μην αφήσουμε καμία και κανέναν μόνο απέναντι στο κρατικό έγκλημα κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *