Ανακοίνωση και κάλεσμα σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις από το φασιστικό τουρκικό κράτος -Ιούνιος 2020

 

https://athens.indymedia.org/post/1605975/

 

από hevalen-gr

26/06/2020 9:07 πμ.

 

Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια του τελευταίου καλέσματος μας. Επαναλαμβάνει τις πιο σημαντικές πτυχές του και τοποθετεί την πρόσφατη επιχείρηση του φασιστικό τουρκικό κράτους με το όνομα «Νύχια του αετού» σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό και ιστορικό πλαίσιο. Η ανακοίνωση βασίζεται σε πολιτικές αναλύσεις και αξιολογήσεις που έχουν προετοιμαστεί και δημοσιευθεί από το δίκτυο RiseUp4Rojava- (R4R-), τονίζοντας τη σημασία της σύνδεση μεταξύ των ελεύθερων βουνών του Κουρδιστάν και της Ροζάβα, καθώς και της ανάγκης για ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, ώστε να υπερασπιστούμε την επανάσταση και να δημιουργηθούν 2, 3 πολλές Ροζάβες όπου κι αν είμαστε!

 

+++ Η σύνδεση μεταξύ των Ελεύθερων Βουνών του Κουρδιστάν και της Ροζάβα

+++ Ώρα για δράσεις ΠΑΝΤΟΥ

Αυτή η δήλωση είχε ολοκληρωθεί λίγο πριν από την ανακοίνωση της έναρξης μιας νέας επίγειας επίθεσης του φασιστικού τουρκικού κράτους, που ονομάστηκε «Claw-Tiger», στο Νότιο Κουρδιστάν, ξεκινώντας από το Haftanin. Η δήλωση και οι αξιολογήσεις που ακολουθούν επιβεβαιώνουν την άμεση απειλή για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου και την ανάγκη σύνδεσης των ελεύθερων βουνών του Κουρδιστάν με τη Ροζάβα. ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ΔΡΑΣΟΥΜΕ, να οργανωθούμε και να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, οικοδομώντας μια πραγματική εναλλακτική λύση απέναντι στο σύστημα της καπιταλιστικής νεωτερικότητας. Αυτή η εναλλακτική λύση έχει εφαρμοστεί στη Ροζάβα και στα ελεύθερα βουνά του Κουρδιστάν, και πρέπει να την υπερασπιστούμε και να την οικοδομήσουμε όπου κι αν βρισκόμαστε!

Σύντομη εισαγωγή:

Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια του τελευταίου καλέσματος μας. Επαναλαμβάνει τις πιο σημαντικές πτυχές του και τοποθετεί την πρόσφατη επιχείρηση του φασιστικό τουρκικό κράτους με το όνομα «Νύχια του αετού» σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό και ιστορικό πλαίσιο. Η ανακοίνωση βασίζεται σε πολιτικές αναλύσεις και αξιολογήσεις που έχουν προετοιμαστεί και δημοσιευθεί από το δίκτυο RiseUp4Rojava- (R4R-), τονίζοντας τη σημασία της σύνδεση μεταξύ των ελεύθερων βουνών του Κουρδιστάν και της Ροζάβα, καθώς και της ανάγκης για ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, ώστε να υπερασπιστούμε την επανάσταση και να δημιουργηθούν 2, 3 πολλές Ροζάβες όπου κι αν είμαστε!

Στηρίζουμε το κάλεσμα του KCDK για συμμετοχή στην «Εβδομάδα αντίστασης ενάντια στην αποικιοκρατία» και δείχνουμε την παγκόσμια αντίστασή μας ενεργώντας με διάφορους δημιουργικούς τρόπους!

Η ανακοίνωση μας:

Ενώ ο πόλεμος και οι επιθέσεις στη Ροζάβα και στη Βόρεια Συρία από την Τουρκία και τους τζιχαντιστές σύμμαχους της, με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του κόσμου συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και ενώ η απειλή μιας νέας μεγάλης εισβολής αυξάνεται, ο πόλεμος στο βόρειο και Νότιο Κουρδιστάν/Ιράκ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χθες το βράδυ (15 Ιούνιου 2020) , το φασιστικό τουρκικό κράτος ανακοίνωσε την επιχείρηση «Νύχια του Αετού» (Claw-Eagle), και διεξήγαγε μαζικούς βομβαρδισμούς στο Qendîl -την καρδιά και το μυαλό του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος στα Κουρδικά βουνά- στο αυτοδιοικούμενο καταυλισμό προσφύγων Mexmûr και στη Şengal, η οποία κατοικείται κυρίως από Γιαζίντι.

Στη πρόσφατη νεκρολογία, γραμμένη από την Διεθνή Κομμούνα της Ροζάβα, για τον μάρτυρα Qasim Engin, έχει ήδη τονιστεί πως όλες αυτές οι επιθέσεις γίνονται γιατί οι εχθροί της επανάστασης προσπαθούν να εξουδετερώσουν την «επανάσταση στη Μέση Ανατολή […] με πολιτικές-ιδεολογικές, οικονομικές και στρατιωτικές επιθέσεις. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μόνο το έργο του φασιστικού τουρκικού κράτους, αλλά το προϊόν μιας άμεσης συνεργασία μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδίως των ΗΠΑ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) και τοπικών συνεργατών όπως το Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν (KDP) και της μυστικής υπηρεσίας του Parastin. Ως εκ τούτου πρέπει να θεωρήσουμε την επίθεση μέρος της συνεχιζόμενης « διεθνής συνωμοσίας ».

Τα τελευταία χρόνια, οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές προσπάθησαν επανειλημμένα να ωθήσουν τα απελευθερωτικά κινήματα σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής (όχι μόνο στη Συρία ή το Ιράκ) σε μια αντιπαράθεση με τις ιρανικές δυνάμεις ώστε να τα χρησιμοποιήσουν ως πεζικό για τα δικά τους σχέδια. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να επιβάλουν στο κίνημα μια συνεργασία η οποία αποτελεί συνθηκολόγηση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Για το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα είναι σαφές ότι δεν θα εμπλακεί σε κανένα αγώνα που να είναι αντίθετος με τα συμφέροντα της επανάστασης και των λαών της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ γνωρίζουν την ικανότητα και τη δυναμική του κινήματος να παρεμβαίνει ταχύτατα στο Ιράκ και να αλλάζει τα δεδομένα προς όφελος των δημοκρατικών δυνάμεων όποτε και όπου ανοίγει ένα κενό. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η επαναστατική δυναμική (σε μια απρόβλεπτη κατάσταση) σε μια σύγκρουση με το Ιράν και μιας περαιτέρω ενίσχυση της επανάστασης στην περιοχή, οι δυνάμεις του κινήματος θα πρέπει να αποδυναμωθούν όσο περισσότερο γίνεται από τα πριν. Επίσης, τα άλλα κράτη του ΝΑΤΟ αλλά και της περιοχής, όπως και η Ρωσία μπορούν πολύ καλά να συμμετάσχουν σε μια τέτοια αποδυνάμωση των επαναστατικών δυνάμεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλάμε για μια διεθνή συνωμοσία, δηλαδή την ενότητα των αντιδραστικών δυνάμεων ενάντια στην επανάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι πρόσφατες εισβολές/επιθέσεις/κατοχή της Τουρκίας στη Βορειοδυτική Συρία τον Οκτώβριο του 2019 πρέπει επίσης να ειδωθούν στο ίδιο πλαίσιο. Ακριβώς όπως η διεθνής συνωμοσία τη δεκαετία του 1990, η οποία κατέληξε στην απαγωγή και τη φυλάκιση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, πρέπει να θεωρηθεί ως προοίμιο για την κατάληψη του Ιράκ το 2003, έτσι η δεύτερη φάση της διεθνούς συνωμοσίας, της οποίας αυτήν τη στιγμή είμαστε μάρτυρες, αποκτά την πλήρη σημασία της στο πλαίσιο της προσπάθειας παρέμβασης κατά του Ιράν. Αυτήν την περίοδο οι ιμπεριαλιστικοί στόχοι είναι να δεσμευτεί η Τουρκία και οι λοιποί περιφερειακοί συνεργάτες, να συντάξουν τις δυνάμεις τους και να αποδυναμωθεί ή ακόμη και να εξολοθρευτεί πλήρως η πιο ισχυρή επαναστατική δύναμη της περιοχής, το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα.

Υπό αυτό το πρίσμα, πρέπει επίσης να δούμε τις επιθέσεις της 15ης Ιουνίου. Από τις αρχές Απριλίου του 2020, το KDP, το οποίο συνεργάζεται με την Τουρκία, μεταφέρει νέες μονάδες στη περιοχή Zînê Wertê, η οποία σηματοδοτεί όχι μόνο την είσοδο στα βουνά του Καντίλ (Qendîl), αλλά και τα σύνορα μεταξύ των περιοχών που ελέγχονται από το KDP, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, υπό την ηγεσία της φεουδαρχικής οικογένειας Barzani, και εκείνων που ελέγχονται από το YNK, την πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν της οικογένειας Talabani. Ο στόχος είναι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικούς λόφους και βουνοκορφές ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν τη διαδρομή από το Ερμπίλ προς το Καντίλ. Μαζί με τις μονάδες Peshmerga, μεγάλες μονάδες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MIT έχουν εισέλθει στην περιοχή και προσπαθούν να ανακαλύψουν τις αντάρτικες θέσεις για να βομβαρδιστούν από αέρος – όπως είδαμε στις 15 Ιουνίου. Οι τοπικοί χωρικοί αναφέρουν πως άγνωστοι Τούρκοι άντρες, εξοπλισμένοι με ασυρμάτους περιπλανιούνται στα χωριά προσπαθώντας να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Επομένως, βλέπουμε ότι οι τρέχουσες επιθέσεις του KDP στις ελεγχόμενες περιοχές του YNK κοντά στα βουνά Qendîl, περιορίζει τη δυνατότητα μετακίνησης των ανταρτών/ισσών και προκαλεί μια ενδοκουρδική σύγκρουση που ωφελεί τον τουρκικό φασισμό και τους γενοκτονικούς στόχους του εναντίον του Κουρδιστάν. Αυτό προωθεί τον πόλεμο και τον στόχο της Τουρκίας και των σύμμαχων της να επιτεθούν εναντίον του Κινήματος σε όλα τα μέτωπα. Παρόμοιες εξελίξεις υπάρχουν ήδη εδώ και ένα χρόνο, δείχνοντας ότι εάν μια άμεση επίθεση στη Ροζάβα καθυστερεί, τότε το επίκεντρο των επιθέσεων μετατοπίζεται στρατιωτικά σε άλλα μέτωπα, όπως στο Μπακούρ, το Καντίλ και το Mexmûr και όπου η δημοκρατική συνομοσπονδία έχει τεθεί σε εφαρμογή. Το Μάχμουρ έχει ήδη βομβαρδιστεί από τουρκικά ένοπλα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, το θάνατο 3 γυναικών στα χωράφια και τραυματισμούς ανθρώπων. Η επίθεση στο Σενγκάλ (Şengal) – την περιοχή που απελευθερώθηκε από το ISIS το 2014 -, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου, και ως εκ τούτου επιζώντων της γενοκτονίας από το ISIS επιβεβαιώνει τη γενοκτονική πολιτική του φασιστικού τουρκικού κράτους και την ιδεολογική εγγύτητα του με τους τζιχαντιστές. Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που η Τουρκία βομβαρδίζει την απελευθερωμένη από τον φασισμό περιοχή που συνδέει την Ροζάβα με το Σενγκάλ ( επιθέσεις εναντίον της περιοχής Qereçox σημειώθηκαν στις 25 Απριλίου 2017).

Η έναρξη της νέας επίθεσης της Τουρκίας με το όνομα «Claw-Eagle» σε Qendîl, Mexmûr και Şengal (με αποτέλεσμα πυρκαγιά σε εκτάσεις γεωργικής γης) στις 15 Ιουνίου είναι κάτι περισσότερο από κυνικό. Όπως και οι άνθρωποι της Ροζάβα -που βγαίνουν παντού στους δρόμους αυτές τις μέρες- τονίζουν, η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά «συνέπεσε με την επέτειο που πραγματοποιήθηκε η σφαγή του Σεϊφό [-η γενοκτονία των Ασσύριων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία-]από τους παππούδες του Ερντογάν».

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για επίθεση κατά της επανάστασης και του συστήματος της δημοκρατικής συνομοσπονδίας παντού. Έχοντας ένα ριζοσπαστικό δημοκρατικό σύστημα για όλες τις εθνικότητες, κοινωνική οικολογία και την απελευθέρωση των γυναικών ως κεντρικούς πυλώνες της επανάστασης βάζει σαφή εμπόδια στο πατριαρχικό σύστημα. Ως μια από τις πιο ακραίες εκφράσεις αυτού του συστήματος, η Τουρκία και οι σύμμαχοί της θεωρούσαν ανέκαθεν τη γυναικεία απελευθέρωση και τη δημοκρατία των λαών υπαρξιακή απειλή για το σύστημά τους -την καπιταλιστική νεωτερικότητα.

Γι’ αυτό λέμε ότι η Rojava και το Qendîl είναι κάτι κοινό. Η επίθεση εναντίον του Καντίλ πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Το Καντίλ σήμερα είναι κάτι περισσότερο από μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, είναι η καρδιά, ο εγκέφαλος, η έδρα της επανάστασης στη Μέση Ανατολή και του δημοκρατικού συνομοσπονδιακού κινήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Επομένως οι επιθέσεις της 15ης Ιουνίου που διενεργείται από το KDP και την Τουρκία, προωθημένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή ακόμη και από άλλα κράτη, πρέπει να αξιολογηθεί ως επίθεση σε όλες τις επαναστατικές δυνάμεις παγκοσμίως και ως εκ τούτο να απαντηθεί με αποφασιστικότητα.

Το παγκόσμιο κίνημα αντίστασης, το οποίο βγήκε στους δρόμους το περασμένο φθινόπωρο για να υπερασπιστεί την επανάσταση της Ροζάβα, πρέπει να αναγνωρίσει τη σύνδεση των αγώνων και δεν πρέπει να απομονώνει τη Ροζάβα από το Καντίλ. Σήμερα, η επανάσταση στη Μέση Ανατολή έχει γίνει αποφασιστικός παράγοντας στον αγώνα για τον έλεγχο της περιοχής και χάρη στο παγκόσμιο κίνημα αντίστασης, έχει επίσης αποκτήσει μια παγκόσμια επιρροή που δεν μπορεί απλά να αγνοηθεί.

Υπερασπιζόμενοι την επανάσταση σήμερα πρέπει, λοιπόν να ξεκινήσουμε από δύο βασικά σημεία. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι επαναστατικές δυνάμεις της περιοχής, οι επαναστατικές αμυντικές δυνάμεις, οι αντάρτες/ισσες, οι ένοπλοι/ες, που παλεύουν ενάντια στην κατοχή, την αποικιοκρατία και τον ξένο παράγοντα με όλα τα μέσα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουμε εμείς, το παγκόσμιο κίνημα αντίστασης, το οποίο ασκεί πίεση στις Ζ ιμπεριαλιστικές χώρες με τις ενέργειές του. Αναλύουμε τα εγκλήματα των κυβερνώντων τάξεων και τους επιτιθέμαστε φανερά. Ένας σημαντικός παράγοντας για εμάς είναι ότι βλέπουμε την υπεράσπιση της επανάστασης ως κάτι περισσότερο από έναν μακρινό αγώνα. Στην κοινή αντίσταση, βλέπουμε την άμυνα της δικιάς μας ελπίδας, έχουμε αναγνωρίσει την επανάσταση στη Μέση Ανατολή ως τη δική μας επανάσταση.

Η κλιμάκωση στο Βόρειο Ιράκ στρώνει το έδαφος για να προετοιμαστεί μια νέα επίθεση εναντίον της Ροζάβα. Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πώς ο εχθρός επιτέθηκε πέρυσι, πρώτα στο Xakurke και αργότερα στη βορειοανατολική Συρία. Οι προετοιμασίες της Τουρκίας συνεχίζονται επίσης με πλήρη ταχύτητα και στη Ροζάβα. Οι απαραίτητες διπλωματικές συνομιλίες γίνονται πίσω από κλειστές θύρες. Με την τελευταία πρόταση του καθεστώτος Ερντογάν προς τις ΗΠΑ και τους Ρώσους ιμπεριαλιστές να διαιρέσουν το πετρέλαιο της Βόρειας Συρίας μεταξύ τους, είναι μονάχα θέμα χρόνου έως ότου οι υπερδυνάμεις ανοίξουν για άλλη μια φορά τον δρόμο στην Τουρκία να εισβάλει.

Παρά την απόσυρση των δυνάμεων αυτοάμυνας από τα βόρεια σύνορα της Συρίας, παρά τις προσπάθειες διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός, οι Τούρκοι φασίστες συνεχίζουν την κινητοποίηση ενάντια στην επανάσταση και ο πόλεμος που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή σε χαμηλή ένταση θα μπορούσε σύντομα να αναφλεγεί ξανά. Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του κατακτητή. Διάφορες πληροφορίες κυκλοφορούν, αλλά πρέπει να υποθέσουμε το χειρότερο, δηλαδή πως όλες οι περιοχές που είναι ακόμα ελεύθερες, όλες οι απελευθερωμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Συρίας από την Σέχμπα μέχρι το Κομπάνι, το Τίρμπεσπι και το Ντέρικ βρίσκονται επί του παρόντος υπό οξεία απειλή κατοχής.

Ο εχθρός έχει χρησιμοποιήσει την περίοδο του κορονοϊού, που ήταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, για να κάνει τις απαρατήρητες προετοιμασίες. Ένας ευρύς εξοπλισμός είναι σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων των ισλαμιστικών στρατευμάτων στις περιοχές Gire Spî και Serêkanî και μόλις προκύψει μια ευνοϊκή κατάσταση, δεν θα διστάσουν να επιτεθούν. Το μόνο πράγμα που λείπει είναι οι διπλωματικές προϋποθέσεις για την αναδιάταξη της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή.

Μόλις γίνουν αυτές οι προετοιμασίες, θα χτυπήσουν και τη Ροζάβα, όπως έχουν ήδη χτυπήσει στο βόρειο Ιράκ (Basur).

Ωστόσο, η αντίσταση ενάντια στο φασιστικό καθεστώς αυξάνεται επίσης στην Τουρκία, στη Συρία και το Ιράκ. Καθώς οι κατακτητές και οι ιμπεριαλιστές προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, οι λαοί της περιοχής οπλίζονται επίσης για να υπερασπίσουν τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους. Κανείς δεν θα αποδεχθεί έτσι απλά την τουρκική κατοχή. Όπως στο Gire Spî και το Serêkanî, η αντίσταση σε όλες τις περιοχές θα συνεχιστεί. Είτε στο Καντίλ είτε στη Βόρεια Συρία, όπου κι αν προχωρήσουν οι κατακτητές, θα αντιμετωπίσουν έντονη αντίσταση και δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για αυτούς. Ούτε στο Βόρειο Ιράκ ούτε στη Βόρεια Συρία τα πράγματα θα είναι εύκολα. Όσο μεγαλύτερες γίνονται οι επιθέσεις των κατακτητών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αντίσταση εναντίον τους. Εάν καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της αντίστασης και της επανάστασης σε ολόκληρη την περιοχή και να πολεμήσουμε ενωμένοι ενάντια στους κατακτητές θα δούμε μεγάλες εξελίξεις αυτή την χρονιά και μια επαναστατική πρόοδο πρωτοφανών διαστάσεων. Ωστόσο, προκειμένου η επανάσταση να επιτύχει μια σημαντική πρόοδο στο σύνολό της περιοχή της Μέσης Ανατολής, το φασιστικό καθεστώς AKP-MHP, το οποίο είναι σήμερα το μεγαλύτερο προπύργιο της αντεπανάστασης στην περιοχή και αποτρέπει την επιτυχία της επανάστασης πρέπει να καταστραφεί.

Με τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο ως όπλο οι λαοί και οι καταπιεσμένοι στη περιοχή είναι σε θέση να αντισταθούν σε οποιαδήποτε επίθεση και να νικήσουν τον τουρκικό φασισμό. Φυσικά, θα υπάρξουν και μεμονωμένες ήττες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάσαμε τον πόλεμο. Ακόμα κι αν το Αφρίν, το Γκιρεπσί (Gire Spî) και το Σερεκάνι βρίσκονται επί του παρόντος υπό κατοχή, η επανάσταση δεν μπορεί να ηττηθεί τόσο εύκολα. Ακόμα κι αν πρέπει να γίνετε ένα βήμα προς τα πίσω, η επόμενη επίθεση είναι πάντα στα σκαριά.

Καταλήγουμε στο προηγούμενο κάλεσμα μας:

Τώρα είναι η ώρα για παγκόσμια αντίσταση! Το παγκόσμιο κίνημα αντίστασης πρέπει να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης. Σήμερα, ήρθε η ώρα να δώσει το τελικό πλήγμα στον τουρκικό φασισμό και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς συμμάχους του, που αποτελούν κρίσιμο μέρος αυτού του πολέμου, και των επιθέσεων εναντίον των επαναστατικών και δημοκρατικών δυνάμεων του κόσμου. Το κίνημα αντίστασης σε ολόκληρο τον κόσμο πρέπει επίσης να διαδραματίσει το ρόλο του σε αυτό. Δεν είναι η ώρα να περιμένει και να παρακολουθεί. Αν περιμένουμε να πραγματοποιηθεί η επόμενη επίθεση στη Ροζάβα, θα είναι ήδη πολύ αργά. Ο πόλεμος είναι τώρα, ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει, ο πόλεμος δεν σταμάτησε ποτέ. Στην επιφάνεια, παίζεται ένα θέατρο για την ανακωχή, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται χωρίς διακοπή στη Βόρεια Συρία καθώς και σε άλλα μέρη του Κουρδιστάν, όπως βλέπουμε με τη μεγάλη επίθεση στο Νότιο Κουρδιστάν αυτή τη στιγμή! Δεν είναι η ώρα να καθίσουμε στο σπίτι και να περιμένουμε την επόμενη μεγάλη εισβολή, τώρα είναι η ώρα να σταθούμε ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο κατοχής με όλα τα απαραίτητα μέσα.

Καλούμε όλο τον κόσμο να βγει σήμερα στους δρόμους!

 

Αυτό το κάλεσμα δεν είναι απλώς ένα κάλεσμα για αλληλεγγύη. Αυτό είναι ένα κάλεσμα για δράσεις παντού και σε όλα τα επίπεδα! Είναι σημαντικό να δούμε την υπεράσπιση της επανάστασης ως κάτι περισσότερο από έναν μακρινό αγώνα. Στην κοινή αντίσταση, βλέπουμε την υπεράσπιση της δικής μας ελπίδας και έχουμε αναγνωρίσει την επανάσταση ως δική μας επανάσταση. Ας δείξουμε δημιουργικά και ποικιλοτρόπως, αλλά θυμωμένα και αποφασιστικά τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη μας προς το Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα και να σταθούμε στο πλευρό της ριζοσπαστικής δημοκρατικής-, κοινωνικής-οικολογικής-, γυναικείας επανάστασης στο Κουρδιστάν!

Η επανάσταση στη Μέση Ανατολή θα κερδίσει – ο φασισμός θα συνθλιβεί.

Όλοι μαζί ενάντια στο φασισμό!

Ζήτω η Διεθνιστική ευθύνη!

Ζήτω ο Αγώνας για Ελευθερία!

Η Αντίσταση είναι Ζωή!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *