Δράσεις Αλληλεγγύης για την Πόλα Ρούπα στις Βρυξέλλες

https://athens.indymedia.org/post/1606829/

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α.

28/08/2020 9:25 πμ.

Σήμερα το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου, ένα πανό αλληλεγγύης με τον Νίκο Μαζώτη και την Πόλα Ρούπα ανυψώθηκε πάνω από το skatepark των Βρυξελλών. Αυτοί οι αναρχικοί κρατούμενοι της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μεταφέρθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στις φυλακές του Δομοκού και της Θήβας. Μεταφέρθηκαν επειδή οδήγησαν έναν αγώνα για την προστασία των κρατουμένων από το Covid-19.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Πόλα συμμετείχε σε εξέγερση στις φυλακές της Θήβας, όταν οι κρατούμενες διαμαρτύρονταν για το θάνατο μιας κρατούμενης της οποίας αρνήθηκαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, ένα συχνό φαινόμενο στις ελληνικές φυλακές.

Τον Σεπτέμβριο, η Πόλα Ρούπα θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου για την αεροπειρατεία ελικοπτέρου ως μέρος του επαναστατικού σχεδίου διαφυγής κρατουμένων, καθώς και για την απαλλοτρίωση δύο τραπεζών για τη χρηματοδότηση του αγώνα και την απόπειρα απόδρασης. Το Νοέμβριο, θα ξεκινήσει η διαδικασία στο εφετείο για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος και στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Αθήνα. Αυτές οι δίκες θα είναι οι τελευταίες εναντίον των μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

25/08/2020

https://secoursrouge.org/grece-bruxelles-proces-en-vue-pour-pola-roupa-action-solidaire-a-bxl

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *